Παναθηναϊκός: Στη λίστα ο παλιός... γνώριμος Αλ Ταμάρι
i

Αλ Ταμάρι / © Photo by Philippe Crochet / Photonews via Getty Images/Ideal Images

Παναθηναϊκός: Στη λίστα ο παλιός... γνώριμος Αλ Ταμάρι

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:22 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 22:29 - 19.01.2023

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει απασχολήσει δις τον Παναθηναϊκό στο παρελθόν, ο Μούσα Αλ Ταμάρι, είναι από τους παίκτες που εξετάζονται για το δεξιό άκρο της επίθεσης.

Ένα όνομα που υπάρχει στα συρτάρια των ανθρώπων του Παναθηναϊκού από προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, φαίνεται πως έχει επανέρθει στο προσκήνιο. Ο Ιορδανός μεσοεπιθετικός, Μούσα Αλ Ταμάρι, είναι ένας από τους εξτρέμ που περνάει από τον έλεγχο του Γιοβάνοβιτς.

Ο Αλ Ταμάρι δεσμεύεται με τη βελγική Λέουβεν μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2023 και ήδη έχει το δικαίωμα να υπογράψει συμβόλαιο με άλλη ομάδα. Όμως, ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί να φύγει άμεσα και να μην παλέψει για την παραμονή στη Jupiler League.

Το γραφείο που εκπροσωπεί τον Αλ Ταμάρι έχει προτείνει τον πελάτη του στη Γαλλία και έχει τύχει ανταπόκρισης, με τη Ναντ να έχει εκφράσει το πιο θερμό ενδιαφέρον. Ωστόσο, εσχάτως στην εξίσωση έχει προστεθεί ο Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» έχουν προσπαθήσει να αποκτήσουν τον 25χρονο winger δύο φορές στο παρελθόν. Μία με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο και άλλη μία στους πρώτους μήνες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ωστόσο, αμφότερες δεν τελεσφόρησαν.

Πλέον, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για μία συνεργασία. Ο Αλ Ταμάρι μένει ελεύθερος σε λίγους μήνες, άρα το αντίτιμο για την απόκτηση του θα είναι μικρό. Ενώ ο Παναθηναϊκός διαθέτει πιο πολλά λεφτά και δεν φοβάται το οικονομικό κόστος.

Τι ισχύει με τον Αλ Ταμάρι

Το ρεπορτάζ του Sportal.gr αναφέρει πως ο Αλ Ταμάρι είναι ένας από τους στόχους του Τριφυλλιού για το δεξιό άκρο της επίθεσης. Δεν είναι ο πρώτος, δεν είναι από τους βασικούς. Ο Ιορδανός παίζει κυρίως ως δεξιός εξτρέμ, παρότι είναι αριστεροπόδαρος, στοιχείο που έχει θέσει ψηλά στην ιεράρχηση του ο Ιβάν.

«Πηγές» από το Βέλγιο υποστηρίζουν για την ώρα, η Λέουβεν δεν έχει επίσημη πρόταση από τον Παναθηναϊκό και περιμένει. Με τον προπονητή, Μαρκ Μπρις, να έχει ζητήσει από τη διοίκηση να μην πουληθεί κάποιος από τους βασικούς του.

Επίπροσθέτως, ο Αλ Ταμάρι έδειξε πως σκέφτεται την αποχώρηση του. Μετά το παιχνίδι της Λέουβεν με τη Βέστερο, ο 25χρονος εξτρέμ συνομίλησε με οπαδούς και τους τόνισε πως ίσως έπαιξε για τελευταία φορά στο Βέλγιο. Τουλάχιστον, αυτός ο ισχυρισμός διακινείται στα forums των υποστηρικτών της Λέουβεν και δεν έχει διαψευστεί από τον παίκτη.

Φέτος, ο Αλ Ταμάρι έχει 4 γκολ και 4 ασίστ σε 23 παιχνίδια στο Βέλγιο. Συνολικά, με τη Λέουβεν έχει 78 συμμετοχές, με 8 γκολ και 7 ασίστ. Με τη φετινή σεζόν να είναι η πιο παραγωγική του. Ο Γιοβάνοβιτς έχει συγκεντρώσει πληροφορίες για τον Ιορδανό από κοινούς γνωστούς στον ΑΠΟΕΛ, αφού ο Αλ Ταμάρι διακρίθηκε στο νησί με την πρώην ομάδα που κοουτσάρισε ο νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού.