Ο ΠΑΟΚ «σόκαρε» τη Λεωφόρο και φώναξε ότι πάει για πρωτάθλημα (0-3)
i

ΠΑΟΚ / Intime

Ο ΠΑΟΚ «σόκαρε» τη Λεωφόρο και φώναξε ότι πάει για πρωτάθλημα (0-3)

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:20 - 22.01.2023 / Ανανεώθηκε: 22:53 - 22.01.2023

Ο ΠΑΟΚ έστησε πάρτι στη Λεωφόρο, διέλυσε τον απογοητευτικό Παναθηναϊκός με 3-0 και τον νίκησε για δεύτερη φορά σε τέσσερις ημέρες. Ο Ρούμπεν με αυτογκόλ το 0-1, σκόραραν οι Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς, είχε δοκάρι ο Ολιβέιρα.

Ένας ονειρικός ΠΑΟΚ και ένας Παναθηναϊκός υπό κατάρρευση. Οι «ασπρόμαυροι» του Ραζβάν Λουτσέσκου με εκπληκτική απόδοση πέρασαν σαν σίφουνες με 0-3 από το «Απόστολος Νικολαΐδης» και θύμισαν τη χρονιά του αήττητου νταμπλ. Οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς γκρεμίζουν ότι έχτισαν με κόπο στον πρώτο γύρο και παρότι παραμένουν πρωτοπόροι, πια οι διώκτες τους έχουν φτάσει σε απόσταση… αναπνοής. 

Η ΑΕΚ έχει πλησιάσει τον Παναθηναϊκό στον ένα βαθμό, ο ΠΑΟΚ μείωσε στους έξι και έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι είναι ισότιμος διεκδικητής, ενώ ο Ολυμπιακός έρχεται με φόρα. Είναι σαφές πως σε αυτό το τάιμινγκ, ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει με κάθετη πτώση… Ο Λουτσέσκου βλέπει τη δουλειά του να δικαιώνεται και ο Γιοβάνοβιτς πληρώνει την ατολμία και την αναποφασιστικότητα στις μεταγραφές.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 9’. Ο Παλάσιος πάσαρε από δεξιά στον επερχόμενο Τσέριν και αυτός πλάσαρε από το πέναλτι, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει. Η απειλή αφύπνησε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος άρχισε να επιτίθεται. Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς δεν ανησύχησαν τον Μπρινιόλι, κάτι που δεν συνέβη στο 24’. Όταν Ζίβκοβιτς έδωσε στον Ολιβέιρα στην περιοχή, αυτός πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στον Σένκεφελντ και χτύπησε στο κάθετο δοκάρι, για να καταλήξει στην αγκαλιά του Ιταλού.

Τα γκολ δεν επιτεύχθηκαν στις κανονικές ευκαιρίες, τελικά ήρθε έπειτα από δύο κόντρες στο 41’… Ο Χουάνκαρ έκανε ένα λάθος κοντρόλ, η μπάλα κόντραρε στον Σένκεφελντ και στρώθηκε στον Κωνσταντέλια, αυτός πλάσαρε, ο Μπρινιόλι απέκρουσε και η μπάλα χτύπησε στον επερχόμενο Ρούμπεν και κατέληξε στα δίχτυα…

Ότι και αν συζήτησαν ο Γιοβάνοβιτς με τους παίκτες του στα αποδυτήρια για να ανατρέψουν το σκορ, δεν πρόλαβαν ποτέ να το εφαρμόσουν. Γιατι δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ένας συνδυασμός των Νάρεϊ, Ολιβέιρα και Κωνσταντέλια, είχε τελικό αποδέκτη τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος απέναντι από τον Μπρινιόλι σκόραρε το 2-0.

Η κατάρρευση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε με τρίτο γκολ στο 52. Ο Ολιβέιρα πρόλαβε να σεντράρει πριν τον Σένκεφελντ, Χουανκαρ και Πούγγουρας «τράκαραν» στον αέρα, η μπάλα στρώθηκε στον Κωνσταντέλια και αυτός με πλασέ πέτυχε το 0-3.

Ο ΠΑΟΚ με αυτοπεποίθηση στα ύψη, άγγιξε το τέταρτο γκολ στο 55’, όταν ο Σάστρε έκανε τη σέντρα και ο Ολιβέιρα μόνος του, έστειλε την κεφαλιά στο δοκάρι. Σε αυτό το σημείο, το Τριφύλλι αφυπνίστηκε κάπως, προσπάθησε να επιτεθεί και να αποτρέψει τα χειρότερα. Αλλά, τα σουτ του Τσόκαϊ και του Βέρμπιτς πέρασαν απελπιστικά άουτ. 

Η τραγωδία της βραδιάς ολοκληρώθηκε  στο 90’ με την ανόητη αποβολή του Σένκεφελντ, ο οποίος έπεσε πάνω στον Μπίσεσβαρ σαν να επιζητούσε την δεύτερη κίτρινη. Ένα μαρκάρισμα που εξόργισε τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος… έσουρε πολλά στον παίκτη του για τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία του…

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Λουτσέσκου να διαχειρίζεται το ρόστερ του, εν όψει της ρεβάνς, αφού την Πέμπτη οι δύο αντίπαλοι θα συναντηθούν ξανά στο ίδιο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έχει υπέρ του το 2-0 από τον πρώτο προημιτελικό της Τούμπας και τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί. Ο Παναθηναϊκός έχει στριμωχτεί και μένει να φανεί εάν έχει αντίδραση και εγωισμό, για να μην παραδώσει αμαχητί το τρόπαιο του Κυπέλλου… 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το γκολ του Ζίβκοβιτς δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ουσιαστικά έσβησε τις όποιες ελπίδες είχε ο Παναθηναϊκός για την ανατροπή. Με τρεις πάσες, πριν καταλάβουν οι “πράσινοι” τι έγινε, οι “ασπρόμαυροι” εξασφάλισαν τη νίκη.

Ο MVP: Ο Ολιβέιρα έκανε μεστή δουλειά, παρότι δεν σκόραρε και βρίσκεται μέσα σε όλες τις φάσεις των γκολ. Ο Πορτογάλος δεν εκτέλεσε ο ίδιος σωστά, αλλά κέρδισε τις μονομαχίες και δημιούργησε τις συνθήκες για τους συμπαίκτες του, απασχαλόντας και μπερδεύοντας τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Γιοβάνοβιτς και Λουτσέσκου άλλαξαν ελάχιστα πράγματα στις τακτικές τους, σε σύγκριση με τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου. Για άλλη μία φορά, οι λεπτομέρειες κρίθηκαν υπέρ του Δικεφάλου, με το Τριφύλλι να πληρώνει τις αδράνειες και τα ατομικά λάθη. 

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Στην 20η αγωνιστική, οι δύο σημερινοί αντίπαλοι θα παίξουν τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Λεβαδειακό στην Τούμπα και ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενηθεί από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (57’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (57’ Πούχατς, Ρούμπεν (60’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ (60’ Σπόραρ), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (84’ Σάντσες)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (76’ Κάργας), Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (76’ Ντάντας), Σβαμπ, Νάρεϊ (70’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (82’ Μπίσεσβαρ), Ζίκοβιτς, Ολιβέιρα (82’ Μπράντον)