Τζιμπρίλ Σισέ: «Έφυγα γεμάτος αγάπη από τον Παναθηναϊκό, στα όρια του αποδεκτού η ατμόσφαιρα των οπαδών του»

Ο Τζιμπρίλ Σισέ.

i

©intime

Τζιμπρίλ Σισέ: «Έφυγα γεμάτος αγάπη από τον Παναθηναϊκό, στα όρια του αποδεκτού η ατμόσφαιρα των οπαδών του»

Γιώργος Σακελλαρίου 18:48 - 05.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:00 - 05.08.2023

Ο Τζιμπρίλ Σισέ μίλησε για τις μάχες που θα δώσουν οι δύο μεγάλες του αγάπες, τον Παναθηναϊκό και τη Μαρσέιγ.

«Γιατί μου το κάνεις αυτό;».

Η ανάρτηση του Τζιμπρίλ Σισέ μετά τη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τη Ντνίπρο ήταν ξεκάθαρη. Η καρδιά του παλαίμαχου Γάλλου σούπερ σταρ μοιράζεται στα δύο. Η Μαρσέιγ και ο Παναθηναϊκός είναι οι μεγάλες του αγάπες, αλλά πλέον μία από τις δύο ομάδες θα συνεχίσουν στα playoffs Champions League.

Το «τριφύλλι» θα υποδεχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην καυτή Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό και στις 15 Αυγούστου θα γίνει η ρεβάνς στο Βελοντρόμ. Εκεί, όπου είναι πιθανό να δώσει το παρών και ο 42χρονος πλέον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο τελευταίος, ο οποίος εκτός από τον Παναθηναϊκό, δεν κρύβει την αγάπη του για την Ελλάδα και συχνά έρχεται για να κάνει διακοπές ή να παίξει μουσική σε διάφορα μέρη, μίλησε στο RMC για τη διπλή αναμέτρηση των Μασσαλών με τον Παναθηναϊκό.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και της Μαρσέιγ, αλλά και στην αγάπη που εισέπραξε στο «τριφύλλι» τις δύο σεζόν 2019-10 και 2010-11 που έπαιξε. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος έχει κάνει στο σώμα του τατουάζ (από τα δεκάδες που έχει) και το έμβλημα του Παναθηναϊκού. Ο Σισέ δεν έκανε προγνωστικά, ούτε φυσικά εξέφρασε προτίμηση. Το αναφέραμε, η καρδιά του είναι μοιρασμένη.

Για έναν παίκτη είναι απίστευτο να ζει αυτή την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού

Αναλυτικά όσα είπε ο Σισέ στο γαλλικό ραδιόφωνο: «Στα δύο γήπεδα δημιουργούνται ατμόσφαιρες στο όριο του αποδεκτού. Με “βόμβες”, καπνογόνα και πυροτεχνήματα, που συνήθως δεν επιτρέπεται να υπάρχουν στις κερκίδες. Αλλά είναι μέρος της λαογραφίας, είναι μέρος του DNA τους και ειλικρινά για έναν παίκτη είναι απίστευτο να ζει αυτή την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, αλλά και της Μαρσέιγ.

Ποιο είναι το συναίσθημα του να παίζεις στον Παναθηναϊκό; Είναι εξαιρετικό!

Ποιο είναι το συναίσθημα του να παίζεις στον Παναθηναϊκό; Είναι εξαιρετικό! Αυτά είναι συναισθήματα που έχω βιώσει σπάνια. Είναι εντελώς τρελό για κάποιον που δεν είναι Έλληνας, που φτάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς να το ξέρει και φεύγει με αποσκευές γεμάτες αγάπη, χαρά και υπέροχες αναμνήσεις. Είναι πραγματικά μια εμπειρία για την οποία δεν μετανιώνω καθόλου».

Όσο για τις δύο μάχες, ο Σισέ είπε: «Δεν ήταν καθόλου εύκολη η κλήρωση για τη Μαρσέιγ. Ο Παναθηναϊκός έχει τεράστια δυναμική και καλή μάδα. Θα είναι περίπλοκοι αγώνες και θα παίξουν ρόλο οι λεπτομέρειες».

Ο Σισέ να θυμίσουμε ότι είχε στη Μαρσέιγ είχε 37 γκολ σε 80 αγώνες και στον Παναθηναϊκό πέτυχε 55 γκολ σε 89 παιχνίδια!