Περνάει τη Ντνίπρο-1 κι εξασφαλίζει Ευρώπη μέχρι τον Δεκέμβριο ο Παναθηναϊκός - Τα δεδομένα για το ευρωπαϊκό μέλλον του «τριφυλλιού»

Κρίσιμη μάχη με τη Ντνίπρο για το ευρωπαϊκό ταξίδι.

i

©intime

Περνάει τη Ντνίπρο-1 κι εξασφαλίζει Ευρώπη μέχρι τον Δεκέμβριο ο Παναθηναϊκός - Τα δεδομένα για το ευρωπαϊκό μέλλον του «τριφυλλιού»

Γιώργος Σακελλαρίου 15:07 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:12 - 21.06.2023

Ο Παναθηναϊκός με μία πρόκριση θα παίξει σίγουρα σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αν περάσει τη Ντνίπρο-1 θα είναι σίγουρα σε όμιλο του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός θέλει μία πρόκριση το καλοκαίρι για να μπει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στη χειρότερη στο Conference League.

Μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει συμμετοχή σε όμιλο του Europa League, όπου ασφαλώς το επίπεδο είναι πιο ανταγωνιστικό και τα χρήματα περισσότερα από την τρίτη στη σειρά διοργάνωση της UEFA, αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντνίπρο-1.

Σε περίπτωση που το «τριφύλλι» αποκλείσει την ουκρανική ομάδα θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League με μία εκ των Ρέιντζερς, Μπράγκα, Αϊντχόφεν, Μαρσέιγ. Την αντίπαλό του θα την γνωρίζει στην κλήρωση που θα γίνει στις 24 Ιουλίου και τα ματς θα γίνουν 8 ή 9 Αυγούστου το πρώτο και στις 15 Αυγούστου η ρεβάνς. Τότε, αν αποκλειστεί πηγαίνει κατευθείαν στους ομίλους του Europa League, αφού με την αλλαγή format της UEFA δεν θα παίξει στα playoffs της δεύτερης διοργάνωσης. Έτσι, ο Παναθηναϊκός θα είναι μέχρι τον Δεκέμβριο στην Ευρώπη και θα έχει συνεχόμενα παιχνίδια, κάτι που συνεπάγεται και μεγαλύτερο και πιο ποιοτικό ρόστερ για να αντεπεξέλθει.

Σε ομίλους μέχρι τον Δεκέμβριο θα είναι, έστω του Conference League, ακόμα κι αν αποκλειστεί από τη Ντνίπρο-1. Θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League (10-17 Αυγούστου τα ματς) κι αν περάσει στα playoffs (24-31 Αυγούστου οι αγώνες), τότε ακόμα κι αν αποκλειστεί ξανά, θα πάει σε ομίλους της τρίτης διοργάνωσης. Ας πάρουμε το σενάριο να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός από Ντνίπρο-1, αλλά και στον τρίτο προκριματικό του Europa League. Θα πάει στα playoffs του Conference (24-31 Αυγούστου τα ματς και 7 Αυγούστου η κλήρωση) και πάλι θα έχει την ευκαιρία να μπει σε ομίλους και να παίζει μέχρι και λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Για να μην μπει ο Παναθηναϊκός σε ευρωπαϊκό όμιλο, θα πρέπει να γνωρίσει τρεις σερί αποκλεισμούς…