Η αποστολή του Τερίμ έδειξε και την ενδεκάδα της Τούμπας

Φάτιχ Τερίμ, Μπερνάρ, Άνταμ Τσέριν

i

Intime

Η αποστολή του Τερίμ έδειξε και την ενδεκάδα της Τούμπας

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:40 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:40 - 13.02.2024

Ο Φατίχ Τερίμ με τους παίκτες που επέλεξε για τη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη στο μυαλό του τους έντεκα που θα αρχίσουν για τον Παναθηναϊκό εναντίον του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Φατίχ Τερίμ για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου στην Τούμπα, δίνει και ένα ξεκάθαρο στίγμα για την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει. Παρότι για τον Παναθηναϊκό είναι προτεραιότητα να στεφθεί πρωταθλητής, ο Τούρκος δεν πρόκειται να αμελήσει τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ και ένα τρόπαιο που έχει κατακτηθεί μόλις δύο φορές την προηγούμενη δεκαετία.

Άλλωστε, ο Τερίμ προέβη σε εκτεταμένο ροτέισον στις Σέρρες, για να έχει ξεκούραστους τους περισσότερους από εκείνους που υπολογίζει για βασικούς στη Θεσσαλονίκη. Ο κόουτς του Παναθηναϊκού έδειξε πως είχε ένα πλάνο για το ματς με τον πιο δυνατό αντίπαλο και προχώρησε σε συντήρηση με τον Πανσερραϊκό.

Ας μην ξεχνάμε πώς ο Φατίχ Τερίμ είναι υποχρεωμένος να λάβει υπόψη του για την 20άδα και τον περιορισμό που θέτει η προκήρυξη της ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδας. Διότι ο 70χρονος τεχνικός πρέπει να συμπεριλάβει δύο παίκτες κάτω των 20 ετών, οι οποίοι θα είναι ο Κυριόπουλος και ο Φικάι.

Επίσης, από τους 22 «πράσινους» που έχουν ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, θα δει το ματς από την εξέδρα της Τούμπας, ο τρίτος τερματοφύλακας Βασίλης Ξενόπουλος. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, άλλος ένας μέσος για να αποκλειστεί γιατί στον «άξονα» υπάρχει η μεγαλύτερη πληθώρα επιλογών στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τερίμ δεν πρόκειται να μάθει «ελληνικά»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:50 - 12.02.2024

Ο Τερίμ δεν πρόκειται να μάθει «ελληνικά»

Ο Φατίχ Τερίμ απέδειξε και στις Σέρρες πως έχει τον δικό του τρόπο σκέψης και δεν θα επηρεαστεί καθόλου για την τακτική του Παναθηναϊκού, από την περιβόητη ελληνική πραγματικότητα. Το Sportal εξηγεί πως λειτούργησε ο «αυτοκράτορας».

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού που θα παραταχθεί στην έδρα του ΠΑΟΚ, το βέβαιο είναι ο Τερίμ θα διατηρήσει το σύστημα 4 3 3. Την εστία αναμένεται να υπερασπιστεί πάλι ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι. Στο κέντρο της άμυνας, το δίδυμο θα απαρτίζεται από τον Τιν Γεντβάι και τον Γουίλιαν Αράο. Ο Γιάννης Κώτσιρας αναμένεται να καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο.

Στη μεσαία γραμμή, ο Ρούμπεν Πέρεθ θα αρχίσει ως αμυντικός χαφ και θα τον πλαισιώσει ο Άνταμ Τσέριν ως box-to-box μέσος και ο Τάσος Μπακασέτας θα είναι το «δεκάρι». Στην επίθεση, ο Σεμπάστιαν Παλάσιος και ο Ντάνιελ Μαντσίνι διεκδικούν τη θέση του δεξιού εξτρέμ, ενώ ο Μπερνάρ θα πάρει τον αντίστοιχο ρόλο στο αριστερό «φτερό». Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ προβάλλει ως ο επικρατέστερος για να παίξει φουνταριστός, με τον Άντραζ Σπόραρ να παλεύει με τις πιθανότητές του.