Έρικ Πάλμερ-Μπράουν: Η πρόταση της Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Σίτι και οι συμπαίκτες Πορόσο, Φερνάντες που θα γίνουν «εχθροί»

Ο Πάλμερ Μπράουν.

i

©intime

Έρικ Πάλμερ-Μπράουν: Η πρόταση της Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Σίτι και οι συμπαίκτες Πορόσο, Φερνάντες που θα γίνουν «εχθροί»

Γιώργος Σακελλαρίου 20:25 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:59 - 02.08.2023

Ο Έρικ Πάλμερ-Μπράουν είναι κι επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού. Η συνύπαρξη στην Τρουά με τον παίκτη του Ολυμπιακού Τζάκσον Πορόσο και στη Μπρέντα με τον άσο της ΑΕΚ Πάολο Φερνάντες.

Ο Έρικ Ρος Πάλμερ-Μπράουν ανήκει στον Παναθηναϊκό έως το 2027.

Ο Αμερικανός στόπερ έρχεται να ενισχύσει την αμυντική γραμμή του «τριφυλλιού» και στην Ελλάδα θα βρει αντιπάλους του πρώην συμπαίκτες.

Ο Πάλμερ-Μπράουν αποτέλεσε προϊόν της Σπόρτινγκ Κάνσας, αλλά στην Ευρώπη άρχισε να χτίζει το όνομά του κυρίως με το γεγονός ότι ανήκε στην Ακαδημία της Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες», όπως και διάφοροι αγγλικοί σύλλογοι έχουν συνεργασία με ομάδες κυρίως σε Ολλανδία και Βέλγιο, όπου δανείζουν ποδοσφαιριστές για να εξελιχθούν. Ο Πάλμερ-Μπράουν βίωσε αυτή την κατάσταση κι ένας παίκτης που ήταν στο ίδιο καθεστώς είναι και ο Πάολο Φερνάντες της ΑΕΚ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός της Ένωσης ήταν στην Μπρέντα με τον Πάλμερ-Μπράουν και μαζί αγωνίστηκαν σε 5 ματς και συνολικά 321 λεπτά.

Ο Πορόσο

Αντίθετα, με τον Τζάκσον Πορόσο ο παίκτης του Παναθηναϊκού είχε περισσότερα ματς. Με τον διεθνή παίκτη από το Εκουαδόρ, που πήρε ο Ολυμπιακός, ο Αμερικανός ήταν πέρσι στην Τρουά. Οι δυο τους είχαν 21 ματς στην ίδια ενδεκάδα και 1.417 λεπτά. Η γαλλική ομάδα υποβιβάστηκε και η μοίρα το έφερε, ώστε ο ένας παίκτης να πάει στον Ολυμπιακό και ο άλλος στον Παναθηναϊκό. Πάλμερ-Μπράουν και Πορόσο, λοιπόν, θα είναι «εχθροί» στην Ελλάδα, όπως και με τον Φερνάντες.

Να σημειωθεί ότι στη Μπρέντα, ο Πάλμερ-Μπράουν είχε συμπαίκτη έναν πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού. Τον Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ. Ο Σουηδός μέσος έπαιξε στο «τριφύλλι» υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τη σεζόν 2021-22.

Βιογραφικό

Ο Έρικ Ρος Πάλμερ-Μπράουν γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1997, είναι δεξιοπόδαρος κι έχει ύψος 1.86. Ξεκίνησε στο Μιζούρι να παίζει ποδόσφαιρο, ως πρωτοετής στο Lee's Summit High School το φθινόπωρο του 2011. Φοίτησε επίσης στο Γυμνάσιο Ο' Χάρα στο Κάνσας Σίτι. Έπαιξε στην Ακαδημία Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ και σε ηλικία 16 ετών υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Έτσι, έγινε ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι.

Γιουβέντους και Σίτι

Τον Ιανουάριο του 2014, η Γιουβέντους φέρεται να κατέθεσε προσφορά 1 εκατ. δολαρίων για τον Πάλμερ-Μπράουν, η οποία απορρίφθηκε από την Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι. Την ίδια χρονιά, στην ιστοσελίδα TeamTalk ψηφίστηκε στη θέση 39, ανάμεσα στα 50 κορυφαία Wonderkids το 2014.

Έκανε το ντεμπούτο του για τη Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι στις 18 Μαΐου 2014, εναντίον της Σικάγο Φάιρ και αποβλήθηκε στο 64’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Την 1η Φεβρουαρίου 2016, ο Πάλμερ-Μπράουν δόθηκε δανεικός στην Πόρτο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Ξεκίνησε βασικός στην Πόρτο Β και πήρε το πρωτάθλημα.

Τον Γενάρη του 2018 ο Πάλμερ-Μπράουν υπέγραψε συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Σίτι και δόθηκε αμέσως δανεικός στη βελγική Κορτράικ. Εκεί έκανε 9 συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 2018 πήγε στην ολλανδική Μπρέντα και είχε 18 ματς κι ένα γκολ.

Στη συνέχεια εντάχθηκε στην Αούστρια Βιέννης. Στην Αυστρία έμεινε δύο σεζόν και είχε 55 αγώνες, 2 γκολ και μία ασίστ. Στις 31 Αυγούστου 2021 μετακόμισε στη Γαλλία για την Τρουά. Αρχικά δανεικός. Τη σεζόν 2021-22 είχε 22 συμμετοχές και τον Φεβρουάριο του 2022, η Τρουά τον αγόρασε και υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Την περασμένη περίοδο έπαιξε σε 38 ματς με τη γαλλική ομάδα.

Εθνική

Ο Πάλμερ-Μπράουν ήταν μέλος των ΗΠΑ στις εθνικές U-15, U-17, U-18 και U-20. Με την U-18 πέτυχε το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο στη νίκη με 1-0 επί της Τσεχίας. Το 2015 κλήθηκε στο ρόστερ που έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 της FIFA 2015. Ο νεαρός παίκτης έγινε αρχηγός και μάλιστα κέρδισε το 2017 CONCACAF U-20 Championship με τις ΗΠΑ. Στο Κύπελλο Βόρειας και κεντρικής Αμερικής, μάλιστα, κέρδισε και το βραβείο Χρυσής Μπάλας, ως ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά, παίζοντας σε κάποια ματς και αμυντικός μέσος.

Στη συνέχεια έπαιξε κεντρικός αμυντικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 της FIFA 2017 και βρέθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα του τουρνουά. Στις 28 Μαΐου 2018, ο Πάλμερ-Μπράουν έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα Ανδρών των ΗΠΑ σε μια νίκη 3-0 εναντίον της Βολιβίας.