Ο χρόνος οριοθετεί τα χαρακτηριστικά για την αναζήτηση στόπερ στον Παναθηναϊκό - Εκτός κάδρου πλέον ο Κλάρερ

Γιάννης Παπαδημητρίου / Intime

i

Γιάννης Παπαδημητρίου / Intime

Ο χρόνος οριοθετεί τα χαρακτηριστικά για την αναζήτηση στόπερ στον Παναθηναϊκό - Εκτός κάδρου πλέον ο Κλάρερ

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:43 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:59 - 03.07.2023

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού διαπραγματεύονται την απόκτηση κεντρικού αμυντικού ο οποίος θα έχει αγωνιστική ετοιμότητα. Ο Αυστριακός Κλάρερ φεύγει από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ο χρόνος αρχίζει να πιέζει αφόρητα τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, αφού 22 μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τη Ντνίπρο για τον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League, οι μόνοι διαθέσιμοι παίκτες για το κέντρο της άμυνας είναι ο Μπαρτ Σένκεφελντ και ο Χόρντουρ Μάγκνουσον.

Η ανάγκη ενίσχυσης στα μετόπισθεν είναι επιτακτική. Διότι οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει με τον Ολλανδό και τον Ισλανδό, στην παρούσα φάση ο Γιοβάνοβιτς θα επιστρατεύσει τους νεαρούς Σιδερά και Φικάι.

Πλέον, με τα περιθώρια να στενεύουν για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Παπαδημητρίου και τα στελέχη της ΠΑΕ ψάχνουν για ποδοσφαιριστή ο οποίος θα έχει αρχίσει προετοιμασία με την ομάδα του και όχι για κάποιον ελεύθερο, ο οποίος θα προέρχεται από απραξία.

Ούτως ώστε, ο στόπερ που θα αποκτηθεί να έχει αγωνιστική ετοιμότητα και να μην χρειαστεί ένα 20ήμερο για να δουλέψει στη φυσική κατάσταση. Αλλιώς, ελλοχεύει ο κίνδυνος να είναι ανέτοιμος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Κατά συνέπεια, ο Παναθηναϊκός κινείται για την αγορά ενός κεντρικού αμυντικού. Τουλάχιστον, για εκείνον ο οποίος θα ενταχθεί άμεσα στο ρόστερ. Για τον δεύτερο, ο οποίος θα έρθει να συμπληρώσει το «καρέ», θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση για τον εντοπισμό του.

Παίρνει μεταγραφή ο Κλάρερ

Ο Αυστριακός, Κρίστοφ Κλάρερ, ο οποίος ανήκει στη Φορτούνα Ντίσελντορφ και απασχόλησε τους «πράσινους», μάλλον καταλήγει στη Ντάρμσταντ. Το γερμανικό περιοδικό Kicker αναφέρει πως η μεταγραφή του 23χρονου αμυντικού αναμένεται να κοστίσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι άνθρωποι του Τριφυλλιού είχαν επαφές με τον αθλητικό διευθυντή της Φορτούνα, Κλάους Άλοφς για τον Κλάρερ, όμως οι απαιτήσεις του κρίθηκαν υπερβολικές. Με συνέπεια, οι συζητήσεις να παγώσουν, παρότι με ποδοσφαιρικά κριτήρια, ο Κλάρερ κάλυπτε τις προδιαγραφές που είχε θέσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.