Παναθηναϊκός: Το σύστημα κρίνει τα πρόσωπα
i

Γιοβάνοβιτς, Πούγγουρας / Intime

Παναθηναϊκός: Το σύστημα κρίνει τα πρόσωπα

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:07 - 30.01.2023 / Ανανεώθηκε: 14:12 - 30.01.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει αποκάλυψε τις σκέψεις του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα.

Το ενδιαφέρον για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού εναντίον του Αστέρα εστιάζεται στα πρόσωπα, όμως στην πραγματικότητα, άλλη επιλογή έχει σημασία. Γιατί η σύνθεση θα εξαρτηθεί πρωτίστως από το σύστημα που θα προτιμήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος προπονητής επεξεργάζεται (ή τουλάχιστον, αν το αποφάσισε, δεν το έχει δείξει στις δοκιμές) εάν θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1 ή με 4-3-3. Όποτε, αναλόγως θα επιλέξει και τους παίκτες για να το επανδρώσει.

Στο σενάριο του 4-2-3-1, Μπερνάρ, Παλάσιος και Μαντσίνι αναμένεται να αρχίσουν πίσω από τον Ιωαννίδη, ο οποίος προβάλλει ως φαβορί για την κορυφή της επίθεσης. Ο Βέρμπιτς έχει μείνει στην Αθήνα λόγω τραυματισμού και οι Σπόραρ και Κλάινχαϊσλερ θα είναι οι μόνες εναλλακτικές από τον πάγκο.

Στο ενδεχόμενο του 4-3-3, ο Κουρμπέλης θα πλαισιώσει τους Ρούμπεν και Τσέριν στην τριάδα του «άξονα». Αντίστοιχα, ένας εκ των Μπερνάρ, Παλάσιος και Μαντσίνι θα μετατραπεί σε αναπληρωματικό, αφού οι τρεις διεκδικούν δύο θέσεις.

Κατά τ’ άλλα, ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας, ο Βαγιαννίδης θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Πούχατς ή ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο.