Από την κούπα του Πρωταθλήματος Νοτίου Αμερικής στη συνύπαρξη με τον Σισέ στο Κατάρ: Το προφίλ του Τζάκσον Πορόσο (vid)

Τζάκσον Πορόσο

i

© Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

Από την κούπα του Πρωταθλήματος Νοτίου Αμερικής στη συνύπαρξη με τον Σισέ στο Κατάρ: Το προφίλ του Τζάκσον Πορόσο (vid)

Δημήτρης Χούπης 12:55 - 03.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:55 - 03.08.2023

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Τζάκσον Πορόσο, μπορεί να μην έχει τεράστια εμπειρία από συλλογικό επίπεδο, αλλά σε εθνικό επίπεδο ο αμυντικός από το Εκουαδόρ έχει αρκετά καλή παρουσία.

Ο Τζάκσον Πορόσο έφτασε χθες (2/8) στην Ελλάδα για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η τέταρτη μεταγραφή των «ερυθρολεύκων» μετά τον Ιμπόρα, τον Κίνι και τον Φρέιρε

Ο ποδοσφαιριστής από το Εκουαδόρ ήρθε στην ομάδα του Πειραιά για να πλαισιώσει τον Φρέιρε με τον οποίο θα αποτελέσει το βασικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Το καλό του πόδι είναι το δεξί, ενώ παρά το μεγάλο του ύψος (1,92) είναι αρκετά γρήγορος. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με την Τρουά, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027. 

Μάλιστα στο γαλλικό πρωτάθλημα πέρσι αποτέλεσε έναν από τους πιο γρήγορους παίκτες της Ligue 1, πιάνοντας τα 35,28 χιλιόμετρα. 

Λόγο του όγκου του και της φυσικής του κατάστασης είναι δύσκολο να νικηθεί στις 1v1 μονομαχίες, ενώ είναι αρκετά διαισθητικός και επιθετικός στα αμυντικά του καθήκοντα. Ακόμα λόγω και του ύψους του είναι καλός στις στημένες φάσεις, βάζοντας έναν παραπάνω κίνδυνο στις αντίπαλες άμυνες. 

Οι διακρίσεις του σε εθνικό επίπεδο και η συνύπαρξή του με τον Σισέ 

Ο 22χρονος μπορεί να μην έχει μεγάλη εμπειρία σε συλλογικό επίπεδο, παρόλα αυτά όσον αφορά την εικόνα του με την εθνική του Εκουαδόρ έχει ήδη διακριθεί. Ο νεαρός στόπερ έχει αποτελέσει εφτά φορές διεθνής με την εθνική του ομάδα στους άνδρες, κάνοντας το ντεμπούτο του στις 11 Σεπτεμβρίου του 2019. 

Έκτοτε έχει συμμετάσχει στο Μουντιάλ του Κατάρ τον περασμένο Δεκέμβρη. Εκεί ο 22χρονος έπαιξε στα δύο από τα τρία παιχνίδια, στο ένα ως βασικός και στο άλλο ήρθε από τον πάγκο. Στα γήπεδα του Κατάρ μάλιστα έπαιξε ως αντίπαλος με τον νυν συμπαίκτη του, Σισέ

Στη «μάχη αυτή ο δεύτερος βγήκε νικητής, αφού η Σενεγάλη επικράτησε του Εκουαδόρ 2-1 και την απέκλεισε, αφού με τους τους τρεις βαθμούς, οι Πρωταθλητές Αφρικής πέρασαν στους «16» της διοργάνωσης. 

Εκτός από τις συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του Ισημερινού, ο Πορόσο είχε καλή παρουσία και τις μικρές ομάδες της πατρίδας του. Στο Πρωτάθλημα U20 της Νοτίου Αμερικής το 2019 μάλιστα είχε εξαιρετική εικόνα, στην πορεία του Εκουαδόρ μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Ενώ την ίδια χρονιά είχε επίσης σημαντικό ρόλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της κατηγορίας U20. 

Όσον αφορά τη συλλογική του πορεία ο αμυντικός από το Εκουαδόρ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μάντα, ομάδα της πατρίδας του, ώσπου η Σάντος το καλοκαίρι του 2018 τον απέκτησε. Δύο χρόνια μετά ο νεαρός ποδοσφαιριστής έκανε το βήμα για την Ευρώπη, αφού η Μποαβίστα έδωσε 300.000 ευρώ για να τον αγοράσει από τη βραζιλιάνικη ομάδα. 

Την Πέμπτη (3/8) στη Ρωσία ο Ρέαμπτσιουκ για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή στη Σπάρτακ Μόσχας
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:49 - 02.08.2023

Την Πέμπτη (3/8) στη Ρωσία ο Ρέαμπτσιουκ για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή στη Σπάρτακ Μόσχας

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ είναι έτοιμος να γίνει κάτοικος Ρωσίας για λογαριασμό της Σπάρτακ Μόσχας, με το ταξίδι του να είναι προγραμματισμένο για αύριο Πέμπτη (3/8), σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού.

Η καλή του αγωνιστική εικόνα έκανε την Τρουά να τον δει και τον αποκτήσει, βγάζοντας από τα ταμία της τρία εκατομμύρια ευρώ. Η αξία του 22χρονο τώρα έχει φτάσει στα 3.5 εκατομμύρια ευρώ.