Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την επέτειο του Wembley: «52 χρόνια μετά μένει χαραγμένο στις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών»

Η ομάδα του Παναθηναϊκού στο Wembley

i

©intime

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την επέτειο του Wembley: «52 χρόνια μετά μένει χαραγμένο στις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών»

Δημήτρης Χούπης 12:36 - 02.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:21 - 02.06.2023

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με μία ανάρτηση θυμήθηκε την επέτειο της συμμετοχής των «πρασίνων» στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέναντι στον Άγιαξ το 1971.

Σήμερα (2/6) συμπληρώνονται 52 χρόνια από τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η ομάδα του Φέρεντζ Πούσκας είχε αντιμετωπίσει τον Άγιαξ στο Wembley, όπου και είχε γνωρίσει την ήττα με 0-2. Αυτή είναι και η μόνη συμμετοχή ελληνικής ομάδας σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Τα γκολ του Φαν Ντάικ και Άρι Χάαν ήταν αυτά που έδωσαν στον «Αίαντα» τη νίκη, αλλά και το τρόπαιο. Αυτή την επέτειο η «πράσινη» ΠΑΕ δεν θα μπορούσε να μην τη θυμηθεί. 

https://www.youtube.com/watch?v=YZE1BG9SxRM

Κάνοντας λοιπόν μια ανάρτηση στο Twitter ο Παναθηναϊκός τίμησε την ομάδα που είχε παίξει το 1971 στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, λέγοντας πως αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα στις καρδιές όλων των φιλάθλων του συλλόγου. 

«52 χρόνια μετά, το Έπος του Wembley παραμένει χαραγμένο στις ψυχές και τις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών!», ανέφερε συγκεκριμένα η ανάρτηση. 

Στο Wembley εκείνη την ημέρα βρέθηκαν 83.179 φίλαθλοι, οι 10.000 εκ των οποίων ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού. Μάλιστα παρά την ήττα των «πρασίνων» ο κόσμος της ομάδας είχε βγει στους δρόμου για να πανηγυρίσει τη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού συλλόγου. 

Πριν όμως φτάσει στον τελικό του Λονδίνου, ο Παναθηναϊκός είχε ξεπεράσει το εμπόδιο της Ζενές Ες στον πρώτο γύρο. Με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου είχε βρει απέναντί του τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Στο πρώτο ματς το «τριφύλλι» επικράτησε 3-0, αλλά στο δεύτερο γνώρισε την ήττα με 2-1 στη Σλοβακία. 

Στον προημιτελικό ούτε η Έβερτον κατάφερε να σταθεί εμπόδιο στην ομάδα του Φέρεντζ Πούσκας, η οποία με δύο ισοπαλίες (1-1, 0-0) πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Εκεί ο Παναθηναϊκός έμελλε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Στο πρώτο παιχνίδια έχασε με 4-1 στη Σερβία, αλλά στη ρεβάνς της Λεωφόρου, οι «πράσινοι» κέρδισαν 3-0 και προκρίθηκαν στον τελικό.