Μετά την Ευρώπη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν επικίνδυνες εκτός έδρας αποστολές

Μετά την Ευρώπη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν επικίνδυνες εκτός έδρας αποστολές

Κώστας Τόπας 10:18 - 17.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:21 - 17.12.2023

Μετά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός επιστρέφουν σήμερα (17/12) στη δράση για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Σπουδαίες μάχες περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα (17/12) της Stoiximan Super League με τις αναμετρήσεις Αστέρας - ΠΑΟΚ κι Ατρόμητος - Παναθηναϊκός να ξεχωρίζουν.

Την περασμένη Πέμπτη (14/12) ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του κόντρα στην Ελσίνκι, παρότι έμεινε πίσω στο σκορ και πήρε τη νίκη με 4-2. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν καταιγιστική ειδικότερα στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να στήσει ένα ατελείωτο πάρτι στην Τούμπα μετά την πρόκριση στους «16» του Conference League. Από την άλλη βέβαια, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα με 2-1 στη Λεωφόρο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. 

Αμφότεροι σήμερα (17/12) στρέφουν την προσοχή τους στα καθήκοντά τους στη Stoiximan Super League. Ο ΠΑΟΚ κοντράρεται στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα (17/12, 17:30). Για δεύτερη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων ο Δικέφαλος του Βορρά διατηρεί το αήττητο στην έδρα των Αρκάδων για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι. Μια νίκη και δύο ισοπαλίες είναι ο απολογισμός του, όπως και την προηγούμενη φορά που είχε μια νίκη στις 5 Απριλίου 2009 και δύο ισοπαλίες τις επόμενες σεζόν με 1-1 και 0-0.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» φιλοξενούνται από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (17/12, 20:30). Ο Παναθηναϊκός έχει έξι διαδοχικές νίκες απέναντι στους Περιστεριώτες στους αγώνες του πρωταθλήματος εντός και εκτός έδρας. Αν προστεθεί και η αναμέτρησή τους για το Κύπελλο Ελλάδος στις 27 Οκτωβρίου 2021 όπου επικράτησαν με 1-0, τότε το σερί ανεβαίνει στις επτά διαδοχικές νίκες. 

Στις δύο τελευταίες του επισκέψεις στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός έχει επικρατήσει με 2-0 και μάλιστα με διπλά γκολ από τον ίδιο ποδοσφαιριστή. Στις 6 Μαρτίου 2022 σκόραρε ο Παλάσιος δύο φορές, ενώ στις 12 Μαρτίου 2023 ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης που σημείωσε δύο τέρματα.

🔴Sportal Sunday Live με Ατρόμητος - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της αγωνιστικής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!