Απίστευτο: Συμπλοκή στο αεροδρόμιο μεταξύ οπαδών της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Μακάμπι Χάιφα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (vid)

Απίστευτο: Συμπλοκή στο αεροδρόμιο μεταξύ οπαδών της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Μακάμπι Χάιφα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 08:21 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:28 - 16.12.2023

Οπαδοί της Μακάμπι Χάιφα και της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Μακάμπι Χάιφα που πανηγύριζαν της νίκες επί Γάνδης και Παναθηναϊκού, αντίστοιχα, προκάλεσαν επεισόδια στο αεροδρόμιο.

Σε καιρό πολέμου στο Ισραήλ ορισμένοι επιδόθηκαν σε επεισόδια για τις ομάδες.

Στο αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» στο Τελ Αβίβ συναντήθηκαν οπαδοί της Μακάμπι Χάιφα και της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι «πράσινοι» πήγαν να υποδεχθούν τους παίκτες τους και να τους αποθεώσουν για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και οι «κίτρινοι» για να κάνουν το ίδιο μετά τη νίκη της ομάδας τους επί της Γάνδης με 3-1 (για το Europa Conference League), στο ματς που έγινε στην Ισπανία.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο και υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις. Τρία άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία, η οποία στη συνέχεια τους άφησε ελεύθερους, αφού πήρε πρώτα καταθέσεις.

Οι οπαδοί της Μακάμπι Χάιφα ισχυρίζονται ότι έφυγαν από την αίθουσα αφίξεων προς το πάρκινγκ και είδαν τους οπαδούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ισχυρίστηκαν ότι δέχθηκαν επίθεση με ρόπαλα και ξύλα από οπαδούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ένας από αυτούς είπε: «Νομίζαμε ότι περίμεναν τους παίκτες τους, ξαφνικά κάποιοι από αυτούς μας επιτέθηκαν, δεν σχεδιάζαμε να πολεμήσουμε. Όπως τους βλέπαμε, ξέραμε ότι θα γίνει χάος, η ασφάλεια και η αστυνομία δεν το περίμεναν».

Ο Τζάτσι, οπαδός της Μακάμπι Χάιφα που επέστρεψε από την Αθήνα, λέει: «Μια χούφτα οπαδοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ περίμεναν την ομάδα τους, όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο». Περίμεναν με ρόπαλα, ξύλα και αλυσίδες. Ανάμεσα στα θύματα από τους οπαδούς της Χάιφα είναι ένας στρατιώτης, που έφυγε με άδεια από τη Γάζα για τον αγώνα.

Ο Γκάι, οπαδός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ισχυρίστηκε: «Ήρθαμε, περισσότεροι από 200 οπαδοί, να καλωσορίσουμε την ομάδα μετά από την πρόκριση. Όταν βγήκαμε έξω, μια χούφτα οπαδοί της Μακάμπι Χάιφα ήρθαν με ρόπαλα και άρχισαν να χτυπούν τους πάντες στο δρόμο τους. Μας φώναζαν “κοιτάξτε τι θα πάθετε έξω”.

Η αστυνομία του Ισραήλ σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Αστυνομικοί της περιοχής Νετάβ στην Κεντρική Περιφέρεια ξεκίνησαν έρευνα σήμερα μόλις έλαβαν αναφορά για συμπλοκή μεταξύ οπαδών αθλητικών ομάδων κοντά στον τερματικό σταθμό, κατά τις απογευματινές ώρες. Οι ανακριτές εξετάζουν τα αποδεικτικά στοιχεία».

Δείτε βίντεο από το αεροδρόμιο: