Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον 2ο προκριματικό και η δύσκολη συνέχεια

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον 2ο προκριματικό και η δύσκολη συνέχεια

Sportal newsroom 08:05 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:24 - 21.06.2023

Το μεσημέρι της Τετάρτης (21/06) ο Παναθηναϊκός θα μάθει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Σημαντική είναι η σημερινή (21/06) ημέρα για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» θα μάθουν τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. 

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έστω και αν για να… κουνήσει σεντόνι, θα χρειαστεί υπερβάσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού. Η κλήρωση για αυτή τη φάση σήμερα το μεσημέρι (20/06)  στη Νιόν της Ελβετίας, στα γραφεία της UEFA. 

Οι «πράσινοι» θα βρουν στο δρόμο τους κάποια εκ των Ντνίπρο ή την Γκενκ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα βρίσκεται στο γκρουπ των ανίσχυρων μαζί με τη δευτεραθλήτρια Ελβετίας, Σερβέτ. Σε περίπτωση πρόκρισης τότε το «τριφύλλι» θα μπει στους ανίσχυρους στον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης. Η κλήρωση θα γίνει πριν το παιχνίδι του β’ προκριματικού και οι ομάδες θα μπουν σε ζευγάρια.

Δεύτερος Προκριματικός γύρος Champions League για τον Παναθηναϊκό

  • Κλήρωση: 21 Ιουνίου
  • Πρώτος αγώνας: 25/26 Ιουλίου
  • Ρεβάνς: 1/2 Αυγούστου

Ο συντελεστής στο συγκεκριμένο μπαλάκι θα είναι εκείνος του ισχυρού, ήτοι εκείνος της βελγικής ή της ουκρανικής ομάδας με την οποία θα κληρωθεί ο Παναθηναϊκός. Υπενθυμίζεται ότι στους ισχυρούς βρίσκονται ήδη οι Ρέιντζερς, Μπράγκα και η δευτεραθλήτρια Ολλανδίας, Αϊντχόφεν και στους ανίσχυρους η Στουρμ Γκρατς και η δευτεραθλήτρια Σερβίας, Μπάτσκα Τοπόλα. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός να κληρωθεί με αντίπαλο που θα τον στείλει στους ισχυρούς σε αυτόν τον γύρο.

Η περίπτωση αποκλεισμού

Αν ο Παναθηναϊκός αποχαιρετήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, τότε θα συνεχίσει στον τρίτο προκριματικό του Europa League, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Στον ίδιο γύρο βρίσκεται και ο Ολυμπιακός. Η κλήρωση της συγκεκριμένης φάσης είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου. Η UEFA απαγορεύει «εμφυλίους» στα προκριματικά της κι έτσι από τη στιγμή που θα υπάρχουν δύο ελληνικές ομάδες στις τέσσερις συνολικά, δεν υπάρχει νόημα για την κλήρωση.

Οι ομάδες που αρχίζουν την ευρωπαϊκή πορεία τους σε αυτόν τον γύρο εξ ορισμού θα βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών κι αυτές που γνωρίζουν τον αποκλεισμό από το Champions League στο γκρουπ των ανίσχυρων. Ετσι, ο Ολυμπιακός και Σλάβια στους ισχυρούς και το ζευγάρι του Παναθηναϊκού με το έτερο ζευγάρι του δεύτερου προκριματικού των μη πρωταθλητών του Champions League θα είναι στους ανίσχυρους. Από τη στιγμή που το ζευγάρι των «πρασίνων» δεν μπορεί να κληρωθεί με τον Ολυμπιακό, αντίπαλός του θα είναι η δευτεραθλήτρια Τσεχίας Σλάβια.

Τα χρήματα που μπορεί να εισπράξει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός ©Intime

Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει και προκριθεί στους ομίλους του Champions League, τότε θα δει τα ταμεία του να γεμίζουν με τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ. Διαφορετικά σε περίπτωση αποκλεισμού, τότε οι «πράσινοι» επικεντρώνονται στο Europa League. Eκεί που άμα καταφέρει και μπει στους ομίλους τότε θα εισπράξει περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ, αν συνοδευτεί με ορισμένα καλά αποτελέσματα ή και με προκρίσεις. Στην περίπτωση του Eurpa Conference League, πολλά θα κριθούν από τα αποτελέσματα, όμως το οκταψήφιο ποσό είναι εφικτός στόχος.

Ωστόσο, υπάρχει και το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να αποκλειστεί πριν από τη φάση των ομίλων κάποιας διοργάνωσης. Σε αυτήν την περίπτωση θα αποχαιρετήσει την Ευρώπη με 750.000 ευρώ από τα playoffs του Europa Conference League.