To «γιατί» των αποφάσεων Γιοβάνοβιτς με Αϊτόρ, Τσέριν και Ζέκα

Αϊτόρ, Γιοβάνοβιτς

i

Intime

To «γιατί» των αποφάσεων Γιοβάνοβιτς με Αϊτόρ, Τσέριν και Ζέκα

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:43 - 21.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:44 - 21.07.2023

Το Sportal εξηγεί γιατί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσει να αφήσει εκτός της ευρωπαϊκής λίστας του Παναθηναϊκού για τα ματς με τη Ντνίπρο, τους Αϊτόρ, Τσέριν και Ζέκα.

Ένα από τα δυσκολότερα κομμάτια των αποφάσεων του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη λίστα που δήλωσε ο Παναθηναϊκός στην UEFA για τα παιχνίδια με τη Ντνίπρο, ήταν η ενημέρωση των «κομμένων». Την οποία διεκπαιρέωσε προσωπικά ο Σέρβος.

H δυσκολία έγκειται στο να πείσει ο Γιοβάνοβιτς τους τρεις ποδοσφαιριστές ότι πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός και πως απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του. Ειδικά με τον Αϊτόρ, ο οποίος προσπαθεί να επανέρθει από τη ρήξη χιαστού και έχει ανάγκη να νιώθει αυτοπεποίθηση.

Χαμός στη συνάντηση Λίγκας και ΕΠΟ για το ποσοστό μεταγραφών - Αποχώρησαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:05 - 20.07.2023

Χαμός στη συνάντηση Λίγκας και ΕΠΟ για το ποσοστό μεταγραφών - Αποχώρησαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Μεγάλη ένταση επικράτησε στην ΕΠΟ, στην Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ποιο το σημείο της διαφωνίας της Ομοσπονδίας με τις ομάδες της Superleague 1.

Με τον Ζέκα η κατάσταση ήταν πιο εύκολη, αφού ο Πορτογάλος έχει επιστρέψει συνειδητοποιημένος στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Ξέρει ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στον σχεδιασμό του προπονητή, ο Γιοβάνοβιτς εξαρχής συμπεριλήφθηκε με ειλικρίνεια στον Πορτογάλο μέσο και ο Ζέκα δεν αιφνιδιάστηκε.

Πάντως, ο Ζέκα πιστεύει ότι με την απόδοση του και την προσπάθεια καθημερινά στις προπονήσεις, θα κερδίσει χρόνο στο ροτέισον του Γιοβάνοβιτς. Αλλά μέχρι τότε, ο Ζέκα έχει την εμπειρία και την προσωπικότητα να διαχειριστεί τα συναισθήματα του.

Επίσης, με τον Άνταμ Τσέριν υπήρξε βάσιμος λόγος για τον αποκλεισμό του και ο Σλοβένος τον αντιλαμβάνεται. Ο Τσέριν τραυματίστηκε στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Πετρολούλ στις 4 Ιουλίου και έκτοτε, ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα. Σίγουρα δεν θα παίξει εναντίον της Ντνίπρο στο Κόζιτσε της Σλοβακίας και είναι αμφίβολος για τη ρεβάνς της Αθήνας. Οπότε, με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια, ο αποκλεισμός του 24χρονου μέσου αιτιολογείται πλήρως. 

ΕΠΟ: «Επισπεύδουμε τις έρευνες για τα στημένα - Ο Αλαφούζος συμφώνησε με τις αποφάσεις»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:04 - 20.07.2023

ΕΠΟ: «Επισπεύδουμε τις έρευνες για τα στημένα - Ο Αλαφούζος συμφώνησε με τις αποφάσεις»

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενημέρωσε για τις αποφάσεις της μετά τη σημερινή συνεδρίασή της, με τις οποίες όπως αναφέρει συμφωνεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος.

Όσο αφορά τον Αϊτόρ, ο παίκτης σίγουρα θα ένιωσε απογοήτευση. Ο Γιοβάνοβιτς το κατανοεί περισσότερο από τον καθένα, αφού έχει στηρίξει τον Καταλανό εξτρέμ στην περιπέτεια του. Άρα, η απόφαση του Σέρβου να «κόψει» τον 27χρονο επιθετικό από την ευρωπαϊκή λίστα, ήταν επώδυνη.

Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, προέχει το συμφέρον του Πασναθηναϊκού. Ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να λειτουργήσει για το ευρύτερο καλό και όχι μεμονωμένα για έναν παίκτη. Όσο και τον συμπαθεί. Άλλωστε, οι τρεις οι οποίοι δεν θα παίξουν στον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League, μπορούν να πείσουν τον Γιοβάνοβιτς να τους συμπεριλάβει στην επόμενη. Ο Σέρβος αποφασίζει με δικαιοσύνη και θα λάβει υπόψη τις προσπάθειες τους.