Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Τι ισχύει στην ισοβαθμία - Ποιος παίρνει το πρωτάθλημα
i

© Intime

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Τι ισχύει στην ισοβαθμία - Ποιος παίρνει το πρωτάθλημα

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:06 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:20 - 30.04.2023

Τι ισχύει μετά το 0-0 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο ντέρμπι τίτλου της Λεωφόρου.

Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες συνεχίζουν χέρι - χέρι στη βαθμολογία σε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Ένα ερώτημα που δημιουργείται είναι τι ισχύει σε περίπτωση που οι δύο ομάδες ολοκληρώσουν τα playoffs με τα ίδια αποτελέσματα και τερματίσουν με τις ίδιους βαθμούς το μίνι πρωτάθλημα.

Το πρώτο κριτήριο είναι τα αποτελέσματα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, συμπεριλαμβανομένου και τα ματς της κανονικής διάρκειας. 

Αν το κριτήριο αυτό δεν μπορεί να δώσει λύση λόγω του ότι τα αποτελέσματα θα είναι ίδια, τότε το επόμενο κριτήριο θα είναι η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς.

Η τελευταία λύση, εφόσον όλα τα κριτήρια είναι δεν θα μπορούν να δώσουν λύση, τότε το πρωτάθλημα θα το σηκώσει η ομάδα που είχε την καλύτερη βαθμολογική θέση στην κανονική διάρκεια. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο καθώς τερμάτισε πρώτη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός «χρωστάει» την πρωτιά αυτή στον Αλμπέρτο Μπρινιόλι που απέκρουσε πέναλτι στο ματς των δύο ομάδων στην OPAP Arena στον δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας.

Οι αγώνες Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0 (playoffs)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0 (playoffs)

Τα κριτήρια ισοβαθμίας

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.