Η περίπτωση του Σονκό Σούντμπεργκ για τον Παναθηναϊκό και η προτεραιότητα του Γιοβάνοβιτς

Νόα Σονκό Σούντμπεργκ

i

© Sportal.bg

Η περίπτωση του Σονκό Σούντμπεργκ για τον Παναθηναϊκό και η προτεραιότητα του Γιοβάνοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:20 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 13.04.2023

Η βουλγαρική έκδοση του Sportal συνδέει τον Παναθηναϊκό με τον στόπερ της Λέφσκι Σόφιας, Νόα Σονκό Σούντμπεργκ, όμως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην παρούσα φάση δεν ασχολείται με μεταγραφές.

Είναι γεγονός ότι οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού έχουν αρκετές λεπτομέρειες να βελτιώσουν, σε ότι αφορά την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Ούτως ώστε να την καταστήσουν πιο αποτελεσματική και να προσφέρουν περισσότερες επιλογές στον Γιοβάνοβιτς.

Το τμήμα σκάουτινγκ δουλεύει εντατικά για να εμπλουτίσει τη βάση δεδομένων εν όψει του καλοκαιριού. Όμως, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αφοσιωθεί στα Play Offs και δεν εξετάζει παίκτες στην παρούσα φάση.

Πάντως, τα σενάρια δεν λείπουν… Η βουλγαρική ιστοσελίδα Sportal.bg έγραψε τη Μεγάλη Τρίτη ότι ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό της Λέφσκι Σόφιας, Νόα Σονκό Σούντμπεργκ. Ο Σούντμπεργκ προέρχεται από γονείς από τη Γκάμπια, όμως έχει γεννηθεί στην πόλη Νάκα της Σουηδίας και έχει τη σουηδική υπηκοότητα. 

Γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου του 1996 και εντάχτηκε στο δυναμικό της Λέφσκι την 1η Ιανουαρίου του 2022, ως ελεύθερος από την Έστερσουντ. Με τη βουλγαρική ομάδα στέφθηκε Κυπελλούχος το 2022 και έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024. Ωστόσο, ο Σονκό Σούντμπεργκ επιθυμεί μετά από μία γεμάτη σεζόν, να πάρει μεταγραφή σε πιο υψηλό επίπεδο. 

Το ρεπορτάζ από τη Βουλγαρία αναφέρει πως οι «πράσινοι» θα αυξήσουν το μπάτζετ τους εν όψει της επικείμενης συμμετοχής τους στα προκριματικά του Champions League και σχεδιάζουν μία σοβαρή προσφορά για τον Σονκό Σούντμπεργκ. 

Ο 26χρονος στόπερ έχει φέτος 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 2.377 λεπτά, ενώ έχει σκοράρει ένα γκολ. Μικρός έπαιξε στα μικρά κλιμάκια της Σουηδίας, αλλά τώρα είναι δώδεκα φορές διεθνής με τη Γκάμπια, με αρκετές εμφανίσεις μέσα στο 2023.