Μόλις μία νίκη σε έξι ματς playoffs στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός
i

© Intime

Μόλις μία νίκη σε έξι ματς playoffs στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:49 - 31.03.2024

Κακή παράδοση χτίζει ο Παναθηναϊκός στους εντός έδρας αγώνες του στα playoffs της Stoiximam Super League.

Η Λεωφόρος «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό στα playoffs. Το τριφύλλι, που τις τελευταίες δύο σεζόν διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα, πληρώνει τις κακές του επιδόσεις μέσα στην έδρα του.

Την περασμένη σεζόν, ο Παναθηναϊκός με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του, τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο. Ωστόσο, η Λεωφόρος αποδείχθηκε «παγίδα» στην πορεία της ομάδας του τριφυλλιού στην πορεία της προς τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τις εντός έδρας υποχρεώσεις του στα playoffs πέρσι κόντρα στον Βόλο. Το τριφύλλι είχε την κατοχή, έχασε ευκαιρίες αλλά ο αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ με τον Κλέιμαν να αποκρούει πέναλτι του Σπόραρ στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό την τέταρτη αγωνιστική των playoffs της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Το τριφύλλι άνοιξε το σκορ με γκολ του Σπόραρ στο 28ο λεπτό, ενώ το αυτογκόλ του Ελ Αραμπί έφερε τον Παναθηναϊκό στο 2-0 στο 36ο λεπτό. Αυτή παραμένει η μοναδική νίκη του τριφυλλιού εντός έδρας στα Playoffs.

Την έβδομη αγωνιστική των Playoffs, ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε την ΑΕΚ, σε ένα κρίσιμο ντέρμπι αφού οι δύο ομάδες διεκδίκησαν μέχρι τέλους το περσινό πρωτάθλημα. Σε ένα ματς κλειστό οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 παίρνοντας από έναν βαθμό.

Την επόμενη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στη Λεωφόρο τον ΠΑΟΚ. Το τριφύλλι άνοιξε το σκορ με τον Μαντσίνι στο ένατο λεπτό και ο Τόμας έκανε το 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ στο 60ό λεπτό. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτης μετά από αποβολή του Σένκεφελντ.

Ο Παναθηναϊκός, μετά την ήττα του από τον Ολυμπιακό με γκολ του Ρέαμπτσιουκ, ήθελε μόνο νίκη κόντρα στον Άρη την τελευταία αγωνιστική των playoffs και γκέλα της ΑΕΚ κόντρα στον Βόλο. Ωστόσο και πάλι η Λεωφόρος αποδείχτηκε τροχοπέδη για το τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 6' με γκολ του Κλέινχαϊσλερ και ο Ιτούρμπε ισοφάρισε στο 29ο λεπτό.

Η κακή παράδοση του Παναθηναϊκού σε ματς των Playoffs στη Λεωφόρο συνεχίζεται και τη φετινή σεζόν. Το τριφύλλι, που την πρώτη αγωνιστική πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης άνοιξε το σκορ με τον Ντεσπόντοφ και ο Μπερνάρ ισοφάρισε για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ. Ο Τόμας έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και ο Σβαμπ έκανε το 1-3 στη Λεωφόρο στο 89ο λεπτό. Ο Μπερνάρ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ μείωσε 2-3, που ήταν το τελικό σκορ.

Οι εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού στα playoffs τις δύο τελευταίες σεζόν

Παναθηναϊκός - Βόλος 0-0

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-0

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1

Παναθηναϊκός - Άρης 1-1

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-3

Sportal Sunday Live με Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Άρης - Λαμία