Το «πράσινο τείχος»: Απαραβίαστη η εστία του Παναθηναϊκού για 800 λεπτά

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

i

© Intime

Το «πράσινο τείχος»: Απαραβίαστη η εστία του Παναθηναϊκού για 800 λεπτά

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:48 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:48 - 10.04.2023

Με όπλο την εξαιρετική του αμυντική λειτουργία, ο Παναθηναϊκός κράτησε το μηδέν πίσω για όγδοη συνεχόμενη φορά κι οδεύει προς τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία τεράστια εντός έδρας νίκη στο «Απόστολος Νικολαΐδης», κόντρα στον Ολυμπιακό (2-0) για την τέταρτη αγωνιστική των play offs. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε ισχυρό προβάδισμα από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, χάρη στο γκολ του Σπόραρ και το αυτογκόλ του Ελ Αραμπί.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη σπουδαία νίκη για τους «πράσινους», οι οποίοι δείχνουν να έχουν αφήσει πίσω τους το στραβοπάτημα με το Βόλο πριν δύο αγωνιστικές και να βαδίζουν για τον τίτλο με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν για ακόμη μία φορά εξαιρετική και δεν έδωσε πολλά περιθώρια στον Ολυμπιακό.

Κλειδί δεν είναι μόνο το γκολ, αλλά και το ανασταλτικό κομμάτι. Ναι, ο Παναθηναϊκός έχει την χειρότερη επίθεση από τις πρώτες πέντε ομάδες, ωστόσο, διαθέτει την καλύτερη άμυνα. Έχει 41 γκολ ενεργητικό, ακόμα και ο Άρης έχει σημειώσει 42, αλλά έχει δεχθεί μόλις 12 γκολ και αυτή είναι η καλύτερη αμυντική επίδοση στο φετινό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι δεύτερη με 15 και ακολουθούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Το μεγάλο όπλο της ομάδας του Γιοβάνοβιτς, λοιπόν, είναι ασφαλώς το ότι παρουσιάζεται συμπαγής και τακτικά πειθαρχημένη. Ναι, μπορεί να μην είναι πολλές φορές θελκτική στο μάτι, αλλά στον πρωταθλητισμό μετράει το αποτέλεσμα.

 Οι «πράσινοι» κράτησαν το μηδέν στην άμυνα για όγδοο σερί αγώνα. Τελευταία φορά που δέχθηκαν γκολ ήταν στις 12 Φλεβάρη, στο ματς της κανονικής διάρκειας στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στον Άρη, όταν είχαν προηγηθεί οι «κιτρινόμαυροι» με γκολ του Οντουμπάτζο και το γύρισε ο Παναθηναϊκός σε 1-2 με Μαντσίνι και Παλάσιος.

 Έκτοτε, δεν παραβιάστηκε η εστία στα ματς με Βόλο, Ολυμπιακό, Παναιτωλικό και Ατρόμητο στην κανονική διάρκεια και με ΑΕΚ, Βόλο και Άρη και Ολυμπιακό στα play offs. Αν κρίνουμε ότι το γκολ του Οντουμπάτζο είχε μπει στο 10’ ο Παναθηναϊκός δεν έχει δεχθεί γκολ για 800 ολόκληρα λεπτά!