Παναθηναϊκός: «Δεν απασχολεί ο Τροστ-Έκονγκ»

Ο Τροστ-Έκονγκ.

i

©instagram/wtroostekong

Παναθηναϊκός: «Δεν απασχολεί ο Τροστ-Έκονγκ»

Γιώργος Σακελλαρίου 18:25 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:32 - 02.07.2023

Οι «πράσινοι» επιχειρούν να βάλουν τέλος στα σενάρια που τους θέλουν κοντά σε συμφωνία με τον 30χρονο Νιγηριανό στόπερ Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ.

Τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό το τελευταίο διήμερο ήταν πολλά για τον Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ.

Ο 30χρονος (1/9/93) Νιγηριανός στόπερ με ύψος 1,91, ανήκει στη Γουότφορντ μέχρι το 2025. Ο παίκτης προτάθηκε στον Παναθηναϊκό κι εξετάστηκε σοβαρά. Με αφορμή τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να είναι κοντά, οι «πράσινοι» πήραν θέση κι ανέφεραν ότι «ο παίκτης όντως προτάθηκε και ήταν στη λίστα, αλλά έπαψε εδώ και μέρες ν’ απασχολεί». Φυσικά σε μία μεταγραφική περίοδο δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί η ανατροπή...

Το Sportal σας έχει αναφέρει ότι ο νέος τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου βρίσκεται στο Μπαντ Έρλαχ και παρακολούθησε το φιλικό του Παναθηναϊκού με τη σλοβενική Ρογκάσκα. Ωστόσο, ο τεχνικός διευθυντής έχει επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του κεντρικού αμυντικού, για την κάλυψη ενός σημαντικού κενού στο ρόστερ.

Το όνομα που απασχολεί τον Παπαδημητρίου δεν έχει «διαρρεύσει» στην επικαιρότητα. Από τον περίγυρο του Τριφυλλιού προκύπτει ότι οι συζητήσεις με τον παίκτη που έχει επιλεγεί, οδεύουν προς την ολοκλήρωση τους και άμεσα αναμένονται οριστικές εξελίξεις.

Στην Ιταλία, λοιπόν, ανακινήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκε και χθες και σήμερα, η αναπαραγωφή θέμα με τον Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ. Τον διεθνή (64 συμμετοχές, 4 γκολ) Νιγηριανό στόπερ της Γουότφορντ, ο Παναθηναϊκός όντως προσπάθησε να τον κλείσει προ δεκαημέρου, αλλά η διαπραγμάτευση δεν τελεσφόρησε.

Στη live ενημέρωση του «Sky Italia» για τις μεταγραφές, μεταφέρθηκε ως πληροφορία πως ο Τροστ-Έκονγκ αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στον Παναθηναϊκό, τη Τζένοα και τη Βερόνα. Χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες για το ζήτημα.

Ο Τροστ-Έκονγκ τελείωσε τη σεζόν ως δανεικός στη Σαλερνιτάνα (9 συμμετοχές κι 1 γκολ στην Ιταλία από τον Γενάρη, ενώ στο πρώτο μισό της περιόδου είχε 17 αγώνες και 1 γκολ στη Γουότφορντ), η οποία δεν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς που είχε. Οπότε, ο 30χρονος αμυντικός επιστρέφει στη Γουότφορντ και ψάχνεται για τον επόμενο προορισμό του.

Εξυπακούεται πως η απόκτηση του Τροστ-Έκονγκ κρύβει αρκετές δυσκολίες. Η τύχη του Νιγηριανού εξαρτάται από την οικογένεια Πότσο, έναν από τους δυσκολότερους συνομιλητές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ζητήσει επιτακτικά έναν ποδοσφαιριστή που θα πλαισιώσει τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον.