Η Ατλέτικο Μινέιρο ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπερνάρ έως το 2027

Η Ατλέτικο Μινέιρο ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπερνάρ έως το 2027

Γιώργος Σακελλαρίου 16:32 - 05.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:39 - 05.02.2024

Ο Μπερνάρ θ’ αποχωρήσει το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό κι όπως ήταν γνωστό, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μινέιρο.

Ο Μπερνάρ ήταν δεδομένο ότι θα γυρίσει στη Βραζιλία.

Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό έως το τέλος της σεζόν και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην πατρίδα του για την Ατλέτικο Μινέιρο. Ο ίδιος είχε υπογράψει εδώ και μέρες, όπως είχε δικαίωμα, αφού σε λιγότερο από πέντε μήνες μένει ελεύθερος και σήμερα η Ατλέτικο Μινέιρο ανακοίνωσε την απόκτησή του έως το 2027.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται: «“Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ”, είπε ο Μπερνάρ όταν αποχώρησε από την Ατλέτικο Μινέιρο, τον Αύγουστο του 2013, για να πάει στη Σαχτάρ Ντόντεσκ. Είχε δίκιο! Γυρίζει στο κλαμπ που τον έβγαλε στο προσκήνιο, στο σπίτι του. Ο Μπερνάρ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2027.

Με την Ατλέτικο Μινέιρο, ο Μπερνάρ κατέκτησε το Libertadores, ήταν δύο φορές πρωταθλητής στην περιφέρεια Minas Gerais και δευτεραθλητής Βραζιλίας, εκτός από το ότι είχε κερδίσει πολλούς τίτλους στις κατηγορίες νέων, όπως το BH Junior Football Cup και το ICGT Tournament, στην Ολλανδία.

Οι αξιοσημείωτες κινήσεις του παίκτη παραμένουν στη μνήμη και την καρδιά των οπαδών μέχρι σήμερα. Όπως το γκολ στον ημιτελικό του Λιμπερταδόρες, εναντίον της Νιούελς Ολντ Μπόις.

Η σπουδαία ενέργεια στη νίκη με 1-0 επί της Γκρέμιο, στο Πόρτο Αλέγκρε, όταν έδωσε την ασίστ για το γκολ του Τζο. το γκολ στο ντέρμπι για το Brasileirão 2012 και το χατ τρικ στη νίκη με 5-2 επί της Άρσεναλ Σαράντι στην Αργεντινή.

Στη Μινέιρο ο Μπερνάρ έπαιξε 100 παιχνίδια και σημείωσε 22 γκολ. Κατέκτησε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2013 κι αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, υπό τις εντολές του Φελιπάο».

Ο Μπερνάρ, λοιπόν, θα συνεργαστεί ξανά, όπως και στην εθνική Βραζιλίας με τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, έπειτα από δέκα και πλέον χρόνια καριέρας στο εξωτερικό. Στον Παναθηναϊκό έως τώρα ο Μπερνάρ έχει καταγράψει 70 αγώνες, 7 γκολ και 10 ασίστ.

Τα πειράγματα Μπακασέτα - Τερίμ και η ομιλία του Ζέκα: «Τα ντέρμπι αφορούν μόνο στη νίκη! Να ξέρετε, κάθε μπάλα είναι η τελευταία» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:21 - 05.02.2024

Τα πειράγματα Μπακασέτα - Τερίμ και η ομιλία του Ζέκα: «Τα ντέρμπι αφορούν μόνο στη νίκη! Να ξέρετε, κάθε μπάλα είναι η τελευταία» (vid)

Ξεχωριστή και άκρως αποκαλυπτική είναι το περιεχόμενο της παρακάμερας του Παναθηναϊκού από το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, με την ομιλία του Κάρλος Ζέκα πριν από τη σέντρα να ξεχωρίζει.

Ο ίδιος, παράλληλα, μετά το ντέρμπι με τους Πειραιώτες, όπου άνοιξε το σκορ, επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μινέιρο. Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι δύσκολο να πω τι είπα στον Τερίμ. Όλοι ξέρουμε την κατάσταση, όλα τα είπαν στη Βραζιλία και εδώ. Πλησιάζει το τέλος του συμβολαίου μου εδώ, περίμενα έναν μήνα τον Παναθηναϊκό δεν είχα απάντηση κι έτσι αναγκάστηκα να μιλήσω σε άλλους συλλόγους και να καταλήξω στη Μινέιρο. Μέχρι να φύγω θα δίνω τα πάντα, θα παίξω μέχρι το τέλος, με σεβασμό στον κόσμο και το σύλλογο μέχρι το τέλος και να πάρουμε όσα μπορούμε».