Το «ασχημόπαπο» που μεταμορφώνεται στον κύκνο... Τιάγκο Σίλβα!

Τάσος Μπακασέτας

i

Intime

Το «ασχημόπαπο» που μεταμορφώνεται στον κύκνο... Τιάγκο Σίλβα!

Τα social media του Παναθηναϊκού παρομοίασαν τον Τιν Γεντβάι με τον Τιάγκο Σίλβα και παρά τη δόση υπερβολής, ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός δεν έχει καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή του 2023!

Ίσως και με μία μικρή δόση υπερβολής, μετά τo διπλό του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 1-0, τα social media του Τριφυλλιού με μία ανάρτηση παρομίασαν τον Τιν Γεντβάι με τον Τιάγκο Σίλβα! Ασφαλώς, ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός δεν είναι ο Βραζιλιάνος αστέρας της Τσέλσι.

Ωστόσο, ο Γεντβάι δεν παύει να εκπλήσσει με την ποδοσφαιρική μεταμόρφωση που έχει συντελεστεί από την Πρωτοχρονιά και έπειτα. Ο Γεντβάι είχε αρκετές καλές στιγμές πριν τα Χριστούγεννα, αλλά κυρίως διακρινόταν από την αστάθεια και την επιπολαιότητα του.

Αυτός ήταν και ένας λόγος που τελικά ο Φατίχ Τερίμ, ζήτησε την απόκτηση δύο παικτών για τα μετόπισθεν τον Ιανουάριο και όχι μόνο ενός, όπως προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός. Εν τέλει, ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες με την απόδοσή του. Διότι είναι τόσο αποτελεσματικός και καθοριστικός, ώστε πλέον είναι βασικός και αναντικατάστατος και η καθιέρωσή του να μην αμφισβητείται

Ο Γεντβάι είναι τόσο ανεβασμένος, που πλέον στο «πράσινο» στρατόπεδο έχει ανοίξει η συζήτηση για την παραμονή του στο «Γεώργιος Καλαφάτης», μετά τη λήξη του δανεισμού του. Άλλωστε από τους τρεις δανεικούς center back που έχει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ, η οψιόν αγοράς του Κροάτη είναι η πιο προσιτή.

Τον προηγούμενο Ιούλιο, στη συμφωνία με τη Λοκοτίβ Μόσχας, έχει προβλεφθεί buy out 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Στην προκειμένη περίπτωση, το οικονομικό δεν αποτελεί εμπόδιο για την αγορά του Γεντβάι. Επειδή ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποδείξει ότι αποκτά όποιον ποδοσφαιριστή επιθυμεί και οι εποχές των μνημονίων έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Το ζητούμενο σχετίζεται με την πραγματική εικόνα του Τιν Γεντβάι. Δηλαδή, εάν ο πραγματικός εαυτός του παίκτη έχει αναδειχθεί τώρα στην επιφάνεια ή οι εμφανίσεις του στη διάρκεια του 2024 είναι μία υπέρβαση που δύσκολα θα έχει ανάλογη συνέχεια. Προφανώς, η απάντηση θα δοθεί από το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ ο Τούρκος προπονητής θα τον αξιολογήσει και θα καταθέσει την εισήγηση του.