Παναθηναϊκός: Το Euro 24 ετοιμάζεται να γεμίσει... πράσινο χρώμα

Άνταμ Τσέριν και Άντραζ Σπόραρ

i

Intime

Παναθηναϊκός: Το Euro 24 ετοιμάζεται να γεμίσει... πράσινο χρώμα

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:04 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:18 - 17.11.2023

Μέχρι και εννιά ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού συγκεντρώνουν λιγότερες ή περισσότερες πιθανότητες να πάρουν μέρος στο Euro 2024 και η ΠΑΕ τους ευχήθηκε «καλή τύχη»!

Μετά από αρκετά χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς διεθνείς στο ρόστερ του και σχεδόν όλοι έχουν πιθανότητες να πάρουν μέρος στο επικείμενο Euro 2024. Είναι μία εξέλιξη που αφενός θα αποτελέσει τιμή για τον σύλλογο και θα αναδείξει την ποιότητα του. Αφετέρου, θα δυσκολέψει τη δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού το καλοκαίρι θα χάσει αρκετούς παίκτες από την αρχή της προετοιμασίας.

Οι πρώτοι οι οποίοι ενδέχεται να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα γήπεδα της Γερμανίας, είναι οι τρεις Σλοβένοι του Τριφυλλιού. Οι Άντραζ Σπόραρ, Άνταμ Τσέριν και Μπέντζαμιν Βέρμπιτς αγωνίζονται απόψε με τη Σλοβενία εναντίον της Δανίας και απέχουν μία νίκη από την μαθηματική διασφάλιση τους στην τελική φάση. Ακόμα και με την ισοπαλία, η πρόκριση θα εξαρτάται από εκείνους στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Αντίστοιχα, οι Φίλιπ Μλαντένοβιτς και Φίλιπ Τζούρισιτς έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν την Κυριακή στο Euro 2024. Η δεύτερη στον όμιλο της Σερβία υποδέχεται τη Βουλγαρία και με νίκη θα περάσει και τυπικά.

Στον ίδιο όμιλο με τη Σερβία βρίσκεται η Ουγγαρία ως πρωτοπόρος, η οποία είναι ήδη στη Γερμανία. Αν ο Λάζλο Κλάινχαϊσλερ έπαιρνε χρόνο από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, θα ήταν και εκείνος έτοιμος για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Γιατί ο Ούγγρος μέσος υπολογίζεται σταθερά από την τεχνική ηγεσία της πατρίδας του.

Από τους ομίλους αποκλείστηκε η Ελλάδα του Φώτη Ιωαννίδη και εσχάτως του Γιώργου Βαγιαννίδη. Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει μία δεύτερη ευκαιρία για την πρόκριση του στο Euro 2024 μέσω του Nations League. Οπότε, ίσως οι δύο Έλληνες άσοι να βρεθούν στα γερμανικά γήπεδα δια… της πλαγίας οδού.

Ακόμα ένας «πράσινος» έχει πιθανότητες να βρεθεί στο Euro 2024. Ο Ενίς Τσοκάι έχει παροπλιστεί από τον Γιοβάνοβιτς, όμως μέχρι τον Αύγουστο καλούταν στην Αλβανία. Αν κάτι αλλάξει με τον αγωνιστικό χρόνο του, όπως ένας δανεισμός, τότε ο 24χρονος Αλβανός μέσος ενδέχεται να προσελκύσει την προσοχή του ομοσπονδιακού προπονητή.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται μετά από χρόνια για μία πολυπληθή εκπροσώπηση σε μεγάλη διοργάνωση. Το μέγεθος δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά θα αναδείξει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι το Τριφύλλι επανέκαμψε!