Η κίνηση του Παναθηναϊκού που «τελείωσε» τον Αλεξανδρόπουλο

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

i

© Olympiacos FC

Η κίνηση του Παναθηναϊκού που «τελείωσε» τον Αλεξανδρόπουλο

Η μεταγραφή του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό φαίνεται να μην... άρεσε και πολύ στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν ακολουθεί πια τον ποδοσφαιριστή στα social media.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο της μεταγραφικής επικαιρότητας, με αφορμή τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, ο 21χρονος μέσος επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό των Πειραιωτών με μορφή δανεισμού για έναν χρόνο, με την οψιόν αγοράς του να είναι λίγο μικρότερη από τα χρήματα που δαπάνησε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να τον αποκτήσει (4,5 εκατ. ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί πως για την περίπτωση του οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα, πείθοντάς τον τελικά να επιστρέψει στη Stoiximan Super League. Το πρωί της Τετάρτης (2/8), ο Αλεξανδρόπουλος ενημέρωσε την Σπόρτινγκ πως επιθυμεί να αποχωρήσει από τη Λισαβόνα, καθώς τα είχε βρει σε όλα με τους Πειραιώτες.

Η μεταγραφή του πρώην «πράσινου» Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στον Ολυμπιακό, έβαλε τον νεαρό ποδοσφαιριστή σε μία ξεχωριστή λίστα, η οποία αφορά τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στους δύο «αιώνιους» αντιπάλους του ελληνικού πρωταθλήματος.

Με αφορμή τη μετακίνηση του Αλεξανδρόπουλου στον Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού, η «πράσινη» ΠΑΕ αποφάσισε να μην ακολουθεί πλέον τον 21χρονο ποδοσφαιριστή στα social media. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώνεται στην παρακάτω φωτογραφία, η επίσημη σελίδα του Παναθηναϊκού στο Instagram έκανε unfollow τον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, ο οποίος ωστόσο συνεχίζει να την ακολουθεί κανονικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τη μεταγραφή 

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς μέσου, Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου. Γεννημένος στις 26 Νοεμβρίου 2001, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, με απολογισμό τρεις συμμετοχές στο Champions League, έξι στο Πρωτάθλημα, τρεις στο Λιγκ Καπ και μία στο Κύπελλο. 

Προτού πάρει μεταγραφή στην ομάδα της Πορτογαλίας, τον Αύγουστο του 2022, πρόλαβε να κάνει δύο συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό σε Super League και προκριματικά Conference League. Με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε συνολικά 77 συμμετοχές και κατέκτησε ένα Κύπελλο. Εχει φορέσει επτά φορές τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, ενώ έχει εκπροσωπήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε επίπεδο U16, U17, U19 και U21».