«Πάτησε» Ελλάδα ο Φατίχ Τερίμ για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό

«Πάτησε» Ελλάδα ο Φατίχ Τερίμ για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό

Δημήτρης Χούπης 12:12 - 27.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 27.12.2023

Ο Φατίχ Τερίμ έφτασε στην Ελλάδα το πρωί της Τετάρτης (27/12) προκειμένου να αναλάβει τον Παναθηναϊκό.

Ο Φατίχ Τερίμ έφτασε στην Ελλάδα το πρωί της Τετάρτης (27/12) για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Ο Τούρκος προπονητής, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα, υπέγραψε με τους «πράσινους» συμβόλαιο 1.5 έτους δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι το 2025. 

Ο 70χρονος τεχνικός έχει «πλούσιο» βιογραφικό, έχοντας αφήσει το στίγμα του κυρίως στη Γαλατασαράι και την εθνική Τουρκίας. Εκτός της πατρίδας του έχει κάτσει στον πάγκο της Φιορεντίνα με επιτυχία, ενώ πέρασε και για λίγο καιρό από τη Μίλαν. 

Συνολικά στην καριέρα του έχει κατακτήσει οκτώ πρωταθλήματα Τουρκίας και ένα Κύπελλο UEFA με τη Γαλατασαράι. Όσον αφορά την εθνική Τουρκίας η μεγαλύτερή του επιτυχία ήταν η πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Euro 2008, όταν είχε ηττηθεί από τη Γερμανία με 2-3. 

Το... βαρύ πρόγραμμα του Τερίμ με το καλημέρα 

Ο Φατίχ Τερίμ με το που αναλάβει τον Παναθηναϊκό θα έχει... βαρύ πρόγραμμα με το καλημέρα. Συγκεκριμένα το ντεμπούτο του με τους «πράσινους» θα γίνει στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 3 Ιανουαρίου, ενώ τέσσερις μέρες μετά θα αγωνιστεί κόντρα στον Παναιτωλικό

Στη συνέχεια όμως έχει ακόμα πιο απαιτητικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στις 10 Ιανουαρίου για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ εκτός έδρας (14/1), ο επαναληπτικός με τους «ερυθρόλευκους» (17/1), μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (20/1), ενώ στις 27 του ίδιου μήνα θα έρθει αντιμέτωπος ξανά με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.