Ντέρμπι... Χριστουγέννων ή αλλιώς Γενάρη: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες για το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός αν αναβληθεί

Ο Χουάνκαρ και ο Ελ Κααμπί

i

© Intime

Ντέρμπι... Χριστουγέννων ή αλλιώς Γενάρη: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες για το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός αν αναβληθεί

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:23 - 22.11.2023

Ζήτημα όσον αφορά τις ημερομηνίες του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός δημιουργεί το αίτημα αναβολής που κατέθεσε η ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΠΟ αποφάσισε να ορίσει το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, στις 6 του Δεκεμβρίου, όμως η μοίρα του ντέρμπι πλέον βρίσκεται στον αέρα. Η ΕΛ. ΑΣ. κατέθεσε αίτημα αναβολής, θεωρώντας πως δεν μπορεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. 

Αφορμή, φυσικά, στέκονται δύο γεγονότα, τα οποία οδηγούν την Αστυνομία σε αυτή της την απόφαση. Το ένα έχει να κάνει με την επέτειο θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με την πορεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο να είναι προγραμματισμένη ανήμερα του ντέρμπι. Το άλλο έχει να κάνει με την επικείμενη συνάντηση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέμπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 7 του Δεκέμβρη. 

Το πρόβλημα που δημιουργείται, λοιπόν, στις τάξεις της ΕΠΟ αφορά το πότε θα μπορέσει να οριστεί ξανά το μεγάλο ντέρμπι. Η 5η του Δεκέμβρη δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αφού τόσο το «τριφύλλι» όσο και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις την Κυριακή που προηγείται του μεταξύ τους αγώνα (3/12). Αδύνατο, δε, είναι να γίνουν τα ματς Σάββατο, καθώς την Πέμπτη 30/11 οι δύο ομάδες θα παίζουν στην Ευρώπη. 

Η πρώτη εναλλακτική είναι το ματς να γίνει στο κενό των Χριστουγέννων, κάτι που φυσικά φαντάζει αδύνατο. Οι ημερομηνίες που υπάρχουν διαθέσιμες είναι οι 26,27,28, 29 και 30 Δεκεμβρίου, εντούτοις αφορούν το θεωρητικό κομμάτι της υπόθεσης, αφού μοιάζει με πολύ ακραίο σενάριο να οριστεί τότε το ματς.

Οπότε εκεί εμφανίζονται οι επόμενες εναλλακτικές, οι οποίες και συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες. Το καλεντάρι των «αιωνίων» είναι γεμάτο μέχρι τη - θεωρητικά - ρεβάνς (10/1). Επομένως το ένα σενάριο λέει ότι το πρώτο ματς θα γίνει στις 10 του Γενάρη και ο επαναληπτικός θα μεταφερθεί στις 17 του μήνα, που υπάρχει και κενό.

Κενό υπάρχει και στο διήμερο 24-25 του Ιανουαρίου, ωστόσο λίγα 24ωρα αργότερα ακολουθεί το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα. Επομένως, ένας διπλός «μπελάς» για την ΕΛ.ΑΣ. θα μπορούσε να δημιουργήσει νέα ζητήματα στη διεξαγωγή του αγώνα.

Πάντως, στην ΕΠΟ θέλουν να έχουν τελειώσει με το ζήτημα των «16» μέχρι τον Φεβρουάριο, επομένως φαντάζει δύσκολο να πάρει περαιτέρω παράταση η διεξαγωγή του αγώνα. Άλλωστε, εφόσον οι δύο ομάδες συνεχίσουν στην Ευρώπη - πράγμα πολύ πιθανό - τότε δεν αποκλείεται να έχουν και αναμετρήσεις στις 15 και τις 22 του Φεβρουαρίου. Επομένως, αυτό που σίγουρα δεν θα θέλουν είναι ένα επιβαρυμένο πρόγραμμα πριν τα ματς στις διεθνείς διοργανώσεις.