Ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ κάνει άλμα στην προπονητική του καριέρα και θα δίνει οδηγίες στον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό Νίκλας Χουλτ!

Ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ κάνει άλμα στην προπονητική του καριέρα και θα δίνει οδηγίες στον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό Νίκλας Χουλτ!

Ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ αφήνει την Άαλμποργκ για να πιάσει δουλειά στην Έλφσμποργκ, στην οποία παίζει ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ο Νίκλας Χουλτ.

Σε δύο μήνες θα κλείσει τα 32 του χρόνια.

Ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ ήταν ένας ποιοτικός μέσος με 28 συμμετοχές και 2 γκολ στην εθνική Σουηδίας. Κι αναφέρουμε «ήταν», διότι πλέον δεν είναι ποδοσφαιριστής, αλλά προπονητής! Ο γεννημένος στις 28/6/92 στο Γκίσλαβεντ, Σουηδός προπονητής είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους, αφού έπαιξε στη χώρα μας.

Ο Παναθηναϊκός τον έφερε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017, με τη μορφή δανεισμού από τη Τζένοα και στο διάστημα που έμεινε κατέγραψε 19 συμμετοχές, 2 γκολ και 4 ασίστ. Τον Γενάρη του 2018, όμως, επέστρεψε στην Ιταλία. Ήταν η εποχή που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τρομερά οικονομικά προβλήματα και πολλοί παίκτες αποχώρησαν όταν ο Γιάννης Αλαφούζος σταμάτησε τη χρηματοδότηση.

Ο Χίλιεμαρκ γύρισε στην Ιταλία και σε 1,5 χρόνια μέτρησε 33 συμμετοχές στη Serie A, ένα γκολ και 5 ασίστ. Αντιμετώπισε, ωστόσο, πολλούς τραυματισμούς. Όχι μόνο τότε. Σε όλη του την καριέρα είχε τραυματισμούςΤο καλοκαίρι του 2019 μετακόμισε στη Ρωσία για τη Ντινάμο Μόσχας. Είχε 15 παιχνίδια τη σεζόν 2019-20 και τον επόμενο χρόνο πήγε στη Δανία για την Άαλμποργκ. Έπαιξε σε δέκα ματς και σημείωσε ένα γκολ.

Ένας τραυματισμός στο ισχίο έβαλε τέλος στην καριέρα του. Τόσο νωρίς κι ενώ όλα έδειχναν στο ξεκίνημα ότι έχει λαμπρό μέλλον. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Έλφσμποργκ και το 2012 τον απέκτησε η Αϊντχόφεν με 2,5 εκατ. ευρώ.

Στην Ολλανδία είχε 65 αγώνες, 2 γκολ και 3 ασίστ και τον πήρε στην Ιταλία η Παλέρμο το 2015 επίσης με 2,5 εκατ. ευρώ. Έκανε 55 παιχνίδια, είχε 4 γκολ και 5 ασίστ στην ομάδα της Σικελίας κι ανηφόρισε στη Γένοβα. Εκεί λόγω τραυματισμών κατέγραψε 47 παιχνίδια, 3 γκολ και 5 ασίστ.

Ο Χίλιεμαρκ, λοιπόν, το 2021 κρέμασε τα παπούτσια του κι εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ της Άαλμποργκ. Κατόπιν, έγινε πρώτος προπονητής και φέτος στη δεύτερη κατηγορία κατάφερε να την οδηγήσει σε άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Το νικητήριο γκολ του Χίλιεμαρκ κόντρα στην ΑΕΛ

Αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον της Έλφσμποργκ (έξι φορές πρωταθλήτρια στη Σουηδία), της ομάδας στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του και που πέρσι έχασε τον τίτλο στην ισοβαθμία με τη Μάλμε. Ο Χίλιεμαρκ, σύμφωνα με την «Expressen» ήδη είπε αντίο στους παίκτες του, ενώ η Έλφσμποργκ ήρθε σε συμφωνία με τον σύλλογο της Δανίας, αφού το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο. Ο Θελίν αποχωρεί από την Έλφσμποργκ για την Αμπερντίν και ο διάδοχός του θα είναι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ο πρώην μέσος της εθνικής Σουηδίας αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στην εβδομάδα αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο 32χρονος Χίλιεμαρκ θα έχει παίκτη, τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, τον 34χρονο Νίκλας Χουλτ, ο οποίος όταν έφυγε από το «τριφύλλι», έχοντας 57 ματς και μία ασίστ (κατέθεσε προσφυγή), μετακόμισε στην ΑΕΚ, όπου μέτρησε 63 αγώνες και 3 ασίστ.