Οι διαιτητές των αγώνων του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ
i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Οι διαιτητές των αγώνων του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ

Κώστας Τσιακλής 15:42 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 02.08.2023

Ανακοινώθηκαν από την UEFA οι διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ για τον τρίτο προκριματικό του Champions League.

Σε ρυθμούς Μαρσέιγ μπαίνει, πλέον, ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεπέρασε το εμπόδιο της Ντνίπρο-1 και θα αντιμετωπίσει τη γαλλική ομάδα στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού του Champions League.

Η UEFA ανακοίνωσε τους διαιτητές που θα διευθύνουν τους δύο αγώνες του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ. Στον πρώτο αγώνα της Λεωφόρου (9/8, 21:00), η ευρωπαϊκή ομοσπονδία όρισε τον Ρουμάνο Ίστβαν Κόβακς.

Ο 38χρονος διαιτητής θα «σφυρίξει» για πρώτη φορά ελληνική ομάδα σε συλλογικό επίπεδο. Η μοναδική φορά που ορίστηκε σε αγώνα με ελληνικό ενδιαφέρον ήταν το 2016 όταν είχε οριστεί στο φιλικό της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με το Μαυροβούνιο στις 24 Μαρτίου.

Βοηθοί του Κόβακς θα είναι οι συμπατριώτες του Μαρινέσκου και Αρτένε και τέταρτος ο Μπίρσαν. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί οι ορισμοί στο VAR.

Στη ρεβάνς, την Τρίτη (15/8, 22:00) στο «Βελοντρόμ», διαιτητής θα είναι ο Μάικλ Όλιβερ. Ο 38χρονος Άγγλος θεωρείται εκ των κορυφαίων διαιτητών στην Ευρώπη.

Τώρα είναι καλός ο Σπόραρ;
CHAMPIONS LEAGUE

15:30 - 02.08.2023

Τώρα είναι καλός ο Σπόραρ;

Ο Άντραζ Σπόραρ ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο αυτήν τη δεύτερή του σεζόν στον Παναθηναϊκό, «λύνοντας» έτσι τα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε αυτό το απαιτητικό ευρωπαϊκό ξεκίνημα.

Ο Όλιβερ είχε διευθύνει το Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης 1-2 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League στις 5/8/2015. Συνολικά έχει «σφυρίξει» έξι φορές ευρωπαϊκούς αγώνες ελληνικών ομάδων με απολογισμό μόλις μία νίκη (Τραμπζονσπόρ-ΑΕΚ 0-2), μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μπερτ και Κουκ, ενώ τέταρτος ο Μάντλεϊ. Αναμένεται να γίνουν γνωστοί οι ορισμοί στο VAR.