Γιοβάνοβιτς: «Η Ντνίπρο πάλεψε με τη Σαχτάρ κι αυτό δείχνει την ικανότητά της»

Γιοβάνοβιτς: «Η Ντνίπρο πάλεψε με τη Σαχτάρ κι αυτό δείχνει την ικανότητά της»

Γιώργος Σακελλαρίου 15:58 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:58 - 21.06.2023

Οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την κλήρωση του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τη Ντνίπρο-1.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε στην κλήρωση του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τη Ντνίπρο-1.

Η ουκρανική ομάδα, η οποία παίζει και σε ουδέτερο έδαφος ασφαλώς ήταν προτιμότερη από τη βελγική Γκενκ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ομάδα που μπορείς να την υποτιμήσεις.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφερόμενος στη Ντνίπρο-1 τόνισε ότι χρειάζεται σεβασμό και για να δείξει ότι δεν είναι αμελητέα ομάδα, στάθηκε στο γεγονός ότι διεκδίκησε μέχρι και την προτελεταία αγωνιστική τον τίτλο από την πανίσχυρη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Μετά την πραγματοποίηση της κλήρωσης, λοιπόν, ο Σέρβος τεχνικός του «τριφυλλιού» Ιβάν Γιοβάνοβιτς δήλωσε:

«Στα προκριματικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων το καλοκαίρι δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Όπως και εμείς, έτσι και οι υποψήφιοι αντίπαλοί μας πάλεψαν μέχρι τέλους για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στη χώρα τους. Το γεγονός ότι η Ντνίπρο μονομάχησε στα ίσια μέχρι τέλους με τη Σαχτάρ, δείχνει και την ικανότητα του αντιπάλου μας.

Περιμένω δύο δύσκολα παιχνίδια, γιατί θεωρώ πως υπάρχει ισορροπία μεταξύ των ομάδων. Η Ντνίπρο την περσινή σεζόν συμμετείχε στην Ευρώπη, έχοντας παίξει μόνο φιλικά, αφού λόγω του πολέμου στην Ουκρανία είχε διακοπεί το πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο μέχρι το καλοκαίρι. Εφέτος μετά από μια ανταγωνιστική σεζόν θα είναι πολύ πιο έτοιμη και δυνατή απ’ ό,τι πέρυσι.

Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα και σίγουρα έχει τον σεβασμό μας. Σίγουρα ο στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε στους αγώνες αυτούς με το μέγιστο δυνατό βαθμό ετοιμότητας».

Το «τριφύλλι» θ' αντιμετωπίσει την ουκρανική ομάδα σε ουδέτερο έδαφος και συγκεκριμένα στο Κόζιτσε της Σλοβακίας. Να θυμίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα δώσει εκτός έδρας τον πρώτο αγώνα.

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 25 ή 26 Αυγούστου και η ρεβάνς την 1η ή 2 Αυγούστου. Στη διάρκεια της μέρας θ' ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες.

Η ουκρανική ομάδα να θυμίσουμε ότι είναι η... μετεμψύχωση εκείνης που θυμόμαστε όλοι και που είχε κάνει «φασαρία» στην Ευρώπη στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και είχε φτάσει έως τον τελικό του Europa League το 2015.