«Τηλεφώνημα» του Παναθηναϊκού σε Σαμπάολι για τον πάγκο!

Χόρχε Σαμπαόλι

i

Intime

«Τηλεφώνημα» του Παναθηναϊκού σε Σαμπάολι για τον πάγκο!

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:56 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 29.05.2024

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι αποφασισμένος να προσλάβει στον Παναθηναϊκό πρωτοκλασάτο προπονητή και στην Αργεντινή ισχυρίζονται πως ο Χόρχε Σαμπάολι, είναι μεταξύ των ονομάτων που έχουν προσεγγίσει από το Τριφύλλι τις τελευταίες μέρες.

Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου, είναι ειλημμένη: ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού θα προέρχεται από τα «πάνω ράφια» της αγοράς. Τουλάχιστον, ο εφοπλιστής προτίθεται να εξαντλήσει τα περιθώρια, για να προσλάβει έναν επαγγελματία εγνωσμένης αξίας, ο οποίος θα έχει όλα τα εχέγγυα για να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Εξυπακούεται πως η έκβαση του τελικού του Κυπέλλου, θα επηρεάσει καθοριστικά την προσπάθεια του Αλαφούζου. Γιατί αν ο Παναθηναϊκός στεφθεί Κυπελλούχος και εξασφαλίσει τη συμμετοχή στον Β' προκριματικό του Europa League, η δουλειά θα καταστεί πιο ελκυστική. Αντιθέτως, το «μένουμε Ελλάδα» στο ενδεχόμενο της ήττας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, θα λειτουργήσει αποθαρρυντικά για έναν πρωτοκλασάτο προπονητή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportal, οι προκαταρκτικές επαφές με τεχνικούς έχουν αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι διερευνητικές σε πρώτη φάση, για να συγκεντρωθούν πληροφορίες για τις προθέσεις του καθενός και τις απαιτήσεις του (επιτελείο, οικονομικές, αγωνιστικές) κ.α. Για την ώρα, δεν υπάρχει κάτι πολύ προχωρημένο που να έχει τεθεί υπόψη του αφεντικού του Παναθηναϊκού.

Η ιστοσελίδα Radar.gr υποστήριξε πως ένας από τους προπονητές που έχουν απασχολήσει, είναι ο Ισπανός πρώην της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης, Ράφα Μπενίτεθ. Άλλο σενάριο από μανατζερικές «πηγές» αναφέρει πως «πράσινος» ρώτησε για τον Ιταλό Μαουρίσιο Σάρρι, ο οποίος όμως αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα στη Σεβίλλη και στη Νιουκάσλ.

Οι Τούρκοι αποκαλύπτουν το παρασκήνιο της αποχώρησης του Τερίμ: «Τι σχέση έχει η Γαλατά με τον Παναθηναϊκό της μικρής Λεωφόρου;»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:54 - 23.05.2024

Οι Τούρκοι αποκαλύπτουν το παρασκήνιο της αποχώρησης του Τερίμ: «Τι σχέση έχει η Γαλατά με τον Παναθηναϊκό της μικρής Λεωφόρου;»

Ο Φατίχ Τερίμ αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό εδώ και μερικές μέρες, με τους Τούρκους να αποκαλύπτουν το παρασκήνιο πίσω από την αποχώρησή του.

Παράλληλα, στην Αργεντινή διαδίδεται όλο και πιο έντονα η φημολογία πως από το Τριφύλλι έχουν προσεγγίσει τον Χόρχε Σαμπαόλι. Ο 64χρονος head coach είναι ένας από τους κορυφαίους Αργεντινούς, με σπουδαίο βιογραφικό και είναι ελεύθερος εδώ και αρκετούς μήνες.

Οι αργεντινικές αναφορές τονίζουν πως οι «πράσινοι» ρώτησαν τον Σαμπαόλι υπό ποιες προϋποθέσεις θα δεχόταν να εργαστεί στην Ελλάδα. Με την πρώτη αντίδραση του «Hombrecito» (το παρατσούκλι του στην Αργεντινή) να παρουσιάζεται ως θετική, σε ένα φιλόδοξο ποδοσφαιρικό σχέδιο για την ολική επαναφορά του Παναθηναϊκού στην κορυφή.

