Ο Τερίμ μεταξύ της τακτικής λογικής και της έκπληξης

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Ο Τερίμ μεταξύ της τακτικής λογικής και της έκπληξης

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:06 - 03.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 03.04.2024

Ο Φατίχ Τερίμ δεν είναι ένας άνθρωπος που επηρεάζεται από την περιρέουσα ατμόσφαιρα και οι αποφάσεις που θα πάρει για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, θα είναι αποκλειστικά δικές του.

Το αποψινό παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού να επανακάμψει στη διεκδίκηση του τίτλου. Σε περίπτωσζη ισοπαλίας ή πολύ περισσότερο ήττας, το Τριφύλλι θα έχει μονο μαθηματικές ελπίδες και θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσει τους στόχους του στα Play Offs της Stoiximan Super League.

Ο Φατίχ Τερίμ προσπάθησε να τονώσει το ηθικό των παικτών του, με ομιλίες και με τατ-α-τετ εμψύχωσης. Ο χρόνος μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ είναι λίγος και το κλίμα μόνο ιδανικό δεν ήταν στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

«Η Λάτσιο ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό για τον Ιωαννίδη»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:44 - 03.04.2024

«Η Λάτσιο ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό για τον Ιωαννίδη»

Σύμφωνα με ιταλικό Μέσο η Λάτσιο ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Φώτη Ιωαννίδη και όπως υποστηρίζει οι Ρωμαίοι έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό για τον 24χρονο Έλληνα επιθετικό.

Εκτός από την ανάταξη της ψυχολογίας, ο Τερίμ ασχολήθηκε πολύ με την τακτική. Οι επιλογές του «αυτοκράτορα» την Κυριακή δεν ήταν σωστές και το παραδέχτηκε εμμέσως ο ίδιος, με τις αλλαγές στη διάταξη και στα πρόσωπα στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Στη θεωρία, ο Τερίμ δεν θα επιμείνει στο 4-4-2 και θα… πατήσει την επαναφορά στις ρυθμίσεις του 4-2-3-1. Με τον Ντραγκόβσκι στην εστία, τους Γεντβάι και Αράο στο κέντρο της άμυνας, τον Κώτσιρα ως δεξιό μπακ και τον Χουάνκαρ ως αριστερό μπακ. Οι Ρούμπεν και Τσέριν θα είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Μπακασέτας ο επιτελικός χαφ, ο Μαντσίνι και ο Μπερνάρ θα είναι οι δύο εξτρέμ και ο Ιωαννίδης ο «φουνταριστός».

Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε πως ο Τερίμ είναι ένας άνθρωπος με ισχυρή προσωπικότητα. Δεν επηρεάζεται από μία αποτυχία ή την κριτική του περίγυρου. Επομένως, θα μεταβάλλει την τακτική του επειδή το πιστεύει αυτός και όχι για να ικανοποιήσει πρόσκαιρα το κοινό.

Μία άλλη επιλογή που δοκίμασε ο Τερίμ, είναι η μετάθεση του Μπερνάρ στο «10» και η χρησιμοποίηση του Βέρμπιτς στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον εξαντλημένο Μπακασέτα να μένει στον πάγκο. Όσο για τον Τζούρισιτς δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πιθανότητες να αγωνιστεί βασικός.

⚽Sportal Studio Live με Παναθηναϊκός - ΑΕΚ, Ολυμπιακός - Άρης και ΠΑΟΚ - Λαμία