Παναθηναϊκός: Νέο σενάριο με τον «Βεστφαλό» Αντώνη Παπαδόπουλο

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος με τη φανέλα της Ντόρτμουντ

i

Βundesliga.com

Παναθηναϊκός: Νέο σενάριο με τον «Βεστφαλό» Αντώνη Παπαδόπουλο

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:54 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:14 - 17.11.2023

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ, Αντώνης Παπαδόπουλος, έχει ζητήσει να αποδεσμευτεί τον Ιανουάριο και ο Παναθηναϊκός φέρεται να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών προορισμών του.

Τα μεταγραφικά σενάρια από τη Γερμανία που σχετίζονται με τον Παναθηναϊκό, είναι… αμφίδρομα. Εκτός από το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Στουτγάρδης και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τον Φώτη Ιωαννίδη, ένας ποδοσφαιριστής από τη Bundesliga ίσως να επαναπατριστεί…

Επί της ουσίας, πρόκειται για μία ανακίνηση καλοκαιρινών φημών. Όταν το Sky Sports είχε υποστηρίζει πως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν ασχοληθεί με τον ομογενή κεντρικό αμυντικό της Ντόρτμουντ, Αντώνη Παπαδόπουλο.

Ο 24χρονος στόπερ έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024 και από την Πρωτοχρονιά μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο με άλλη ομάδα. Ωστόσο, ο Παπαδόπουλος έχει εκφράσει την επιθυμία να φύγει άμεσα από τη Βεστφαλία, διότι είναι εκτός των πλάνων της τεχνικής ηγεσίας.

Η γερμανική έκδοση της ιστοσελίδας Goal.com τονίζει ότι ο Παπαδόπουλος είχε μία συζήτηση με τους παράγοντες της Ντόρτμουντ για την αποδέσμευση του τον Ιανουάριο. Όσο για τις επιλογές του, είναι αρκετές: η Β’ κατηγορία της Γερμανίας, η Ολλανδία και το Βέλγιο, καθώς και η Ελλάδα.

Ο Παπαδόπουλος έχει αγωνιστεί με τη Ντόρτμουντ και φέτος μετράει μόλις εφτά συμμετοχές με τις «ρεζέρβες» στη Γ’ κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο ομογενής άσος έχει μόλις έξι συμμετοχές στη Bundesliga με την τελευταία να καταγράφεται ένα χρόνο πριν, στις 11 Νοεμβρίου του 2022. Τότε, η Ντόρτμουντ είχε νικήσει 4-2 τη Μπορούσια Μεκενγκλάντμπαχ.

Ο Παπαδόπουλος έχει πλούσια σωματικά προσόντα και διακρίνεται για το δυναμικό στυλ του. Δεν παρουσίασε την εξέλιξη που αναμενόταν στη Ντόρτμουντ, αν και δεν περιβλήθηκε με την ανάλογη εμπιστοσύνη. 

Για τον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να είναι μία επιλογή για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας, καθώς και για την τόνωση του ελληνικού στοιχείου. Προς το παρόν, τα σενάρια εκπορεύονται από το περιβάλλον του 24χρονου στόπερ και δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το Τριφύλλι. Το μόνο δεδομένο είναι πως οι «πράσινοι» θα προχωρήσουν σε μεταγραφή στα μετόπισθεν, αλλά η αναζήτηση επικεντρώνεται σε έναν πιο έμπειρο και έτοιμο παίκτη.