Μετά από 7 χρόνια σε ευρωπαϊκούς ομίλους ο Παναθηναϊκός - Το (μίνιμουμ) ποσό που εξασφάλισε!
i

© Intime

Μετά από 7 χρόνια σε ευρωπαϊκούς ομίλους ο Παναθηναϊκός - Το (μίνιμουμ) ποσό που εξασφάλισε!

Sportal newsroom 23:18 - 01.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 02.08.2023

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκούς ομίλους έπειτα από 7 χρόνια είναι γεγονός. Ποιο είναι το μίνιμουμ χρηματικό ποσό που εξασφάλισαν οι «πράσινοι»...

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είχε την καλύτερη δυνατή εικόνα στη ρεβάνς της Λεωφόρου και να μην πήρε τη νίκη (2-2), αλλά έκανε τη δουλειά, αφού έχοντας για μαξιλαράκι το 3-1 του πρώτου αγώνα στο Κόζιτσε κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League και να εξασφαλίσει την παρουσία του σε ευρωπαϊκούς ομίλους έπειτα από επτά χρόνια!

Τελευταία παρουσία των «πράσινων» σε όμιλο ήταν το 2016 όταν ήταν στο Group G του Europa League. Τότε στα προκριματικά είχε ξεπεράσει τα εμπόδια των ΑΪΚ και Μπρόντμπι, ενώ στον όμιλο ήταν με Άγιαξ, Σταντάρ Λιέγης, Θέλτα. Βέβαια, η πορεία του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αφού τερμάτισε στην 4η θέση με έναν βαθμό, τον οποίο είχε πάρει στην ισόπαλια με την Σταντάρ (2-2).

Όσον αφορά όμιλο Champions League, το Τριφύλλι έχει να βρεθεί από το 2010 όταν ήταν στο Group D μαζί με Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη και Ρουμπίν Καζάν. Τότε είχε τερματίσει τέταρτος με δύο βαθμούς από τα δυο παιχνίδια με τη ρωσική ομάδα. Βέβαια, για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαρσέιγ, ενώ στα playoffs του θεσμού θα μάθει τον αντίπαλο του στην κλήρωση της Δευτέρας (07/08).

Σχετικά με το χρηματικό ποσό που θα μπει στα ταμεία του συλλόγου το τοπίο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο, αφού μένει να φανεί σε ποιους ομίλους θα μπει. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι θα πάρει μίνιμουμ 8 εκατ. ευρώ και από 'κει και πέρα θα εξαρτηθεί από την πορεία του αν θα ανέβει -και κατά πόσο- το εν λόγω ποσό.