Ο Ιωαννίδης βασικός... με τη βούλα στον τελικό με τον Άρη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:29 - 22.05.2024

Ο Ιωαννίδης βασικός... με τη βούλα στον τελικό με τον Άρη

Ο Χρήστος Κόντης είδε τον Φώτη Ιωαννίδη να ανταποκρίνεται για δεύτερη μέρα σε φουλ ρυθμό και έχει πάρει το «ΟΚ» από το ιατρικό επιτελείο για να τον χρησιμοποιήσει από την αρχή στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη.

Ο Σαμπαόλι δεν χρειάζεται συστάσεις στην προπονητή. Έχει δουλέψει σε Σεβίλλη, Μαρσέιγ, σε Φλαμένγκο, Σάντος και Ατλέτικο Μινέιρο, είναι ο δημιουργός μιας από τις πιο ισχυρές Ουνιβερσιτάδ ντε Τσίλε στην ιστορία της, ενώ προπόνησε την Εθνική Αργεντινής και την Εθνική Χιλής, την οποία οδήγησε στην πρώτη κατάκτηση Κόπα Αμέρικα το 2015. Η τροπαιοθήκη του «Don Sampa» δεν είναι τόσο πλούσια και δεν αντικατοπτρίζει ούτε στο ελάχιστο τις ικανότητες του.

Στην παρούσα φάση, προέχει για τον Παναθηναϊκό η επιτυχία στο Κύπελλο Ελλάδας το Σάββατο. Ούτως ώστε η θέση να γίνει πιο δελεαστική. Οι εξελίξεις στην υπόθεση δεν αναμένονται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, από τη Δευτέρα, όταν ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του θα επισπεύσουν την λήψη της οριστικής απόφασης.

Επικός διάλογος Γιασικεβίτσιους με Αταμάν: «Ίσως να αφήσεις εκτός τον Σλούκα, καλή στρατηγική...»
EUROLEAGUE

14:45 - 23.05.2024

Επικός διάλογος Γιασικεβίτσιους με Αταμάν: «Ίσως να αφήσεις εκτός τον Σλούκα, καλή στρατηγική...»

Ο Σάρας Γιασικεβίτσιους φρόντισε να δώσει έναν χιουμοριστικό τόνο στη συνέντευξη Τύπου για το Final 4 στο Βερολίνο, με συμπρωταγωνιστές τους Κώστα Σλούκα και Εργκίν Αταμάν.

Το βέβαιο είναι πως ο σκοπός του Αλαφούζου είναι να φέρει στο «Γεώργιος Καλαφάτης» έναν φημισμένο προπονητή, ανάλογης εμβέλειας με τον Φατίχ Τερίμ. Αλλά πιο ενεργό γιατί ο «αυτοκράτορας» δεν συμβαδίζει με τα σύγχρονα στάνταρ προπονητικής. Μία προϋπόθεση που την πληροί ο Σαμπαόλι.

🎙️ Talking Points: Πιο δίκαια… απλά δεν γίνεται! Το πήραν στο «Βικελίδης», το σήκωσαν στην Τούμπα οι «μάγκες» του Λουτσέσκου!
SPORTAL ORIGINALS

10:50 - 20.05.2024

🎙️ Talking Points: Πιο δίκαια… απλά δεν γίνεται! Το πήραν στο «Βικελίδης», το σήκωσαν στην Τούμπα οι «μάγκες» του Λουτσέσκου!

Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης σ’ ένα ακόμα Talking Points, σχολιάζουν το φινάλε της Stoiximan Super League, με το μεγάλο «διπλό» του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την κατάκτηση του τίτλου, την ισοπαλία στο ντέρμπι «αιωνίων» και την επόμενη μέρα της ΑΕΚ.

Όπως και να έχει, δεν είναι εύκολο ένας προπονητής αυτού του βεληνεκούς να πειστεί να έρθει στην Αθήνα στην αντιεμπορική Stoiximan Super League. Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» προχωρούν στην προεργασία για να βρεθεί στην άκρη του πάγκου το κατάλληλο πρόσωπο, που θα επιφορτιστεί με τη δύσκολη αποστολή της αναμόρφωσης του Τριφυλλιού.