O Αλεξανδρόπουλος γούσταρε και ψήφισε Ολυμπιακό…

O Αλεξανδρόπουλος γούσταρε και ψήφισε Ολυμπιακό…

Διονύσης Βερβελές 10:15 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 04.08.2023

Όσο και αν μην αρέσει, η ΑΕΚ τον ήθελε και το πάλεψε πολύ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» τον κέρδισαν. Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει…

Ο Ολυμπιακός έκανε μια πανέξυπνη κίνηση με τη μεταγραφή του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου. Ο νεαρός αμυντικός χαφ, ψήφισε Ολυμπιακό γιατί γούσταρε και αυτό είναι ξεκάθαρο. Τη συγκεκριμένη υπόθεση, τη γνωρίζω αρκετό καιρό. Και πάμε να παραθέσουμε κάποια πράγματα, για να έχουμε ορισμένα δεδομένα.

Τον Αλεξανδρόπουλο, προφανώς και τον είχαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού καιρό στο φάκελό τους. Άρεσε πολύ στους «ερυθρόλευκους» και απ’ όταν φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Παρακολουθούσαν την πορεία του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και περίμεναν την ευκαιρία τους, αν δεν έμενε εκεί.

Ο Αντόνιο Κορδόν, είναι ενήμερος και μάλιστα υποστηρικτής αυτής της κίνησης. Ο Κορδόν τον γνωρίζει τον παίκτη, ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός κινήθηκε για τον Ιμπόρα, παρέπεμπε πως ο άλλος μέσος που θα αποκτηθεί, θα είναι νεαρός. Και έτσι έγινε, με τον 21χρονο Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής, τον έχει σε εκτίμηση, πιστεύει στα προσόντα του και αυτό μεταφέρθηκε στον Αλεξανδρόπουλο.

Τον πρώην μέσο του Παναθηναϊκού, πριν από λίγο καιρό πολιόρκησε η ΑΕΚ. Και μάλιστα τον πίεσε, ακόμη και μέσω… τρίτων, ανθρώπων που είχαν περάσει από την ΑΕΚ. Τότε, έγινε… ντρίμπλα. Στην ΑΕΚ πίστεψαν πως δεν θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα ο Αλεξανδρόπουλος, πως θέλει να παραμείνει στο εξωτερικό. Κάπως έτσι, προέκυπταν και τα θέματα, υποθετικά πάντα, πως ο Αλεξανδρόπουλος δεν… ψηνόταν και για τον Ολυμπιακό.

Βέβαια και τότε, ο παίκτης είχε δείξει την προτίμησή του. Ήθελε περισσότερο τον Ολυμπιακό, ήταν και η προσέγγιση που του είχε γίνει. Επίσης, του είχε κάνει κι εντύπωση κάτι. Έβλεπε φίλους του Ολυμπιακού, να έχουν καλή εικόνα γι’ αυτόν, να τον παροτρύνουν να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Και δεδομένα, ανεξάρτητα πως θα παρουσιαστεί προς τα έξω αυτή η ιστορία, ο Ολυμπιακός αυτή την περίπτωση, τη διαχειρίστηκε εξαιρετικά. «Διάβασε» σωστά το χρόνο, έδειξε στον ποδοσφαιριστή πως τον ήθελε πολύ, πως υπολογίζεται και έτσι απέσπασε το «ναι» του. Προχώρησε και στις διαπραγματεύσεις με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και έτσι, ολοκληρώθηκε η μετακίνησή του. Και μάλιστα, με μια οψιόν που κάλλιστα μπορεί να καλυφθεί τη νέα χρονιά.

Τώρα, η μπάλα πηγαίνει στα πόδια του νεαρού μέσου, που έχει μπροστά του μια μοναδική ευκαιρία. Να δείξει πως είναι μια επένδυση όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Τώρα προφανώς και επικοινωνιακά και από την πλευρά της ΑΕΚ θα… απαξιώσουν τις επαφές μαζί του. Γνωρίζουν πολύ καλά, όμως, πως τον πίεσαν, ποιοι μίλησαν μαζί του και τι του είχαν υποσχεθεί. Άλλωστε, ποτέ στις μεταγραφές δεν μπορούν να σου πηγαίνουν όλα καλά, να τα κάνεις όλα σωστά. Είτε είσαι στον Ολυμπιακό είτε στην ΑΕΚ. Έτσι είναι, κάπου θα κερδίσεις, κάπου θα χάσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» τα πήγαν καλύτερα γιατί «διάβασαν» κάποιες κομβικές λεπτομέρειες όταν έπρεπε.

Κάτι για το τέλος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο που αυτή η κίνηση έχει προκαλέσει ενθουσιασμό. Γουστάρει και τους Έλληνες και τους νέους. Είναι ένα «στοίχημα» που αν βγει, θα είναι καλό για όλους…