Στη λίστα της Ντνίπρο και ο Πιχάλιονοκ για τα ματς με τον Παναθηναϊκό

Στη λίστα της Ντνίπρο και ο Πιχάλιονοκ για τα ματς με τον Παναθηναϊκό

Γιώργος Σακελλαρίου 16:51 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:59 - 22.07.2023

Ο τεχνικός της Ντνίπρο-1 έκανε γνωστούς τους παίκτες που επέλεξε για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός δήλωσε τη λίστα του στην UEFA για τα παιχνίδια με τη Ντνίπρο κι όπως είναι γνωστό, πλην του Γκάνεα, άφησε εκτός και τους Αϊτόρ, Ζέκα, Τσέριν, οι οποίοι δεν βρίσκονται στο 100%.

Η Ντνίπρο-1 με τη σειρά της έκανε κι αυτή γνωστούς τους ποδοσφαιριστές της για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός Ολεξάντρ Κούτσερ επέλεξε 24 παίκτες κι ανάμεσά τους είναι τόσο ο διεθνής χαφ Πιχάλιονοκ, ο οποίος τραυματίστηκε το διάστημα της παρουσίας του στην εθνική κι έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιαμασίας, όσο και ο εξτρέμ Χουτσούλιακ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 15’ στο τελευταίο φιλικό με την Κρβίμπας.

Αναλυτικά οι παίκτες που δήλωσε η Ντνίπρο για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League:

Τερματοφύλακες: Βόλινετς, Κιναρέκιν, Γουάλεφ. Αμυντικοί: Άνταμιουκ, Σαράπι, Μιροσνιτσένκο, Καπλιένκο, Κράβετς, Σβάτοκ, Πάσιτς. Μέσοι: Πουρίτα, Γκόριν, Πιχάλιονοκ, Χουτσούλιακ, Τρετιακόφ, Χατζίεφ, Μπαμπένκο, Γκορμπούνοφ, Ρουμπσίνσκι, Μπλάνκο, Κογκούτ, Ταντσιούκ. Επιθετικοί: Ντόβμπικ, Κιβίντα.

Να θυμίσουμε ότι ο τεχνικός της Ντνίπρο-1 Ολεξάντρ Κούτσερ την Πέμπτη μίλησε στους παίκτες του και τους ζήτησε να πιστέψουν στην πρόκριση επι του Παναθηναϊκού. Αναλυτικά όσα αναφέρονταν στην ιστοσελίδα της Ντνίπρο-1: «Ο προπονητής Ολεξάντρ Κούτσερ εστίασε την προσοχή των παικτών του στο τέλος της προετοιμασίας. «Είναι καλό να παλέψεις, είναι κακό να εγκαταλείψεις». Αυτό είναι το σύνθημα με το οποίο θα δουλέψει η ομάδα τις επόμενες μέρες. Επίσης, ο τεχνικός τόνισε ότι είναι στο χέρι της ομάδας να περάσει στον επόμενο γύρο (σ.σ. των προκριματικών του Champions League) και πρέπει να το πιστέψει».

Να σημειωθεί ότι δεν είναι στη λίστα το τελεταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο 18χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Βίκτορ Ούγκο ντα Σίλβα Κόστα, ή Βιτίνιο. Ο νεαρός αποκτήθηκε δανεικός με οψιόν αγοράς και θα φοράει το 19. Ο Βιτίνιο γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2004. Για δύο σεζόν αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα Βραζιλίας U-20 για την Ατλέτικο Μινέιρο. Σε αυτό το διάστημα είχε 17 ματς και 7 γκολ στο πρωτάθλημα και 8 ματς στο Κύπελλο. Είναι επίσης μέλος της εθνικής ομάδας U-17 της Βραζιλίας.