Ο Γιοβάνοβιτς πάει σε περιορισμένο ροτέισον στο Περιστέρι

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Intime

Ο Γιοβάνοβιτς πάει σε περιορισμένο ροτέισον στο Περιστέρι

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:02 - 17.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:14 - 17.12.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ετοιμάζεται μία ενδεκάδα με μικρές αλλαγές, για να διατηρήσει τη συνοχή του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Παρότι η έξοδος του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι έπεται από μία ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την αντίστοιχη καταπόνηση για τους παίκτες, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν πρόκειται να ακολουθήσει την πρακτική των προηγούμενων συνδυασμών. Γιατί έχει μεσολαβήσει η δεκαήμερη απραξία με τις αναβολές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Αυτό σημαίνει πως το ροτέισον στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού εναντίον του Ατρόμητου θα είναι περιορισμένο. Αφού οι «πράσινοι» ξεκουράστηκαν και μπορούν να ανταποκριθούν σε δύο παιχνίδια σε τέσσερις μέρες. 

Βέβαια, ο Σέρβος ίσως να επιφυλάξει ορισμένες «πινελιές», κυρίως στο κομμάτι της τακτικής. Με ένα σύστημα 4-3-3 με πιο επιθετικό προσανατολισμό, για να δώσει στο Τριφύλλι ένα διπλό που θα διατηρήσει την πρώτη θέση στη βαθμολογία της Stoiximan Super League.

Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά την εστία. Αν ο Γιούρι Λοντίγκιν θα πάρει δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή ή θα σημάνει την επιστροφή του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Διότι ο Λοντίγκιν έχει μερίδιο ευθύνης στο 0-1 από τη Μακάμπι Χάιφα, έχοντας το ελαφρυντικό πως δεν έχει ρυθμό με σερί αγώνων.

Στην τετράδα της άμυνας, οι Μπαρτ Σένκεφελντ και Τιν Γεντβάι αναμένεται να παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Γιώργος Βαγιαννίδης θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο. 

Στη μεσαία γραμμή, οι Γουίλιαν Αράο, Τόνι Βιλένα και Μπερνάρ θα συμπληρώσουν την τριάδα, με τον Ρούμπεν Πέρεθ να διεκδικεί τη θέση του Βραζιλιάνου αμυντικού χαφ. Αντίστοιχα, στην επίθεση, ο Σεμπάστιαν Παλάσιος θα είναι ο δεξιός εξτρέμ, ο Ντάνιελ Μαντσίνι ο αριστερός εξτρέμ και ο Φώτης Ιωαννίδης ο «φουνταριστός». Με τον Αϊτόρ έχει πιθανότητες να αγωνιστεί στο ένα από τα δύο «φτερά».

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς και ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς έχουν τεθεί νοκ-άουτ με προβλήματα υγείας, μαζί με τους μακροχρόνια τραυματίες Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.