Γιοβάνοβιτς: «Δεν είχαμε τον ρυθμό που θέλαμε»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

i

©intime

Γιοβάνοβιτς: «Δεν είχαμε τον ρυθμό που θέλαμε»

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:13 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:27 - 30.06.2023

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε στην εικόνα κόντρα στη Ρογκάσκα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περίμενε καλύτερο ρυθμό από τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Ρογκάσκα.

Ο Σέρβος τεχνικός του «τριφυλλιού» μετά το δεύτερο φιλικό στην Αυστρία τόνισε πως η ομάδα του δεν είχε τον ρυθμό που θα ήθελε και σχολίασε το πρόγραμμα των εθνικών ομάδων. Αναλυτικά όσα είπε ο Γιοβάνοβιτς στην Cosmote TV

«Χρησιμοποιήσαμε δύο ενδεκάδες, ώστε να μπορέσουν και οι παίκτες που έπαιζαν στην εθνική τους ομάδα να πάρουν συμμετοχή σε αυτό το παιχνίδι. Περιμέναμε να έχουμε λίγο καλύτερο ρυθμό σε αυτά τα δύο 45λεπτά που κάναμε. Δεν ήταν δυνατό λόγω και της αγωνιστικής συμπεριφοράς του αντιπάλου. Είχαμε ένα απαιτητικό παιχνίδι, για να βρούμε τρόπους να σπάμε μία άμυνα. Δεν είχε το παιχνίδι ένα ρυθμό που ενδεχομένως θα θέλαμε σε αυτή τη φάση να έχουμε. Το καλό είναι τα ωραία γκολ που μπήκαν και ο χρόνος που μπορούσαν να πάρουν όλοι οι παίκτες.

Είναι πρόβλημα για όλους τους διεθνείς λόγω του προγράμματος της UEFA. Θα χρειαστεί μία διαχείριση από εμάς. Κάποιοι κατάφεραν να ξεκουραστούν επτά μέρες, κάποιοι δύο εβδομάδες. Τα προκριματικά που έρχονται είναι σημαντικά. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε σε αυτό το διάστημα να ισορροπήσουμε όσον αφορά στην αγωνιστική κατάσταση αυτούς που ξεκίνησαν την προετοιμασία με αυτούς που δεν είχαν την απαιτούμενη ξεκούραση μετά από μία απαιτητική σεζόν. Είναι μία σημαντική παράμετρος και για την μετέπειτα πορεία. Μέσα από τη δουλειά να είμαστε σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση στις 25 Ιουλίου».

Ο Παναθηναϊκός να θυμίσουμε ότι στο δεύτερο φιλικό στην Αυστρία νίκησε με 3-1 τη Ρογκάσκα από τη Σλοβενία.

Στο 25’ έγινε το 1-0 με τον Ιωαννίδη να ξεκινάει και να τελειώνει τη φάση. Ο Έλληνας φορ έκανε μπαλιά στον Βαγιαννίδη, αυτός γύρισε από δεξιά στη μικρή περιοχή και ο Βέρμπιτς έστρωσε για τον Ιωαννίδη, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-0.

Στο 37’ με νέο ωραίο συνδυασμό έγινε το 2-0. Αριστερό σουτ του Ιωαννίδη κόντραρε, η μπάλα κατέληξε στον Παλάσιος, ο οποίος έδωσε στον Μπερνάρ και ο Βραζιλιάνος από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε με το αριστερό κι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 2-0.

Στο 63’ σημειώθηκε το 3-0. Ο Αϊτόρ έβγαλε μπαλιά στον Σπόραρ, ο οποίος απέφυγε τον αντίπαλο γκολκίπερ και ανατράπηκε στο όριο της μεγάλης περιοχής. Ο διαιτητής έδωσε φάουλ και ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο οποίος έδειξε την περασμένη σεζόν την ικανότητά στις εκτελέσεις φάουλ δεν αστόχησε. Ο Ισλανδός στόπερ αν και το σημείο βόλευε για δεξιοπόδαρο, σούταρε με το αριστερό κι έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι, στη γωνία ουσιαστικά που κάλυπτε ο γκολκίπερ.

Στο 83’ διαμορφώθηκε το τελικό 3-1 με το εκπληκτικό βολέ του Ζντούνιτς.