Οι... Ολιβέιρα που αυτοπροτάθηκαν στον Παναθηναϊκό και η αναγκαία προϋπόθεση για μεταγραφή

Νέλσον Ολιβέιρα - Σέρτζιο Ολιβέιρα

i

© Intime

Οι... Ολιβέιρα που αυτοπροτάθηκαν στον Παναθηναϊκό και η αναγκαία προϋπόθεση για μεταγραφή

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:20 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:21 - 03.09.2023

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα και ο Νέλσον Ολιβέιρα έψαξαν διαύλους με τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, όμως βρήκαν... τοίχο. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου θα κινηθεί στην αγορά μόνο μετά από πώληση ποδοσφαιριστή.

Το φετινό καλοκαίρι κυλά πολύ διαφορετικά για τον Παναθηναϊκό, σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι, εκεί που η ομάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League και πείθει ότι είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει! Αλλά και στις μεταγραφές αφού το ρόστερ έχει διαμορφωθεί εγκαίρως και οι «πράσινοι» δεν ψάχνουν εναγωνίως για ενισχύσεις, στα τελευταία εικοσιτετράωρα της μεταγραφικής περιόδου.

Παρόλα αυτά, τα σενάρια και οι φήμες δεν λείπουν από κοντινές και μακρινές γωνιές της Ευρώπης. Το πρωί της Κυριακής η τουρκική ιστοσελίδα «Fanatik» έγραψε πως ο Πορτογάλος μέσος, Σέρτζιο Ολιβέιρα, βρίσκεται στην Αθήνα, για διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Οι πληροφορίες στον Τούρκο δημοσιογράφο δόθηκαν από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν έχει μέλλον στη Γαλατασαράι και ψάχνει τον επόμενο προορισμό του.

Είναι γεγονός ότι ο Ολιβέιρα έχει προταθεί από τους μάνατζερ του σε κάθε μεγάλο ελληνικό club αλλά δεν έχει τύχει ανταπόκρισης. Ούτε φυσικά και στο Τριφύλλι ασχολήθηκαν επί της ουσίας με έναν παίκτη με εξαιρετικό βιογραφικό, αλλά με αρκετά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Μία άρνηση που σχετίζεται και με την πληρότητα του υλικού στη μεσαία γραμμή.

Αντίστοιχα, ο συνεπώνυμος και συμπατριώτης του επιθετικός, Νέλσον Ολιβέιρα, επιχείρησε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Επίσης δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον των «πράσινων», αφού πρόκειται για έναν στράικερ με έφεση στο σκοράρισμα και με ικανότητες, αλλά με σοβαρό ιστορικό τραυματισμών.

Στην παρούσα φάση, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Παπαδημητρίου, έχει ανοιχτό το τηλέφωνό του για αξιόλογες περιπτώσεις, αλλά θα ασχοληθεί μόνο με μία προϋπόθεση: εφόσον προκύψει πώληση βασικού από το έμψυχο δυναμικό του Τριφυλλιού. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα πρέπει να πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία στην αγορά, που θα λάβει την έγκριση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ούτως ώστε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ να προβεί σε ουσιαστικές συζητήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όταν μιλάμε για αποχώρηση, σε αυτή την κατηγορία δεν συμπεριλαμβάνονται ο Ενίς Τσοκάι, ο οποίος θα παραχωρηθεί δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης. Ούτε και ο Κρίστι Γκάνεα, οποίος θα λύσει το συμβόλαιο του και θα ενταχτεί στη Στεάουα Βουκουρεστίου.