Πάλμερ-Μπράουν: «Σπουδαίος σύλλογος ο Παναθηναϊκός με κορυφαίους οπαδούς παγκοσμίως» - Η ατάκα για Μαρσέιγ, Γκουαρδιόλα και Καρλαύτη

Ο Πάλμερ Μπράουν.

i

©intime

Πάλμερ-Μπράουν: «Σπουδαίος σύλλογος ο Παναθηναϊκός με κορυφαίους οπαδούς παγκοσμίως» - Η ατάκα για Μαρσέιγ, Γκουαρδιόλα και Καρλαύτη

Γιώργος Σακελλαρίου 21:50 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:54 - 02.08.2023

Η πρώτη συνέντευξη του Πάλμερ-Μπράουν για τον Παναθηναϊκό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Έρικ Πάλμερ-Μπράουν είναι και με τη βούλα παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ο 26χρονος Αμερικανός στόπερ στην πρώτη του συνέντευξη στο επίσημο κανάλι του συλλόγου, αναφέρθηκε στους οπαδούς του «τριφυλλιού», στις μάχες με τη Μαρσέιγ, την οποία αντιμετώπισε με την Τρουά τα δύο τελευταία χρόνια, στην εμπειρία της συνύπαρξης με τον Γκουαρδιόλα, αλλά και στον πρωταθλητή του NFL και οπαδό του Παναθηναϊκού Γιώργο Καρλαύτη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάλμερ-Μπράουν:

Έχει ένα από τα παλιότερα γήπεδα με τους φιλάθλους να είναι ανάμεσα στους καλύτερους παγκοσμίως, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ

Για τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει για τον Παναθηναϊκό: «Έχει ένα από τα παλιότερα γήπεδα με τους φιλάθλους να είναι ανάμεσα στους καλύτερους παγκοσμίως, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ. Στις ΗΠΑ μαθαίνουμε πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ και την Ευρωλίγκα. Ό,τι έχω δει κι έχω ακούσει έως τώρα για τον σύλλογο και την πόλη είναι απίστευτο».

Για το τι τον έκανε να αποδεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού: «Στις συζητήσεις με τον αθλητικό διευθυντή (σ.σ. τον Παπαδημητρίου) έγινε σαφές ότι ο σύλλογος θέλει πραγματικά να κερδίζει. Έχει σχέδιο να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται. Ν’ αυξήσει τη λαϊκή του βάση και για μένα αυτό είναι σπουδαίο. Να βρεις έναν σύλλογο που θέλει να κερδίζει, να έχει εκπληκτικούς οπαδούς και να αυξάνει τις απαιτήσεις στους στόχους του κάθε χρόνο».

Για τις διαφορές μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής: «Στις ΗΠΑ παίζουν παίκτες πιο νεαρής ηλικίας και σίγουρα έχουμε διαφορετική τεχνική καθοδήγηση. Στις ΗΠΑ το άθλημα αναπτύσσεται πολύ, ενώ στην Ευρώπη έχουν πολύχρονη εμπειρία στην τεχνική καθοδήγησηκαι στην εξέλιξη των παικτών. Επίσης, η ατμόσφαιρα και η υποστήριξη στην ομάδα δεν συγκρίνεται».

Είχα την εκαιρία να συναντήσω τον Πεπ. Ήταν απόλαυση να συζητάς μαζί του

Για την εμπειρία στη Μάντσεστερ Σίτι με τον Πεπ Γκουαρδιόλα: «Η αλήθεια είναι ότι το City Group και η Μάντσεστερ Σίτι αποτελούνται από πολλά κινούμενα κομμάτια. Εγώ έπαιζα δανεικός από τη Σίτι. Είχα την εκαιρία να συναντήσω τον Πεπ. Ήταν απόλαυση να συζητάς μαζί του. Είναι άνετος να συνομιλήσει για άλλα πράγματα γιατί αυτή είναι η δουλειά του. Τα πάντα κινούνται γύρω από το ποδόσφαιρο, άρα είναι καλό να μιλήσει για κάτι πέραν αυτού. Για μένα ειδικά στα 20 μου χρόνια, ήταν μία απίθανη εμπειρία».

Για τα στοιχεία του παιχνιδιού του: «Είναι ένας παίκτης με ηρεμία και τεχνική. Μου αρέσει να παίζω, είμαι γρήγορος, δυνατός, καλός στο ψηλό παιχνίδι».

Για τους στόχους του με τον Παναθηναϊκό: «Να κερδίσω όσα περισσότερα μπορώ. Ο στόχος μου είναι να κερδίζω. Αυτό θέλω να κάνω».

Για τη Μαρσέιγ την οποία αντιμετώπισε με την Τρουά: «Είναι καλή ομάδα. Έχει φανταστική ατμόσφαιρα στο γήπεδό της. Φέτος έχει αρκετές προσθήκες και νέο προπονητή, οπότε θα είναι διαφορετική από την ομάδα που αντιμετώπισα εγώ. Αλλά είναι δυνατή με πολλούς οπαδούς»,

Έρικ Πάλμερ-Μπράουν: Η πρόταση της Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Σίτι και οι συμπαίκτες Πορόσο, Φερνάντες που θα γίνουν «εχθροί»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:25 - 02.08.2023

Έρικ Πάλμερ-Μπράουν: Η πρόταση της Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Σίτι και οι συμπαίκτες Πορόσο, Φερνάντες που θα γίνουν «εχθροί»

Ο Έρικ Πάλμερ-Μπράουν είναι κι επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού. Η συνύπαρξη στην Τρουά με τον παίκτη του Ολυμπιακού Τζάκσον Πορόσο και στη Μπρέντα με τον άσο της ΑΕΚ Πάολο Φερνάντες.

Ο Καρλαύτης είναι εκπληκτικός παίκτης. Tώρα γνωρίζω ποια θα είναι η επόμενη φανέλα που θ’ αποκτήσω

Για τον Γιώργο Καρλαύτη, που παίζει στο NFL με το Κάνσας (ομάδα που υποστηρίζει ο Πάλμερ-Μπράουν) και είναι οπαδός του Παναθηναϊκού: «Ο Καρλαύτης είναι εκπληκτικός παίκτης. Δεν το γνώριζα και τώρα που μου το είπες θυμάμαι όταν τον αποκτήσαμε στα draft και τι αντίκτυπο είχε. Οπότε τώρα γνωρίζω ποια θα είναι η επόμενη φανέλα που θ’ αποκτήσω».

Για το ότι είναι ο πρώτος Αμερικανός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού: «Ναι, το έμαθα. Είναι εντυπωσιακό συναίσθημα. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα. Ακόμα και φτάνοντας στην Ελλάδα νιώθεις την ατμόσφαιρα, τον σκληρά εργαζόμενο κόσμο, βλέπεις το κέντρο της Αθήνας. Μεγαλώνοντας άκουγα πολλά για την ελληνική μυθολογία και το γεγονός ότι τώρα βρίσκομαι εδώ και θα έχω τη δυνατότητα να μάθω πολλά για τον ελληνικό πολιτισμό, είναι σημαντικό για μένα».