Ο Τερίμ θα πετύχει ή όχι με τον τρόπο του

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Ο Τερίμ θα πετύχει ή όχι με τον τρόπο του

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:01 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 31.01.2024

Ο Φατίχ Τερίμ είναι ένας καταξιωμένος προπονητής και κατέκτησε νίκες και τίτλους στην πατρίδα του με τη μεθοδολογία του. Ο Τούρκος δεν πρόκειται να αλλάξει στον Παναθηναϊκό, οτιδήποτε και να συμβεί...

Οι επιλογές του Φατίχ Τερίμ στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση. Ασφαλώς, οι ήττες του Παναθηναϊκού συνέβαλλαν σε αυτό. 

Εάν τα αποτελέσματα ήταν νικηφόρα, τότε ο Τούρκος θα αποθεωνόταν για το κοουτσάρισμα και τις εμπνεύσεις του. Όπως συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια, με τη μετατροπή του Γιάννη Κώτσιρα σε “οχτάρι” ή με τη χρησιμοποίηση του Σαμέτ Ακαϊντίν στην κορυφή της επίθεσης.

Σημαίνει αυτό ότι ο Τερίμ κακώς πήρε αυτές τις αποφάσεις για την ενδεκάδα; Με βάση τη δική του λογική, όχι. Ο 70χρονος προπονητής έχει εγκατασταθεί μόλις ένα μήνα στο “Γεώργιος Καλαφάτης”, εν μέσω συνεχόμενων αγώνων και δεν έχει το περιθώριο να προπονήσει κανονικά το δυναμικό του και να εξοικειωθεί μαζί του. Οπότε, αναγκαστικά προσπαθεί να περάσει από τη συγκεκριμένη διαδικασία με τα παιχνίδια. Δυστυχώς, με κόστος σε βαθμούς στο πρωτάθλημα και με τον κίνδυνο του αποκλεισμού στο Κύπελλο.

Προφανώς, οι απουσίες έχουν επηρεάσει τον σχεδιασμό του Τερίμ. Δεν θα χρησιμοποιούσε υπηρεσιακούς επιθετικούς, εάν είχε στη διάθεση του τους Σπόραρ, Ιωαννίδη και Γερεμέγεφ. Στον αντίποδα, ήταν απόλυτα δική του απόφαση να προτιμήσει τον Ντραγκόβσκι από τον Λοντίγκιν στην Τούμπα και να αποκλείσει από την αποστολή τον Σένκεφελντ. Άρα, ο Τερίμ σε κάποιες επιλογές εξαναγκάζεται από τις συνθήκες, σε άλλες λειτουργεί αυτοβούλως.

Από την άλλη, είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να ρισκάρει και το έχει αποδείξει στην πολυετή καριέρα του. Αυτά τα ρίσκα βοήθησαν τον Τερίμ να μεγαλουργήσει στην πατρίδα του, να κερδίσει πολλά τρόπαια και να εργαστεί στην Ιταλία, για τη Μίλαν και τη Φιορεντίνα. Καθώςε και να οδηγήσει την Εθνική Τουρκίας σε επιτυχημένα διεθνή τουρνουά.

Προφανώς, ο πρώην τεχνικός της Γαλατάσαραϊ και της Εθνικής Τουρκίας, δεν θα αλλάξει τα... χούγια του σε αυτή την ηλικία. Ούτε και δέχτηκε να έρθει στην Ελλάδα, για να δουλέψει με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχει μάθει. Ο Τερίμ είναι μία ισχυρή προσωπικότητα και θα πετύχει ή θα αποτύχει με τις μεθόδους του...

Έστειλε το μήνυμα η Χετάφε στον Παναθηναϊκό για τον Μαξίμοβιτς - Έγραψε ιστορία ο διεθνής Σέρβος μέσος!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:08 - 29.01.2024

Έστειλε το μήνυμα η Χετάφε στον Παναθηναϊκό για τον Μαξίμοβιτς - Έγραψε ιστορία ο διεθνής Σέρβος μέσος!

Ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θ' αφιχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο διεθνής Σέρβος έπαιξε βασικός στο ματς της Χετάφε με τη Γρανάδα κι έγραψε ιστορία με την ομάδα του.

Το εύλογο ερώτημα είναι αν ο Τερίμ θα συνεχίσει τα ποδοσφαιρικά ρίσκα στα επόμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Ο Τούρκος προπονητής άφησε να εννοηθεί πως είδε ότι ήθελε και θα μεταχειριστεί πιο ορθολογικά σχήματα. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως αν ο Τερίμ εμπνευστεί κάτι, θα το υλοποιήσει. 

Το σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση που μεταδίδει στους παίκτες του Παναθηναϊκού και η οποία έχει παρουσιαστεί στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτή επιτρέπει στον Τερίμ να αισθάνεται πως όποια αποφάση και να πάρει, ο παίκτης του τον εμπιστεύεται και θα την εκτελέσει στο ακέραιο.