Ο Τερίμ έδωσε τέσσερις μέρες άδεια στους παίκτες του Παναθηναϊκού - Η αλλαγή στάσης του Αλαφούζου

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Ο Τερίμ έδωσε τέσσερις μέρες άδεια στους παίκτες του Παναθηναϊκού - Η αλλαγή στάσης του Αλαφούζου

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:01 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 05:45 - 16.05.2024

Ο Γιάννης Αλαφούζος οδηγείται σε αναστροφή 180 μοιρών για τη συνεργασία του με τον Φατίχ Τερίμ, ενώ ο Τούρκος προπονητής ανακοίνωσε τετραήμερο ρεπό στους παίκτες του Παναθηναϊκού για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και από τον Άρη και πλέον οριστικά και αμετάκλητα δεν μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής. Μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν, αλλά κινούνται στη σφαίρα της ουτοπίας. Οπότε, ο οργανισμός του Τριφυλλιού υποχρεούται να λειτουργήσει με ρεαλισμό και να αναπροσαρμόσει τους στόχους.

Ποιες είναι οι νέες επιδιώξεις; Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποφύγει πάση θυσία την τέταρτη θέση, που θα θέσει σε αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή συμμετοχή. Έπειτα, να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας για να τελειώσει τη σεζόν με ένα τρόπαιο.

Πάντως, οι δύο συνεχόμενες ήττες από Άρη και ΑΕΚ και πολύ περισσότερο ο τρόπος, σε συνδυασμό με τη γενικότερη κατάσταση στο εσωτερικό του ποδοσφαιρικού τμήματος, έχουν προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στον Γιάννη Αλαφούζο.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ διαπιστώνει ότι ίσως πρέπει να αναθεωρήσει όλο τον σχεδιασμό της σεζόν 2024-2025, τον οποίο είχε δρομολογήσει σε συνεννόηση με τον Φατίχ Τερίμ. Ο Αλαφούζος είχε καταλήξει στις αποφάσεις του, αλλά η ποδοσφαιρική πραγματικότητα διαμορφώνει νέα δεδομένα τα οποία δεν μπορεί να αγνοήσει...

Ο «αυτοκράτορας» έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Παρόλα αυτά, αν ο Αλαφούζος επιλέξει να λύσει τη συνεργασία με τον 71χρονο προπονητή, η διαδικασία του «διαζυγίου» δεν θα είναι πολύ δύσκολη, αφού και ο Τερίμ δεν θα μείνει σε ένα περιβάλλον που δεν νιώθει ευπρόσδεκτος.

Ωστόσο, εκτός από το μακροπρόθεσμο μέλλον, υπάρχει το βραχυπρόθεσμο. Ο Αλαφούζος ακούει τις πρώτες φωνές για να απομακρύνει άμεσα τον Τερίμ. Ένα σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο, ο Τούρκος έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη των περισσότερων παικτών του και τους προκαλεί… φυγόκεντρες τάσεις.

Πάει Βελιγράδι, αλλά μόνο με θαύμα στο Game 3 με Παναθηναϊκό ο Μπόλντουιν
EUROLEAGUE

11:36 - 29.04.2024

Πάει Βελιγράδι, αλλά μόνο με θαύμα στο Game 3 με Παναθηναϊκό ο Μπόλντουιν

Ο Ουέιντ Μπόλντουιν θα μεταβεί στο Βελιγράδι για να βρίσκεται μαζί με τους συμπαίκτες του, στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενόψει των αναμετρήσεων με τον Παναθηναϊκό AKTOR, ωστόσο η συμμετοχή του στο Game 3 της Τρίτης (30/04, 20:00) είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς ήταν ο πρώτος ο οποίος δήλωσε δημοσίως πως θα συζητήσει με τη διοίκηση για την επόμενη σεζόν, γιατί υπονόησε με το τωρινό καθεστώς δεν αισθάνεται ότι έχει θέση στο ρόστερ. Ανάλογα συναισθήματα έχουν και άλλοι «πράσινοι», απλώς δεν έχουν εκδηλωθεί.

Άτομα στο περιβάλλον του Αλαφούζου επισημαίνουν πως με τόσο αρνητικό κλίμα στα αποδυτήρια, ο Παναθηναϊκός αποκλείεται να συσπειρωθεί για να αποφύγει την τέταρτη θέση και δύσκολα θα νικήσει τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου. Αν ο Αλαφούζος θα ακούσει αυτές τις απόψεις, θα φανεί στις επόμενες ώρες.

Πάντως, τα νέα από το Κορωπί μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι… Ο Τερίμ λειτουργώντας με τα προσφιλή πρότυπα του, γνωστοποίησε στους ποδοσφαιριστές πως θα ξεκουραστούν για ένα τετραήμερο στην στις πασχαλινές γιορτές. Θα προπονηθούν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, θα είναι ελεύθεροι μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα και θα ξαναπάνε στο «Γεώργιος Καλαφάτης» το απόγευμα της Τρίτης.

⚽ «Τρελό» ματς στην Τούμπα, «αυτοκτονία» Παναθηναϊκού, όλοι μέσα εκτός από τους «πράσινους»!
SPORTAL ORIGINALS

10:50 - 29.04.2024

TALKING POINTS: ⚽ «Τρελό» ματς στην Τούμπα, «αυτοκτονία» Παναθηναϊκού, όλοι μέσα εκτός από τους «πράσινους»!

Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης σ’ ένα ακόμα Talking Points, για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και πώς διαμορφώνεται η μάχη του τίτλου μετά το 3-2 του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, την «αυτοκτονία» του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη και το άνετο τρίποντο του Ολυμπιακού επί της Λαμίας.

Με τα νέα δεδομένα, η Μεγάλη Εβδομάδα προμηνύεται... μεγάλη σε όλα τα επίπεδα για τον Παναθηναϊκό. Με τις αποφάσεις του Αλαφούζου να αναμένονται τόσο για το καλοκαίρι, αλλά ενδεχομένως και άμεσα. Αν το αφεντικό του Τριφυλλιού κρίνει πως το διακύβευμα είναι πάρα πολύ κρίσιμο...

⚽Sportal Sunday Live: «Βρυκόλακας» ΠΑΟΚ, «φωτιά» στο πρωτάθλημα και όλο το ρεπορτάζ για το σοκαριστικό επεισόδιο με Αλμέιδα!
SPORTAL ORIGINALS

22:30 - 28.04.2024

⚽Sportal Sunday Live: «Βρυκόλακας» ΠΑΟΚ, «φωτιά» στο πρωτάθλημα και όλο το ρεπορτάζ για το σοκαριστικό επεισόδιο με Αλμέιδα!

Η Sportal Sunday Live έρχεται αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Άρης, με όλο το ρεπορτάζ από τη Λεωφόρο, το ντέρμπι της Τούμπας και την αναμέτρηση του Φαλήρου για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Διονύσης Βερβελές, Κώστας Τσίλης, Μάνος Τσαλγατίδης, Μπάμπης Τσιμπίδας και Αλέξης Σαββόπουλος για το ρεπορτάζ του Big 5. Παρουσιάζουν οι Παύλος Κουστέρης και Γιώργος Περπερίδης, με τη συνδρομή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sportal.