Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Παναθηναϊκός με Μπακασέτα, Ιωαννίδη λύγισε την ΑΕΚ και μπήκε στο κόλπο του τίτλου

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Παναθηναϊκός με Μπακασέτα, Ιωαννίδη λύγισε την ΑΕΚ και μπήκε στο κόλπο του τίτλου

Γιώργος Σακελλαρίου 23:00 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:20 - 03.04.2024

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Βίντα, αλλά ο Παναθηναϊκός με απίστευτο πάθος και τρομερούς τους Ιωαννίδη και Μπακασέτα έφτασε στην ανατροπή με 2-1 και ξαναμπήκε στο κόλπο του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ με 17 σερί ντέρμπι χωρίς ήττα, βρισκόταν στα ουράνια μετά τη νίκη θρίλερ επί του Ολυμπιακού. Το «τριφύλλι» σε μία ημερομηνία που του ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις στην Ευρώπη με τις νίκες στο Άμστερνταμ επί του Άγιαξ και στη Λεωφόρο κόντρα στη Μπαρτσελόνα για το Champions League, ήξερε ότι μόνο με νίκη θα μείνει στο κόλπο για τον τίτλο.

Η Ένωση μετά τον θρίαμβο κόντρα στους Πειραιώτες, γνώριζε επίσης ότι με τους τρεις βαθμούς θα παραμείνει το αφεντικό για το πρωτάθλημα. Και μόλις στο 5’ άνοιξε το σκορ κι έδειχνε ικανή για το μεγάλο τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν αποφασισμένος για μεγάλη μάχη. Έβγαλε πάθος, ο Ιωαννίδης έκανε εμφάνιση καριέρας, «καταπίνοντας» τον Μουκουντί κι όποιον έβλεπε μπροστά του, ο Μπακασέτας είχε γκολ που ακυρώθηκε, γκολ που μέτρησε και γενικά μία ηγετική παρουσία. Έτσι, η ομάδα του Τερίμ έφτασε στην ανατροπή και στη νίκη με 2-1 και παρέμεινε στο παιχνίδι για τον τίτλο.

Γκολ ο Βίντα, δοκάρι, χαμένη ευκαιρία!

Το ντέρμπι είχε από το πρώτο δευτερόλεπτο φοβερό ρυθμό κι έμοιαζε με τα παιχνίδια υψηλού επιπέδου στο εξωτερικό. Ναι μεν με τα λάθη των παικτών των δύο ομάδων, αλλά με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω.

Ο Τερίμ αυτή τη φορά παρέταξε πιο ορθολογικά την ομάδα του. Είχε δεξιά τον Βέρμπιτς και σε ελεύθερο ρόλο τον Μπακασέτα, με τον Αράο να επιστρέφει σε ρόλο αμυντικού μέσου.

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε την ΑΕΚ με τον Ελίασον δεξιά, ο οποίος ήταν ο σκόρερ στο ματς με τον Ολυμπιακό. Η Ένωση μπήκε καλά και στο 5’ βρήκε πρώτη γκολ. Σε σέντρα του Γιόνσον από αριστερά, ο Χουάνκαρ δεν απομάκρυνε, ο Ελίασον γύρισε προς το πέναλτι στον ελεύθερο Βίντα κι εκείνος σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Δοκάρι και τεράστια ευκαιρία

Ο Παναθηναϊκός πλέον δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτεθεί με λύσσα και το έκανε. Στο 9’ ο Ιωαννίδης σούταρε άουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και στο 10’ ο φορ του «τριφυλλιού» κέρδισε τη μονομαχία από τον Βίντα και γύρισε από δεξιά, ο Μπερνάρ πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι κι έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι!

Στο 12’ σε αντεπίθεση της ΑΕΚ ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε απέναντι στον Ακαϊντίν κι έδωσε στον Τσούμπερ, αυτός στη μεγάλη περιοχή αντί να εκτελέσει με τη μία απέφυγε τον Αράο, αλλά το αδύναμο δεξί πλασέ έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Φοβεροί Ιωαννίδης, Μπακασέτας, γκέλες του Μουκουντί και 2-1!

Στο 17’ σε γέμισμα του Γιόνσον η κεφαλιά του Βίντα πέρασε άουτ. Στο 19’ ο Μπακασέτας από τα 40 μέτρα εκτέλεσε φάουλ χαμηλά και ο Αθανασιάδης μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 24’ ακυρώθηκε γκολ του Παναθηναϊκού. Φοβερή ατομική προσπάθεια εκτός περιοχής του Ιωαννίδη, έκανε πάσα δεξιά στον Αράο, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Μπακασέτας σκόραρε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Ο Βραζιλιάνος χαφ, όμως, ήταν εκτεθειμένος κι έτσι το γκολ που πέτυχε ο Μπακασέτας (και δεν πανηγύρισε) ακυρώθηκε.

Στο 32’, όμως, έγινε το 1-1. Ο Ιωαννίδης έκλεψε εκτός περιοχής από τον Μουκουντί και πλάσαρε με το αριστερό εντός περιοχής, αλλά απέκρουσε με τα πόδια ο Αθανασιάδης. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Βέρμπιτς έδωσε στον Αράο, αυτός έστρωσε στον Μπακασέτα κι ο διεθνής άσος με αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-1.

Στο 34’ ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ανατροπή με τον ΤΡΟΜΕΡΟ Ιωαννίδη. Ο άσος των γηπεδούχων κυνήγησε τη φάση από απομάκρυνε του Ακαϊντίν. Στη μονομαχία «κατάπιε» τον απρόσεκτο Μουκουντί και με θαυμάσιο σκαφτό πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Αθανασιάδη για το 2-1.

Στη συνέχεια πήρε η ΑΕΚ τη σκυτάλη και πίεσε, όμως, δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη φάση. Στο 39 ο Ρότα δοκίμασε ένα σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία και τετραπλή αλλαγή!

Ο Παναθηναϊκός με την ψυχολογία υπέρ του μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 54’ ο Μπερνάρ από πάσα του Ιωαννίδη μπήκε από αριστερά στην περιοχή και πλάσαρε με το δεξί δίπλα από το αριστερό δοκάρι, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο επόμενο λεπτό, ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 3-1. Ο Μπακασέτας από δεξιά βρήκε τον Ιωαννίδη κι αυτός από το ύψος του πέναλτι έκανε ένα δυνατό δεξί σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 57’ ο Αλμέιδα έκανε τέσσερις αλλαγές! Πέρασε τον Πόνσε είναι κορυφή και κοντά του τον Αραούχο, ο Γκατσίνοβιτς με τον Ελίασον ήταν στα άκρα και ο Πινέδα αγωνίστηκε δίπλα στον Γιόνσον στα χαφ.

Ο Παναθηναϊκός αντίθετα γύρισε σε 3-4-3 με τον Αράο στο κέντρο της αμυντικής τριάδας, αριστερά τον Γεντβάι και δεξιά τον Ακαϊντίν.

Η ΑΕΚ πήρε την κατοχή και στο 65’ σε γυριστό σουτ του Αραούχο από το όριο της μεγάλης περιοχής δεν κατάφερε να κάνει την προβολή ο Γκατσίνοβιτς και μπλόκαρε ο Ντραγκόβσκι.

Στο 73’ σε αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, ο Ιωαννίδης αριστερά εντός περιοχής σούταρε με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 75’ το σουτ του Αραούχο από το ύψος του πέναλτι κόντραρε στον Αράο κι έφυγε σε κόρνερ. Ο Μπερνάρ στη συνέχεια αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού κι αντικαταστάθηκε. Η Ένωση συνέχισε να έχει κατοχή και ν' αναζητεί το γκολ της ισοφάρισης, όμως, δεν μπορούσε να κάνει μεγάλη φάση, ενώ οι γηπεδούχοι αμύνονταν καλά.

Ο Τερίμ, παράλληλα, πέρασε στο ματς και τον Πέρεθ με τον Βιλένα στο φινάλε για να δώσει φρεσκάδα στο κέντρο.

Η ΑΕΚ στο 92' κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε και ο Ντραγκόβσκι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 94' σε στατική φάση σουτ του Πόνσε κόντραρε στα σώματα και στην αντεπίθεση ο Πέρεθ καθυστέρησε και κόπηκε από τον Πινέδα. Τα αίματα άναψαν σε εκείνο το σημείο, όμως η κατάσταση ηρέμησε και οι πανηγύρισαν μία τρομερή νίκη!

Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ, στο κυνήγι η ΑΕΚ, στο κόλπο ο Παναθηναϊκός: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:00 - 03.04.2024

Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ, στο κυνήγι η ΑΕΚ, στο κόλπο ο Παναθηναϊκός: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League

H νίκη του ΠΑΟΚ και η ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό έφεραν ξανά τα πάνω κάτω στην κορυφή της Super League, στην οποία πλέον βρίσκεται ο «Δικέφαλος του Βορρά». Δείτε τη βαθμολογία της Stoiximan Super League.

O MVP

Ο Ιωαννίδης έκανε μεγάλο ματς. Κέρδισε κατά κράτος τις μονομαχίες με τον Μουκουντί, από δικό του κλέψιμο ξεκίνησε η φάση του 1-1. Είχε το νικητήριο γκολ φυσικά και συμμετοχή στο τέρμα που ακυρώθηκε. Αλλά και αρκετές καλές στιγμές. Ο Μπακασέτας έκανε επίσης το καλύτερό του ματς μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα με ένα γκολ (με θαυμάσιο σουτ) κι ένα ακόμα που δεν μέτρησε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στο λάθος του Μουκουντί και στην επιμονή του Ιωαννίδη. Ο τελευταίος δεν άφησε τη φάση, πήρε τη μπάλα και είχε το καθαρό μυαλό και την ποιότητα βέβαια για να σκάψει και να δώσει το προβάδισμα λίγο μετά την ισοφάριση. Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια κράτησε και η ΑΕΚ δεν βρήκε μεγάλη φάση για το 2-2.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η ΑΕΚ είχε 11 κόρνερ και ο Παναθηναϊκός 1! Η ομάδα του Τερίμ μέτρησε 10 τελικές και η ΑΕΚ 14. Τα γεμίσματα ήταν 2/11 για τους γηπεδούχους και 19/47 για την Ένωση! Τα φάουλ 12-12, τα λάθη 36-38, τα κλεψίματα 34-36 και οι επεμβάσεις 38-13!

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88' Βιλένα), Μπακασέτας (88' Πέρεθ), Βέρμπιτς (61’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (79' Λημνιός), Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57’ Πινέδα), Γιόνσον (70’ Άμραμπατ), Ελίασον, Τσούμπερ (57’ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (57’ Αραούχο), Γκαρσία (57’ Πόνσε).