Το πρώτο τουρκικό σενάριο για τον «αντί-Μπρινιόλι»

Ερτάς Οζμπίρ

i

Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Το πρώτο τουρκικό σενάριο για τον «αντί-Μπρινιόλι»

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:41 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 16.01.2024

Ο τουρκικός Τύπος έπιασε... δουλειά και για την εστία του Παναθηναϊκού, αναφέροντας πως ο 34χρονος γκολκίπερ της Αντάνα Ντεμίρσπορ, Ερτάς Οζμπίρ, τέθηκε υπόψη του Φατίχ Τερίμ.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι τέθηκε εκτός πλάνων του Φατίχ Τερίμ μετά τις εξελίξεις του Σαββάτου και τις παλινωδίες του στη συζήτηση με τον Τούρκο προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου. H αντίδραση του οργανισμού του Παναθηναϊκού ήταν η ενδεδειγμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν προέκυψε κενό στην εστία.

Ο Τερίμ υπολογίζει για τις υποχρεώσεις του Τριφυλλιού τον Γιούρι Λοντίγκιν, τον Βασίλη Ξενόπουλο και τον νεαρό, Σάιρους Μαργκόνο. Ο 22χρονος Αμερικανός με καταγωγή από την Ινδονησία, αγωνιζόταν στη Β' ομάδα και προήχθη εκτάκτως, για να συμπληρώσει την τριάδα μετά την περιθωριοποίηση του Μπρινιόλι.

Είναι αυτονόητο ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει αναθεωρηθεί και θα δρομολογηθεί και η απόκτηση τερματοφύλακα. Είτε με δανεισμό μέχρι τον Ιούνιο, είτε με αγορά, ένας ποδοσφαιριστής θα έρθει στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για να συγκροτήσει δίδυμο με τον Λοντίγκιν.

Ο Μπρινιόλι είχε δείξει ότι δεν σκέφτεται το μέλλον του στον Παναθηναϊκό και το τμήμα σκάουτινγκ είχε προετοιμαστεί για την αρνητική εξέλιξη, συγκεντρώνοντας βιογραφικά τερματοφυλάκων. Τα οποία τέθηκαν υπόψη του Τερίμ και του επιτελείου του. Επίσης, ο Τούρκος έχει τις γνωριμίες του από την πατρίδα του και ίσως να επιδιώξει μία προσωρινή λύση, όπως έπραξε με τον Σαμέτ Ακαϊντίν.

Ο τουρκικός Τύπος υποστηρίζει πως στο προ ημερών ταξίδι του στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της Αντάνα Ντεμίρσπορ, Μετίν Κορκμάζ, όταν συναντήθηκε με τον Τερίμ, συζήτησε και για τον τερματοφύλακα, Ερτάς Οζμπίρ. Ο 34χρονος Τούρκος πιέζει για να φύγει από τα Άδανα και έχει αναπτυχθεί φημολογία για προχωρημένες επαφές με τη Μπεσίκτας. 

Ο Οζμπίρ έχει συμβόλαιο με τη Ντεμιρσπόρ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024, με επιλογή ανανέωσης για άλλον ένα χρόνο. Ο Τούρκος άρχισε ως βασικός τη σεζόν, καταγράφοντας 13 συμμετοχές με 1.069 λεπτά και με έξι «clean sheets». Αυτή η επίδοση έφερε τον Οζμπίρ στις κλήσεις της Εθνικής Τουρκίας, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Ο 34χρονος γκολκίοερ δεν έπαιξε, όμως απαρτίζει την τριάδα και έχει βάσιμες ελπίδες να κληθεί στο Euro 2024, ως μέλος της 23άδας.

Το συμφέρον είναι θεμιτό, το... «θέατρο» όχι

Το συμφέρον είναι θεμιτό, το... «θέατρο» όχι

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έχει κάθε δικαίωμα να διαπραγματευτεί, να απαιτήσει και να επιλέξει το συμφέρον της καριέρας του. Αυτο που συνέβη τις τελευταίες μέρες στον Παναθηναϊκό με τον Ιταλό, δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης...

Η τελευταία συμμετοχή του Οζμπίρ με την Αντάνα Ντεμίρσπορ καταγράφηκε στις 26 Νοεμβρίου, εναντίον της Κόνιασπορ. Έκτοτε, ο Οζμπίρ δηλώνεται στο ιατρικό δελτίο, αν και η αποχή του από τη δράση σχετίζεται με τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας. Ο Οζμπίρ ήταν απλήρωτος και απαιτεί την εξόφληση και την αποδέσμευση του.

O Παναθηναϊκός μοιάζει ως μία διέξοδο για τον Ερτάς Οζμπίρ, σε ένα τάιμινγκ που χρειάζεται έμπειρο τερματοφύλακα. Από την άλλη, ο Τούρκος θα επιδιώξει μεταγραφή σε ένα περιβάλλον που θα έχει εγγυημένα πρωταγωνιστικό ρόλο, με την προσδοκία να πάρει μέρος στο Euro 2024. Δύσκολη εξίσωση, εφόσον οι τουρικοί ισχυρισμοί για τον Οζμπίρ αποδειχτούν βάσιμοι.