Το πράσινο τείχος φέρνει το πρωτάθλημα πιο κοντά στη Λεωφόρο

Μηδέν παθητικό σ' ένα ακόμα ματς για τον Παναθηναϊκό.

i

©intime

Το πράσινο τείχος φέρνει το πρωτάθλημα πιο κοντά στη Λεωφόρο

Γιώργος Σακελλαρίου 08:16 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 01.05.2023

Ο Παναθηναϊκός κράτησε το μηδέν κόντρα στην ΑΕΚ κι έφτασε τα 22 ματς με μηδέν παθητικό σε 33 αγώνες.

Η πίεση για την επιστροφή στην κορυφή είναι μεγάλη.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος από το 2010 και είναι λογικό να υπάρχει ανυπομονησία. Το «τριφύλλι» είχε την ευκαιρία την Κυριακή να λυγίσει την ΑΕΚ και να καθαρίσει τον τίτλο, αλλά δεν τα κατάφερε. Πνίγηκε στο άγχος του, δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του, μέτρησε μία κλασική ευκαιρία και μοιραία έμεινε στο μηδέν.

Το σημαντικό, όμως, για τον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν ηττήθηκε και συνεχίζει να κρατάει την τύχη στα χέρια του. Είχε μαζί του και την τύχη σε δύο περιπτώσεις, αλλά και ικανότητα. Το τάκλιν του Σένκεφελντ στο σουτ του Γαλανόπουλου είναι και ικανότητα. Όπως και τα γρήγορα αντανακλαστικά του Μπρινιόλι που μπλόκαρε στη γραμμή το σουτ του Ελίασον κι αφού αυτό κόντραρε στον Χουάνκαρ.

Στα ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, κράτησε ξανά το μηδέν στην άμυνα. Σε τέσσερα ματς με την Ένωση πέτυχε δύο γκολ και δέχθηκε άλλα τόσα. Με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός πέτυχε τρία γκολ και δέχθηκε ένα. Σε δύο από τα τρία παιχνίδια δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες, που έχουν την καλύτερη επίθεση με 68 γκολ, να σκοράρουν. Με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός σημείωσε δύο νίκες στην Τούμπα με 2-1, ηττήθηκε 3-0 εντός και το σκορ είναι 4-5 για τους Θεσσαλονικείς. Σε ό,τι αφορά τον Άρη, το «τριφύλλι» έχει τρεις νίκες. Δύο με 1-0 (εντός-εκτός) και μία με 2-1 στη Θεσσαλονίκη με ανατροπή.

Γιοβάνοβιτς: «Είπε ο Αλμέιδα αυτό το πράγμα για δώρα στον Παναθηναϊκό; Ε, έμεινα ο τελευταίος των Μοϊκανών» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:39 - 30.04.2023

Γιοβάνοβιτς: «Είπε ο Αλμέιδα αυτό το πράγμα για δώρα στον Παναθηναϊκό; Ε, έμεινα ο τελευταίος των Μοϊκανών» (vid)

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς σχολίασε τα παράπονα για τη διαιτησία του τεχνικού της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα κι αναφέρθηκε στην πίεση που έχει ο Παναθηναϊκός.

Ένα γκολ παθητικό σε 11 ματς

Οι «πράσινοι» έχουν την πέμπτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 45 γκολ σε 33 ματς. Ασφαλώς αυτό φαίνεται και είναι παράξενο. Η ΑΕΚ έχει σημειώσει 63 γκολ, όπως αναφέραμε ο Ολυμπιακός πέτυχε 68, ο ΠΑΟΚ έχει 54 και ο Άρης που επίσης έχει πρόβλημα στο γκολ έχει σημειώσει 49! Αντίθετα, το «τριφύλλι» έχει 13 γκολ παθητικό και διαθέτει την καλύτερη άμυνα κι αυτή είναι από τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν καταγραφεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και ειδικά από τότε που έχει γίνει επαγγελματικό.

Συνολικά, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κράτησε το μηδέν στα 16 από τα 26 ματς της κανονικής διάρκειας. Στο μίνι πρωτάθλημα, όπου ο βαθμός δυσκολίας είναι ακόμα μεγαλύτερος ο Παναθηναϊκός κράτησε απαραβίαστη την εστία του στα 6 από τα 7 παιχνίδια! Στα 22 από τα 33 δηλαδή. Το μοναδικό γκολ που έχει δεχθεί είναι του Αουγκούστο στην Τούμπα. Αυτό είναι και το μοναδικό στα τελευταία έντεκα παιχνίδια σε κανονική διάρκεια και playoffs. Η ΑΕΚ έχει δεχθεί 16 γκολ, ο Ολυμπιακός 24, ο ΠΑΟΚ 30 και ο Άρης 36. Αν μη τι άλλο, αυτό είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο που έχει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την φέρνει πιο κοντά στο τίτλο, στην επιστροφή στην κορυφή έπειτα από 13 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε γκολ δύο φορές από Παναιτωλικό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη, Λαμία, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο. Τρεις φορές κράτησε τον Βόλο στο μηδέν κι από τους ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης, Ιωνικό.