Ο Μπερνάρ δεν είναι μόνο ότι μπορεί, είναι και ότι το θέλει!

Μπερνάρ

i

Intime

Ο Μπερνάρ δεν είναι μόνο ότι μπορεί, είναι και ότι το θέλει!

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:24 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 15.04.2024

Για τις ικανότητες και την κλάση του Μπερνάρ, κανένας δεν αμφιβάλλει. Το αξιοσημείωτο με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, είναι η σφοδρή επιθυμία και η θέληση του να στεφθεί πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό, παρότι έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μινέιρο...

Μετά το one man show του Μπερνάρ απέναντι στη Λαμία, αναρωτιέμαι που θα έπρεπε να εστιάσω περισσότερο; Στην ποιότητα του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού με τις δύο εκπληκτικές εκτελέσεις στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ; Ή στον εγωισμό και στη νοοτροπία που έχει, με τις οποίες οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη και στην ανατροπή;

Διότι και τα δύο είναι αξιοσημείωτα. Ο Μπερνάρ έχει αποδείξει τη σπάνια κλάση του πολλάκις, αλλά συνεχίζει να το πράττει και θα συνεχίσει μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ωστόσο, η όρεξη που έχει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, η επιθυμία να πανηγυρίσει τίτλους, ενώ έχει υπογράψει στην Ατλέτικο Μινέιρο, δεν έχουν παρόμοιο παράδειγμα.

Ο Μπερνάρ δεν προφυλάσσεται, δεν παίζει συντηρητικά, αλλά διαρκώς αποδίδει στο μάξιμουμ. Προσπαθεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, να εφαρμόσει τις οδηγίες του Τερίμ να εμπνεύσει τους υπόλοιπους. Η συμπεριφορά του «Μπέρνι» είναι συγκλονιστική και μοναδική, σε μία εποχή που έχει επικρατήσει ο μισθοφορισμός και ο ψυχρός επαγγελματισμός.

Είμαστε τυχεροί που βλέπουμε με έναν ποδοσφαιριστή με αδαμάντινο χαρακτήρα, να φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Με τόσες ικανότητες, ο οποίος μας χαρίζει μεγάλες στιγμές λίγο πριν επαναπατριστεί στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Ας απολαύσουμε το θέαμα που μας χαρίζει ο Μπερνάρ μέχρι τον τελικό Κυπέλλου, με το οποίο θα κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Ο 32χρονος διεθνής με τη «σελεσάο» είναι συναισθηματικός, έχει δεθεί με τους οπαδούς και παίζει για αυτούς, εκτός φυσικά από την υστεροφημία του.

Περαιτέρω, δεν έχει νόημα να συζητήσουμε ξανά γιατί η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Μπερνάρ. Μέχρι τα Χριστούγεννα, οι περισσότεροι έγραφαν στα social media ότι ο Βραζιλιάνος δεν αξίζει τα λεφτά του. Για να είμαστε ειλικρινείς, πράγματι μέχρι τότε ο Μπερνάρ είχε εκλάμψεις και δεν είχε δικαιολογήσει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ που κοστίζει φέτος στο ταμείο της ΠΑΕ.

Από τότε που συμφώνησε με την Ατλέτικο Μινέιρο, ο Μπερνάρ μεταμορφώθηκε. Δεν έχουμε εξήγηση για αυτό, αν οφείλεται στην απελευθέρωση ή στο φορμάρισμα του. Όπως και να έχει, τότε οι εξελίξεις είχαν διαμορφωθεί και το συμφωνία του 32χρονου άσου δεν ακυρώνεται.

Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας, ο Μπερνάρ εξήγησε και για τους πιο δύσπιστους, ότι η απόφαση να φύγει ήταν ειλημμένη και δεν σχετιζόταν με τη διοίκηση του Τριφυλλιού και τον Γιάννη Αλαφούζο. «Θέλω να γυρίσω σπίτι μου» τόνισε με έμφαση ο Βραζιλιάνος και δυστυχώς, σύντομα θα τον χάσουμε...

Υ.Γ.: Ο Φατίχ Τερίμ απάντησε με μεγάλη απλότητα για την απρόσεκτη πάσα του Γιάννη Κώτσιρα και την κακή τοποθέτηση του Σαμέτ Ακαϊντίν στη φάση του 0-1 της Λαμίας. «Για τέτοιου τύπου λάθη δεν υπάρχει λύση, ούτε διορθώνονται στην προπόνηση» επισήμανε ο Τούρκος και έτσι είναι. Είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης, αποφυγής της επιπολαιότητας.

Το βέβαιο είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί διαρκώς να ανατρέπει το σκορ. Δεν είναι δυνατόν να αγωνίζεται με όρους που ευνοούν τον αντίπαλο του. Όσο αυτό δεν θα πάψει, τόσο λιγότερες πιθανότητες θα έχουν οι «πράσινοι» να ανέβουν στην κορυφή των Play Offs.