Γιατί ο Ιωαννίδης παίζει με ενέσεις και πόσες έκανε πριν από το ματς με τον Άρη

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Γιατί ο Ιωαννίδης παίζει με ενέσεις και πόσες έκανε πριν από το ματς με τον Άρη

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:45 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:21 - 16.05.2024

Το Sportal έχει όλο το ρεπορτάζ για την κατάσταση της υγείας του Φώτη Ιωαννίδη και εξηγεί ποια μυϊκά προβλήματα αντιμετωπίζει ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και τι προηγήθηκε της συμμετοχής του στο παιχνίδι με τον Άρη.

Η λεκτική αντιπαράθεση που είχε ο Φώτης Ιωαννίδης με οπαδούς του Παναθηναϊκού κατά την αποχώρηση του από το «Απόστολος Νικολαΐδης», μετά την από την ήττα από τον Άρη, έφερε στο προσκήνιο ένα κρυμμένο μυστικό. Το οποίο είχε αποκρύψει ο ίδιος με επιμέλεια, μαζί με τους ανθρώπους του club.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ιωαννίδης ταλαιπωρείται από μυϊκά προβλήματα. Όχι τόσο έντονα ώστε να τον κρατήσουν εκτός δράσης, αλλά αρκετά ενοχλητικά για να τον εμποδίσουν να αποδώσει στο 100% των δυνατοτήτων του, απαλλαγμένος από κάθε περισπασμό.

Ο Ιωαννίδης έχει καταπονηθεί πάρα πολύ φέτος, έχοντας παίξει σε 43 παιχνίδια του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις, με συνολικό χρόνο 2.913 λεπτά. Επίσης, ο 24χρονος στράικερ έχει φορέσει τέσσερις φορές το εθνόσημο εναντίον των Ολλανδία, Γαλλία, Καζακστάν και Γεωργία. Στα περισσότερα 90λεπτα ο Ιωαννίδης αγωνίζεται με ένταση, υψηλό τέμπο και εμπλέκεται διαρκώς σε μονομαχίες, που τον κουράζουν πιο πολύ.

Αυτό έχει ως συνέπεια, τώρα κοντά στο φινάλε της σεζόν, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού να παρουσιάζει φλεγμονές που οφείλονται στην καταπόνηση του οργανισμού του. Τις προηγούμενες μέρες ο Ιωαννίδης αντιμετώπισε δύο προβλήματα, πριν από την αναμέτρηση με τον Άρη.

Ο Τερίμ έδωσε τέσσερις μέρες άδεια στους παίκτες του Παναθηναϊκού - Η αλλαγή στάσης του Αλαφούζου
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:01 - 29.04.2024

Ο Τερίμ έδωσε τέσσερις μέρες άδεια στους παίκτες του Παναθηναϊκού - Η αλλαγή στάσης του Αλαφούζου

Ο Γιάννης Αλαφούζος οδηγείται σε αναστροφή 180 μοιρών για τη συνεργασία του με τον Φατίχ Τερίμ, ενώ ο Τούρκος προπονητής ανακοίνωσε τετραήμερο ρεπό στους παίκτες του Παναθηναϊκού για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το πιο σοβαρό ήταν η θλάση πρώτου βαθμού στους κοιλιακούς. Το σύστημα εκεί έχει δεχτή μεγάλη κόπωση, ορισμένες ίνες έχουν ερεθιστεί πάρα πολύ και ο Ιωαννίδης δυσκολευόταν σημαντικά στις κινήσεις του. Το ιατρικό τιμ συνέστησε ξεκούραση και προφύλαξη στο ματς με τον Άρη, για να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης του διεθνούς άσου.

Το δεύτερο και λιγότερο σημαντικό πρόβλημα του Ιωαννίδη, ήταν τα «τσιμπήματα» στο δεξιό πόδι. Για την ανακούφιση του, στον Ιωαννίδη τοποθετήθηκαν δύο ελαστικές ταινίες που συμβάλλουν στην απορόφηση των πόνων και επιτρέπουν στον αθλητή να τρέχει πιο εύκολα.

O Ιωαννίδης στην προθέρμανση με το ελαστικό tape στο δεξί πόδι Intime

Ο Ιωαννίδης συζήτησε το Σάββατο με τον Φατίχ Τερίμ, για το ενδεχόμενο να αποκλειστεί από την αποστολή του Παναθηναϊκού. Ή έστω, να μην αρχίσει βασικός και να περάσει ως αλλαγή, αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις. Ωστόσο, ο ηγέτης του Τριφυλλιού ήταν ανένδοτος και τόνισε στον Τούρκο πως δεν πρόκειται να απουσιάσει από τη μάχη του τίτλου.

Ασφαλώς, η ευθύνη εναπόκειται στον Τερίμ, ο οποίος έχει τον τελικό λόγο. Εκείνος ρίσκαρε με τον ποδοσφαιριστή του και τον εξέθεσε στη μήνι των οπαδών. Ο Τερίμ έπρεπε να προστατεύσει το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο του ρόστερ του Παναθηναϊκού, τόσο κόντρα στον Άρη, όσο και μια εβδομάδα πριν εναντίον της Λαμίας.

Βερβελές, Τσίλης, Τσιμπίδας σε μια εκπομπή που... έγραψε ιστορία
SPORTAL ORIGINALS

13:45 - 29.04.2024

Baladeros LIVE: Βερβελές, Τσίλης, Τσιμπίδας σε μια εκπομπή που... έγραψε ιστορία

Οι Baladeros Live κοντά σας το μεσημέρι (14:00) της Δευτέρας! Διονύσης Βερβελές, Κώστας Τσίλης και Μπάμπης Τσιμπίδας από το στούντιο της εκπομπής, αλλά και οι Μάνος Τσαλγατίδης και Αλέξης Σαββόπουλος από την Θεσσαλονίκη, σχολιάζουν την επικαιρότητα για το Big 5 και τον τρόπο που εξελίσσεται η μάχη του πρωταθλήματος, μετά και τα αποτελέσματα στην 8η αγωνιστική των playoffs!

Κατά το επεισόδιο με τους οπαδούς, ο Ιωαννίδης απάντησε πως έπαιξε με έξι ενεσείς. Ασφαλώς, ο ακριβής αριθμός δεν μπορεί να προσδιοριστεί, όμως το ιατρικό τιμ υπέβαλλε σε ενέσεις τον 24χρονο παίκτη, για να τον βοηθήσει να υπομείνει τον πόνο και να αγωνιστεί. Οπότε, έστω και μεταφορικά, ο Ιωαννίδης μίλησε με ειλικρίνεια.

Επιθυμώντας να καταδείξει πως εκείνος έβαλε σε δεύτερη μοίρα την υγεία του και τις συστάσεις των γιατρών, για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Με την κατηγορία πως δεν τιμάει το έμβλημα του Συλλόγου, ο Ιωαννίδης ένιωσε να θίγεται η τιμή του και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο.