Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων του Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο

Γκενκ ή Ντνίπρο θα συν

Ορίστηκαν οι διαιτητές των αγώνων του Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο

Sportal newsroom 10:32 - 07.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 07.07.2023

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Ντνίπρο, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η κληρωτίδα ανέδειξε αντίπαλο του «τριφυλλιού» στον δεύτερο προκριματικό γύρο την Ντνίπρο-1, η οποία ασφαλώς ήταν ευπρόσδεκτη σε σχέση με τη βελγική Γκενκ. Το πρώτο παιχνίδι, μάλιστα, θα είναι εκτός έδρας και θα γίνει στο Κόσιτσε και συγκεκριμένα στην «Košická futbalová aréna» στις 25 Ιουλίου και θα ξεκινήσει στις 21:00. Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο την 1η Αυγούστου και ώρα έναρξης στις 20:30.

Για τις δύο αυτές αναμετρήσεις, η UEFA γνωστοποίησε τους διαιτητές. Στο πρώτο ματς, στις 25/7 στη Σλοβακία θα βρεθεί ο Ιταλός, Ντανιέλε Τσίφι, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Aλμπέρτο Τεγκόνι και Βαλέριο Κολαρόσι, ενώ τέταρτος θα είναι ο επίσης Ιταλός, Ερμάνο Φελιτσιάνι. Ο 38χρονος Ιταλός διαιτητής, Τσίφι δεν έχει διαιτητεύσει ξανά παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αλλά έχει έρθει στην Ελλάδα για να διευθύνει ένα ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος τη σεζόν 2021-2022 (0-0 στην Τούμπα, πρώτο ματς).

Στη ρεβάνς στο «Απόστολος Νικολαϊδης» η UEFA όρισε τον Γερμανό Μπάστιαν Ντάνκερτ, ο οποίος θα έχει βοηθούς τον Ντόμινικ Σάαλ και τον Μάρσελ Ούνγκερ. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γερμανός, Ντάνιελ Σλάγκερ. Το μόνο που απομένει να οριστικοποιηθεί είναι η ανακοίνωση των VAR. Ο Γερμανός ρέφερι έχει βρεθεί ξανά στον δρόμο του Παναθηναϊκού, καθώς ήταν και στο εντός έδρας ματς των «πρασίνων» κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League τη σεζόν 2016-2017. Σε εκείνο το ματς ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 1-0 στην Λεωφόρο χάρη σε γκολ του Μολέδο στο 79ο λεπτό

Το προφίλ της Ντνίπρο-1

Η Ντνίπρο-1 από τις μέρες δόξας, έφτασε στη διάλυση, ανασυστάθηκε και κυνηγάει ξανά το όνειρο του Champions League. Το -1 σημαίνει ουσιαστικά τη συνέχεια, τον απόγονο της Ντνίπρο που διαλύθηκε πριν μερικά χρόνια, αλλά αναγεννήθηκε και τώρα θα παίξει στα προκριματικά του Champions League. Η ουκρανική ομάδα, η οποία τερμάτισε δεύτερη πίσω από τη Σαχτάρ και μία εκ των Αντβέρπ, Σεν Ζιλουάζ, Γκενκ από το Βέλγιο (στις 19.30 η τελευταία αγωνιστική), θα είναι υποψήφιες για το «τριφύλλι». Ας δούμε, όμως, ποια είναι η Ντνίπρο-1. 

Ο σύλλογος ανήκε στον Όμιλο Privat, στον οποίο ανήκε επίσης η BC Dnipro και η Budivelnyk Kyiv. Το 2018 αναγκάστηκε σε πτώχευση, λόγω πολλών οφειλών σε παίκτες και προπονητές. Την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, ο σύλλογος ήταν μέλος της Σοβιετικής Εθελοντικής Αθλητικής Εταιρείας «Metallurg» και μέχρι το 1961 ήταν υπό τη χορηγία του Petrovsky Dnipropetrovsk Metallurgical Plant. Ήταν ο δεύτερος πιο επιτυχημένος σύλλογος με έδρα την Ουκρανία, που συμμετείχε στο Σοβιετικό πρωτάθλημα, το οποίο και κατέκτησε το 1983 και το 1988. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ο σύλλογος έγινε ιδιωτικός. Ιδρύθηκε το 1918 από το εργοστάσιο Petrovsky. Η ομάδα συμμετείχε στο περιφερειακό πρωτάθλημα.