Ο Παναθηναϊκός πήγε για τη «βόμβα» με Ματίας Ρόχας (vid)
i

Ματίας Ρόχας / racingclub.com.ar

Ο Παναθηναϊκός πήγε για τη «βόμβα» με Ματίας Ρόχας (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:30 - 03.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:31 - 03.06.2023

Οι «πράσινοι» προσέγγισαν ένα από τα πιο φημισμένα «δεκάρια» της Αργεντινής, με τον Παραγουανό επιτελικό μέσο της Ράσινγκ Κλουμπ να προτιμά την Κορίνθιανς. Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sportal.

Η επικαιρότητα του Παναθηναϊκού μονοπωλείται από τον Όντρεϊ Λινγκρ, όμως δεν είναι ο μόνος επιτελικός μέσος που απασχολεί τους ιθύνοντες της ΠΑΕ. Στη λίστα περιέχονται και άλλοι «play-maker» εφάμιλλης αξίας, με τους οποίους πραγματοποιούνται επαφές που δεν «διαρρέονται».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, οι άνθρωποι του Τριφυλλιού επιχείρησαν να φέρουν στην Αθήνα ένα από τα πιο περιζήτητα «δεκάρια» της Αργεντινής: τον Ματίας Ρόχας.

Ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στη Ράσινγκ Κλαμπ και έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ο Ρόχας είναι ελεύθερος και δέχτηκε εξωπραγματικές προσφορές από το MLS και το Μεξικό, ενώ αυτή η οποία φαίνεται πως κερδίζει στη διεκδίκηση της υπογραφής του, είναι η Κορίνθιανς.

Ο Παναθηναϊκός προέβη σε πολύ μεγάλη προσφορά στον Ρόχας, για να τον δελεάσει για το υπερατλαντικό ταξίδι. Ο 27χρονος επιτελικός χαφ δεν έχει παίξει στην Ευρώπη και οι «πράσινοι» έριξαν και το δέλεαρ του Champions League, αφού οικονομικά ειδικά οι Βορειοαμερικάνοι δεν ανταγωνίζονται.

Ο Ρόχας παρότι επεξεργάστηκε αρκετά τη μετακόμιση στην Αθήνα, όμως προτιμά τη σιγουριά της Λατινικής Αμερικής. Τα ρεπορτάζ από το Σάο Πάολο αναφέρουν πως η Κορίνθιανς επανήρθε το Σάββατο με μία «χρυσή» πρόταση: καθαρά 1,85 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τριετές συμβόλαιο και εφάπαξ 600.000 ευρώ για το «ναι» του παίκτη.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε εγκαταλείψει την προσπάθεια για τον Παραγουανό άσο, όμως πλέον η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Όπως και να έχει, η απόπειρα για έναν από τους πιο φημισμένους δημιουργούς του αργεντινικού πρωταθλήματος, αποδεικνύει πόσο ψηλά έχουν βάλει οι «πράσινοι» τον πήχη της ενίσχυσης.

Ο Ματίας Ρόχας εντάχτηκε στη Ράσινγκ Κλουμπ την 1η Ιουλίου του 2019, προερχόμενος από τη Σέρο Πορτένιο. Ο Παραγουανός μέσος έπαιξε σε 122 παιχνίδια με την «Ακαδημία» και σκόραρε 24 γκολ και μοίρασε 13 ασίστ, ενώ είναι διεθνής 14 φορές με την πατρίδα του.