Παναθηναϊκός: Πρώτη με δίτερμα και δουλειά στα στημένα (vids)

Η προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Αυστρία / Intime

i

Η προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Αυστρία / Intime

Παναθηναϊκός: Πρώτη με δίτερμα και δουλειά στα στημένα (vids)

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:00 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 26.06.2023

Oι παίκτες του Παναθηναϊκού προπονήθηκαν για πρώτη φορά επί αυστριακού εδάφους, με το βάρος να πέφτει στην ανάπτυξη και στα στημένα.

Πρώτη προπόνηση στο Μπαντ Έρλαχ για τους παίκτες του Παναθηναϊκού το πρωί της Δευτέρας. Το πρόγραμμα είχε αρκετή ένταση, παρότι το απόγευμα είναι προγραμματισμένο ένα φιλικό με την τοπική Βιένερ Βικτόρια, που θα έχει προπονητικό χαρακτήρα.

Μετά από ένα ζέσταμα με διατάσεις και σπριντ, ο Γιοβάνοβιτς χώρισε τους παίκτες σε ομάδες και δούλεψαν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τα άκρα, με πολλές μεταβιβάσεις.

Ο Γιοβάνοβιτς παρακολούθησε απ’ έξω, αφήνοντας τους παίκτες να εκτελούν την άσκηση και παρεμβαίνοντας όπου χρειαζόταν. Με τις περισσότερες οδηγίες του να αφορούν την ταχύτητα και την σωστή απόφαση στην πάσα.

Αυτός ήταν ο λόγος που ο Σέρβος πλησίασε αρκετές φορές τους ακραίους μπακ, για να εξηγήσει που έπρεπε να γυρίσουν τη μπάλα ή πως να είχαν κινηθεί. 

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δουλειά στις στατικές φάσεις, με τον Χρήστο Κόντη να έχει το πρόσταγμα. Ο βοηθός του Γιοβάνοβιτς ανάλυσε τις τοποθετήσεις που θα έπρεπε να έχουν οι «πράσινοι» σε φάση άμυνας, ζητώντας να βγαίνουν πρώτοι στη μπάλα.

Οι στατικές φάσεις ήταν ένα από τα μεγάλα όπλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, αφού ουσιαστικά δέχτηκε μόλις ένα γκολ την προηγούμενη σεζόν, από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στα Play Offs.