Πως θα πάτε και πόσο κοστίζει ένα ταξίδι για να δείτε τον Παναθηναϊκό στο Κόσιτσε

Κόσιτσε

i

©PrtScr youtube

Πως θα πάτε και πόσο κοστίζει ένα ταξίδι για να δείτε τον Παναθηναϊκό στο Κόσιτσε

Κώστας Τσιακλής 14:57 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:27 - 21.06.2023

Δείτε πως μπορείτε να πάτε και πόσο κοστίζει ένα ταξίδι για να δείτε τον Παναθηναϊκό στο Κόσιτσε της Σλοβακίας.

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός, αν και στο χορτάρι θα κριθούν όλα. Η κληρωτίδα ανέδειξε αντίπαλο του «τριφυλλιού» στον δεύτερο προκριματικό γύρο την Ντνίπρο-1, η οποία ασφαλώς ήταν ευπρόσδεκτη σε σχέση με τη βελγική Γκενκ. Όπως είναι λογικό ο πόλεμος στην Ουκρανία θα αναγκάσει την τοπική ομάδα να δώσει τα παιχνίδια της σε ουδέτερη χώρα και έδρα.

Αυτή θα είναι η έδρα που έπαιξε και την περσινή αγωνιστική περίοδο. Συγκεκριμένα η έδρα της θα είναι στη Σλοβακία και πιο συγκεκριμένα στο «Kosicka Futbalova Arena» της πόλης, Κόσιτσε, στο οποίο αγωνίζεται η ομώνυμη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε να παίξει το πρώτο του παιχνίδι εκτός έδρας οπότε στις 25-26 Ιουλίου οι «πράσινοι» θα βρεθούν στη Σλοβακία.

Σύμφωνα με μια σύντομη έρευνα ένα ταξίδι με τρεις διανυκτερεύσεις στο Κόσιτσε αναμένεται να κοστίσει στους φίλους του Παναθηναϊκού περίπου 500-600 ευρώ. Αυτό γιατί τα εισιτήρια (αυτή τη στιγμή) από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουλίου κοστίζουν 350 ευρώ ενώ η διαμονή κοστολογείται από 160 ευρώ μέχρι 250 ευρώ (όσο αφορά τις φυσιολογικές τιμές). Η αυξημένη τιμή στα εισιτήρια έχει να κάνει σίγουρα με το ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απευθείας πτήση από την Αθήνα (υπάρχει είτε με μια είτε με δύο στάσεις). Η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 4-6 ώρες ανάλογα με τον αριθμό στάσεων.

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΙΤΣΕ

Το Κόσιτσε είναι η δεύτερη μεγαλύτερη και πιο σημαντική χώρα της Σλοβακίας μετά την πρωτεύουσα, Μπρατισλάβα. Η πόλη βρίσκεται βρίσκεται μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά από την Ουγγαρία αλλά και 90 χιλιόμετρα μακριά από την Πολωνία. Στα κακά νέα είναι ότι το Κόσιτσε έχει 80 χιλιόμετρα απόσταση από την Ουκρανία που είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος με τη Ρωσία. Οι συγκοινωνίες με τις γύρω περιοχές παρουσιάζονται εύκολες λόγω του αεροδρόμιου και του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η θερμοκρασία στην πόλη αναμένεται να είναι περίπου στους 19 βαθμούς κελσίου. Επίσης πρόκειται για μια εκπαιδευτική πόλη αφού εκεί εδρεύουν αρκετά σχολεία και πανεπιστήμια. Όσο αφορά τα αξιοθέατα είναι κοιλάδα του ποταμού Hornád, που περιέχεται από τις απομακρυσμένες κορυφογραμμές των ορέων της Σλοβακίας στα δυτικά και των αλμυρών λόφων στα ανατολικά.

Επιπλέον υπάρχουν μεταξύ άλλων ο καθεδρικός ναός της Αγίας Ελισάβετ, το ιστορικό κέντρο του Κόσιτσε, το συντριβάνι «Singing Fountain» και ο ζωολογικός κήπος του Κόσιτσε.