Το τεστ του Τσόκαϊ και η μεταγραφή που μπορεί να «γεννήσει» η πρόκριση επί της Ντνίπρο

Ενίς Τσοκάι

i

© Intime

Το τεστ του Τσόκαϊ και η μεταγραφή που μπορεί να «γεννήσει» η πρόκριση επί της Ντνίπρο

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:59 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:59 - 20.07.2023

Ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει στην αγορά για αμυντικό χαφ. Όμως, ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξει εφόσον αποδειχτεί πως οι εναλλακτικές του Ρούμπεν δεν αποδίδουν.

Μία μεταγραφική περίοδος είναι ρευστή και μέχρι να λήξει, ακόμα και το απρόβλεπτο ίσως να συμβεί. Ωστόσο, στον σχεδιασμό που υλοποιούν προς το παρόν οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, δεν προβλέπεται η απόκτηση ενός αμυντικού μέσου.

Τα πεπραγμένα του Τριφυλλιού στην αγορά περιλαμβάνουν τους Ζέκα, Μλαντένοβιτς, Τζούρισιτς, Βιλένα και Γεντβάι. Έναν χαφ, έναν αριστερό μπακ, έναν μεσοεπιθετικό, έναν «box-to-box» και έναν στόπερ. Σύνολο πέντε μεταγραφές και έπονται άλλες δύο.

Τι ψάχνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μέχρι τις 31 Αυγούστο; Πέραν πάσης αμφιβολίας, έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό και έναν δεξιό μπακ. Αυτά έχει εισηγηθεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προς τη διοίκηση.

Μπορεί να αναθεωρηθεί ο προγραμματισμός; Ασφαλώς. Είτε από μία αναπάντεχη πώληση βασικού, είτε γιατί ο Γιοβάνοβιτς θα κρίνει ότι στην πράξη χρειάζεται έναν επιπλέον ποδοσφαιριστή σε κάποια θέση.

Μετά το φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Ράγιο Βαγεκάνο, έχει ανοίξει μία συζήτηση για την ανάγκη ενίσχυσης στο «6». Εκεί που παίζει βασικός ο Ρούμπεν Πέρεθ και αναπληρωματικοί είναι οι Ενίς Τσόκαϊ και Ζέκα Ροντρίγκες.

Η συζήτηση στα social media δεν αφορά τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος εκτιμά ότι είναι καλυμμένος με την τριάδα. Βέβαια, ο Τσοκάι στο παιχνίδι της Τρίτης φανέρωσε τις γνωστές αδυναμίες του όταν έχει τη μπάλα. Αργεί στις αποφάσεις του, δεν έχει σίγουρη μεταβίβαση και καθυστερεί την ανάπτυξη.

Ο Τσοκάι δείχνει ότι δεν μπορεί να αναπληρώσει τον Ρούμπεν, εφόσον ο Ισπανός απουσιάσει. Από την άλλη, ο Ζέκα προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν ήρθε στο Κορωπί για τα ένσημα και θα αποτελέσει μία πολύτιμη εφεδρεία. Αλλά ο Πορτογάλος δεν παύει να είναι 35 χρόνων και να προέρχεται από δύο συνεχόμενες ρήξεις χιαστού.

Χαμός στη συνάντηση Λίγκας και ΕΠΟ για το ποσοστό μεταγραφών - Αποχώρησαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:05 - 20.07.2023

Χαμός στη συνάντηση Λίγκας και ΕΠΟ για το ποσοστό μεταγραφών - Αποχώρησαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Μεγάλη ένταση επικράτησε στην ΕΠΟ, στην Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ποιο το σημείο της διαφωνίας της Ομοσπονδίας με τις ομάδες της Superleague 1.

Τα δύο παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Ντνίπρο, ενδέχεται να επιτρέψουν στον Γιοβάνοβιτς την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Ίσως να φανεί ότι ο Τσοκάι δεν είναι έτοιμος και θα προκύψει μεγάλο όφελος από την απόκτηση ενός «εξαριού» ισάξιου με τον Ρούμπεν. Άλλη μία παράμετρος είναι πως σε ενδεχόμενη πρόκριση, τα έσοδα θα αυξηθούν οπότε μία μεταγραφή, δεν θα επιβαρύνει δυσανάλογα το ταμείο της ΠΑΕ.